Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Importanta mobilierului in obtinerea pozitiei corecte de lucru

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Starea de bine la birou este asociata cu confortul si placerea de a munci. In cazul lucrului la birou, exista o serie intreaga de elemente care pot fi imbunatatite si de aceea, daca aveti posibilitatea de a contribui la amenajarea propriului loc de munca  sau doriti sa ameliorati situatia actuala, iata mai jos cativa pasi de urmat pentru obtinerea pozitiei corecte la birou.

In imaginea de mai jos vezi unghiurile corecte ale privirii fata de monitor si unghiul corect al genunciului in timpul sederii pe scaunul de birou. Sa vedem la punctele urmatoare ce putem face pentru a le obtine.

1. Cumpara si ajusteaza corect scaunul de birou

In loc sa scriem 2 vorbe aici despre alegerea unui scaun de birou, prefarm sa va indrumam spre un material mult mai nou si mai complet, despre Cum sa alege un scaun de birou si prin ce se deosebesc intre ele scaunele ergonomice de cele directoriale si de cele simple de birou.

 Cat despre potrivirea scaunului: potriviti scaunul de birou si toate elementele sale componente conform indicatiile pe scurt mai jos, iar pe termen lung rezultatul va fi scaderea incordarii, minimalizarea oboselii si cresterea eficientei.

Daca doriti sa va documentati mai pe larg despre cum se poate ajusta un scaun de birou si ce fac toate acele functii cu nume sofisticate, studiati acest material.

obtinerea pozitiei corecte la birou

2. Fixarea sezutului pe inaltime

Fixati sezutul scaunului de birou pe inaltime,  astfel incat marginea din fata sa fie imediat sub linia genunchilor.

pozitia corecta la birou

3. Fixarea adancimii sezutului la scaunul ergonomic

Pentru un bun sprijin al spatelui si pastratea posturii verticale, este recomandat sa te asezi cat mai aproape de spatar, astfel incat marginea din fata a sezutului scaunului ergonomic sa nu preseze in spatele genunchiului – se recomanda o distanta de 1-2 cm intre genunchi si scaun.

Pentru o persoana de talie medie, o adancime optima a sezutului  are 50 cm, asigurand sprijin de la 2/3 pana la ¾  din lungimea coapselor.

pozitia corecta la birou

4.Fixarea spatarului scaunului pe inaltime 

Aseaza-te pe scaun si potriveste inaltimea spatarului asa incat forma lui sa se potriveasca cu forma spatelui tau si sa-ti asigure confort sporit. Daca ai aceasta optiune,  fixeaza pozitia pantei proeminente la inaltimea zonei lombare.

pozitia corecta la birou

5. Fixarea bratelor scaunului

Daca scaunul de birou este prevazut cu aceasta functie,  fixeaza bratele intr-o pozitie cat mai confortabila. De retinut ca unghiul dintre antebrat si brat trebuie sa fie la 90 grade, iar antebratele tinute pe bratele scaunului ergonomic sa fie in line cu inchieturile mainilor in pozitie neutra.

pozitia corecta la birou

6. Fixarea unghiului spatarului

Unghiul spatarului trebuie reglat astfel incat acesta sa aiba contact permanent cu spatele, asigurand sprijin coloanei vertebrale, mai ales pentru zonei lombare.

7. Fixarea inaltimii biroului

Daca te asezi pe scaunul reglat ca mai sus,  inaltimea blatului biroului ar trebui sa faca posibila desfasurarea activitatilor de serviciu, in timp ce se mentine  un unghi de 90 de grade intre antebrat si brate. Cel mai adesea asta este echivalent su o inaltime de biroului de 68-76 cm de la sol.

Daca blatul biroului este prea inalt pentru tine,  poti utiliza polita pentru tastatura de sub blatul biroului sau poti da sezutul scaunului un pic mai jos si sa-ti sprijini picioarle pe suportul pentru ele. Ai nevoie de spatiu suficient pentru picioare.

pozitia corecta la birou

8. Fixeaza monitorul in centrul campului vederii.

Intoarcerea continua a capului spre monitor poate cauza incordarea muschilor de la brate si ceafa.

pozitia corecta la birou

9. Pune la indemana rechizitele/obiectele folosite tot timpul.

Tastatura, mouse-ul, agendele, pixurile, telefonul trebuie sa se gaseasca la o distanta de cca 20-25 cm.

pozitia corecta la birou

10. Unghiul vederii

Cea mai relaxanta postura este aceea in care utilizatorul isi directioneaza privirea in jos. Privitul pentru un timp indelungat in fata sau  in sus poate cauza incordarea muschilor si duce la oboseala.

11. Distanta dintre monitor si ochi.

Intre monitorul asezat in pozitia corecta si ochi trebuie sa existe aproximativ 45 cm.

Monitorul trebuie sa fie pus astfel incat, uitandu-te in fata, privirea ta sa fie de 2-5 cm deasupra marginii de sus.

Monitorul trebuie sa fie inclinat usor spre spate, astfel incat, privind in unghiul cel mai confortabil al vederii (descris mai sus),  privirea sa cada intr-un unghi de 90 grade pe monitor.

obtinerea pozitiei corecte la birou

Informatii si imagini: NOWY STYL ROMANIA

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi 5% reducere la prima comanda din Magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Aboneaza-te la newsletter si primesti 5% reducere la prima achizitie din magazin.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reducere 5%
la prima comanda!
Primești pe email ultimele articole publicate pe https://sporulcasei.ro/. Plus: abonații primesc oferte exclusive și noutăți despre produsele listate în magazin.
Vă respectăm confidențialitatea. Datele dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă trimite ofertele sporulcasei.ro. Vă puteți dezabona oricând.