Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Amenajarea unui apartament de 3 camere pentru o familie tanara

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

O locuinta pentru un cuplu cu copii mici are ceva aparte: oricat ai incerca sa separi functiile locuintei pe camere dedicate, acest lucru se va dovedi curand imposibil. Asa ca cel mai simplu este sa integrezi preocuparile celor mici in proiectul de amenajare inca de la inceput. Asa s-a procedat aici, si pe masura ce vom parcurge apartamentul vom regasi culori si accente copilaresti in cele mai neasteptate elemente de amenajare.

Hol fara lumina naturala, dar nu lipsit de luminozitate

In holul de intrare in apartament, desi lipsit de lumina naturala directa, s-au folosit in mod inteligent culori deschise, atat pentru pereti cat si pentru mobilier, pentru a da senzatia de spatiu larg si aerisit, singurele pete de culoare fiind oferite de movurile din rama oglinzilor. Mobilierul alb, redus volumetric contribuie si el la senzatia de spatietate.

apartament-3camere-hol-intrare
Compartimentarea apartamentului separa in mod inteligent zona de zi de cea de noapte, printr-un mic hol decorat simplu, cu un singur tablou in culori calde.

apartament-3camere-hol-dormitoare

Culori vii in camera copiilor

Imediat ce intri in holul de trecere, camera copiilor atrage ochiul imediat prin culorile vii si jocurile de linii si forme. Verdele crud, movul inchis si lila-ul – care continua linia cromatica din holul de la intrare – aduc in prim plan veselia si dinamismul copilariei, puse in valoare si de liniile verticale de pe peretele cu paturi suspendate.Spatiile de depozitare sunt gandite astfel incat sa ia cat mai putin din spatiul de joaca: baza patului si sifonierul alb.

Pe peretele opus celui cu paturile s-au plasat strategic cateva litere colorate, pentru a accentua senzatia de joaca a amenajarii, iar mai tarziu, pentru a masca (poate) tentativele artistice ale micutilor.

 

apartament-3camere-copii1 apartament-3camere-copii2

Dormitor matrimonial in culori neutre

Dormitorul matrimonial este dominat de patul generos, iar culorile calde – bej si caramel – induc ideea de camin. Peretele decorat cu tapet atrage privire imediat ce ai intrat in camera, iar insertiile aurii accentueaza ideea de caldura, luminozitate si adancime.Oglinda simpla, dar mare, dar si concordanta dintre modelele tapetului si asternuturilor accentueaza senzatia de spatietate a incaperii.

apartament-3camere-parinti2 apartament-3camere-parinti1

Living luminos, cu verde crud

Livingul scaldat in lumina naturala este al intregii familii, iar culorile si liniile folosite aici accentueaza acest lucru:  domina bejurile si caramelul, precum si liniile simple din dormitorul matrimonial, dar linia jucausa si aerul copilaresc sunt aduse in incapere de canapeaua verde crud, precum cel din camera copiilor.

apartament-3camere-living1 apartament-3camere-copii-living2
Locul de luat masa a fost amenajat in mod inteligent intr-o zona ce parea initial comporomisa – cea din stanga intrarii – dar care prin alegerea culorii (alb) si a materialelor ce permit trecerea sau reflecta lumina (sticla si aluminiul) ofera acestui colt special o largime neasteptata.

Amenajare_3camere_loc_luat_masa

Bucatarie eficienta, cu accente de culoare

Bucataria, care foloseste aceeasi linie cromatica din dormitorul parintilor, ar parea una orarecare cu mobilier in tonuri de maron si faianta asortata, dar accentele de culoare ale unora dintre dotari si ustensile reintroduc in peisaj si aici prezenta vesela a copiilor.

apartament-3camere-bucatarie1 apartament-3camere-bucatarie
Designer: Elena Oancea, Lemon Interior Design, 0726 753 195
Fotografii realizate în ansamblul rezidenţial Edenia Titan.
Contact: Alina Necula, Head of Marketing & Sales Adama Group, 0728 109 907

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.