Apartament amenajat în stil scandinav folosind culorile anului 2021. Proiect MISO Architects

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Combinația de culori propuse de Pantone pentru 2021 – galben strălucitor și gri –  nu este o noutate absolută, semn că este un mesaj peren în ea, ceva care se potrivește celor care își doresc lucruri clasice, solide, dar și o pată de strălucire în viața lor.

Un excelent exemplu de îmbinare a acestor culori într-o amenajare modernă este acest apartament de 60 mp din București, amenajat după un proiect al arhitectelor Mihaela Lozovanu şi Sorana Leru  de la MISO Architects, în colaborare cu Alexandra Cosma DAAC Studio.

Ce i-a atras pe proprietari la acest apartament?

Câteva aspecte cheie fac acest apartament foarte atractiv atât ca locuinţă cât şi ca investiţie, în primul rând poziţia chiar în centrul Bucureştiului, calitatea ridicată a imobilului şi a finisajelor acestuia, precum şi faptul că accesul în casă se face nu doar pe scări, ci şi printr-un lift care se deschide direct în apartament cu comandă electronică.

De asemenea, un element distinctiv este dormitorul cu platformă suspendată cu înălţimea totală de 4 m, care are un farmec aparte şi este cu totul ieşit din comun pentru un  apartament de bloc.

Livingul cu bucataria deschisa

Suprafaţă si compartimentare

Locuinţa are o suprafaţă de 60 mp distribuită în 3 camere (living cu bucătărie deschisă şi 2 dormitoare), plus o terasă exterioară destul de mare.

Preluarea proiectului

Arhitecţii au preluat apartamentul în stadiu finalizat şi curat, cu parchet şi pereţii vopsiţi alb, băile erau finisate şi echipate, acestea au necesitat doar intervenţii punctuale din partea lor. Nu s-au realizat nici un fel de modificări de compartimentare, partea de şantier a presupus doar câteva completări la instalaţia electrică şi vopsirea pereţilor de accent.

Stilul amenajării. Cromatica

Stilul amenajării este unul modern, preponderent nordic scandinav, cu câteva elemente de accent tradiţionale româneşti, precum covorul din living.

Amenajarea a pornit de la dorinţele şi liniile trasate de client. In cazul de faţă au dorit un stil curat, cu multe tonuri de gri şi doar câteva accente de culoare. Clienta a precizat de la început că îi place mult galbenul şi roşu, şi că nu se împacă de loc cu culoarea turquoise.

Amenajare living cu bucătărie deschisă

Livingul cu bucătărie deschisă este astfel compartimentat şi mobilat, încât să înglobeze atât o zonă de luat masa, cât şi bucătăria şi zona de relaxare & TV.

Piesa de mobilier alb din mijlocul încăperii capătă astfel mai multe întrebuinţări: pe de o parte este masă de dining, pe de altă parte reprezintă un spate pentru canapea şi include în acelaşi timp câteva spaţii de depozitare.

Aceasta zonificare funcţională este percepută şi la nivelul corpurilor de iluminat, fiind poziţionate piese diferite deasupra fiecăreia.

Din punct de vedere cromatic şi compoziţional, elementele care se remarcă şi reprezintă accente şi linii puternice sunt blatul din piatra neagră al bucătăriei, canapeaua galbenă şi covorul tradiţional.

Bucătăria este funcțională, practică, cu design curat, iluminată generos în zona de lucru cu bandă LED și spoturi.

Amenajarea dormitorului matrimonial

Dormitorul matrimonial a fost cel mai dificil de mobilat, fiind foarte restricţionat de prezenţa celor 4 uşi: una către hol, una către baie şi două exterioare spre balcon.

Arhitecţii au încercat să utilizeze optim spaţiul existent, amplasând pe peretele cel mai lung un dressing încăpător cu uşi glisante cu model personalizat pe comandă, acelaşi design regăsindu-se şi vizavi la nivelul comodei.

Patul este poziţionat între cele două uşi de interior şi străjuit pe fiecare parte de câte o noptieră luminoasă de la Ioooi, care maschează toate acele întrerupătoare și prize. 

Între cele două uşi exterioare, integrand şi caloriferul, s-au realizat pe comandă o bibliotecă joasă cu băncută, creând astfel un spaţiu plăcut de citit şi relaxare.

Dormitorul cu pat suspendat + birou

Dormitorul cu pat suspendat si birou, cea mai deosebită cameră prin înălţime şi aşezarea pe două niveluri, a fost astfel mobilată cât să putem folosi spaţiul existent la capacitatea sa maximă, integrand în primul nivel un dulap generos de haine cu oglinda sub scară, continuat cu cutii de depozitare amplasate astfel cât să înlesnească accesul pe scara altfel destul de lungă şi abruptă. 

În faţa geamului impresionant de înalt, am integrat un spaţiu de birou cu elemente de la Ikea şi scaun tapiţat de la Ioooi, realizând astfel un colţ plăcut de studiu.

La etajul superior al camerei am amplasat patul şi câteva zone de depozitare de-a lungul acestuia, realizând astfel un colţ intim şi plăcut, care să ducă utilizatorul cu gândul la copilărie.

Fotografii profesionale realizate de Alexandru Dragoi

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi vesti de la noi oricand scriem ceva nou, sau cand avem o oferta atractiva in magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi ultimele articole despre grădinărit la tine în inbox, plus ebook-ul nostru cu idei pentru amenajarea grădinii.

Bonus pe email: o ofertă surpriză pentru tine la prima achiziție din magazin!