O casă cu 2 dormitoare: organizare simplă și perfect adaptată nevoilor celor 4 membri ai familiei

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Pentru o familie mică, o casă cu 2 dormitoare este exact ce trebuie, dacă este proiectată conform nevoilor familie și stilului de viață. În acest caz, casa de vacanță a devenit casa favorită a familiei: vedeți în continuare de ce.

  • Suprafața construită: 147.5 mp
  • Suprafață utilă: 137.5 mp
  • Volum: 575 mc
  • Aici locuiesc: Mathias Nyström (arhitectul), Sonja și cele 2 fiice ale lor.
  • Zona: sudul Finlandei.
  • Stilul: simplu, scandinav. O îmbinare reușită de vechi și nou, proiecte DIY și mobilă modulară.

Construcția

Mathias, care este și arhitectul casei – a construit o casa înaltă, în stilul unui hambar, cu o zonă largă și aerisită de zi, două (posibil 3) dormitoare, un birou și un spațiu pentru joacă sau oaspeți în podul deschis de deasupra dormitoarelor. Casa este concepută ca și casă de vacanță, dar poate fi utilizată pe tot parcursul anului și este adaptată perfect nevoilor familiei.Are o structură din lemn masiv și marea majoritate a finisajelor interioare și exterioare este tot din lemn de diferite esențe, cu excepția băii, unde s-a optat pentru OSB tratat împotriva umezelii și plăci ceramice.

Structura pereților include doar materiale naturale, precum fibrele de bumbac pentru termoizolație, ceea ce asigură atât confortul termic necesar climei locale cât și respirabilitatea pereților.

Casa este eficientă chiar și la temperaturile negative ale iernii, când, dacă este nevoie, se poate recurge pentru încălzirea spațiului comun și la sobița din living. Sistemul de încălzire principal este pe bază de pompă de căldură și energie geo-termală.

Living: vedere spre bucatarie si trecerea spre zona de noapte. Se vede si spatiul de recreere din pod.
Bucatarie si dinning: masa construita de Mathias
Living: vedere din bucatarie.
Living: trecerea spre zona de noapte, cu coridorul sau larg si biroul in spate pe stanga.

Structura și organizarea

Casa poate fi împărțită în pătrate, mărginite de grinzile de lemn ce formează structura de rezistență. Din întreaga suprafață locuibilă, jumătate este spațiul de zi, la care se adaugă spațiul de recreere de deasupra dormitoarelor.

Livingul, bucătăria și locul de luat masa formează un tot unitar, cu deschideri largi spre peisajul de afară, inclusiv cu uși culisante către cele 2 terase.

Livingul oferă și o alăturare plăcută de mobilier din comerț, proiecte DIY și obiecte dragi familiei. Masa din sufragerie, de exemplu, este făcută de Mathias, în timp ce scaunele sunt în familie de mulți ani, iar dulapurile de bucătărie sunt module din comerț.

Deschiderile largi ale livingului fac casa să pară mult mai mare decât este în realitate și ofertă familiei toată libertatea pe care și-o doreau, după ani de zile de locuit la bloc.

Vedere din pod
Coridorul si scara spre camera din pod.
Camera din pod, pentru oaspeti sau joaca.

Camera fetelor și biroul

În afară de baie și camera de toaleta, în casă mai există doar 3 camere separate: dormitorul părinților, biroul și camera fetelor. Deocamdată cele 2 fetițe împart același dormitor, dar dacă este nevoie și vor dori, când vor fi mai mari, camera se poate împărți în 2. Camera fetelor beneficiază și ea de lumină din plin, datorită ferestrelor generoase, precum și de un frumos loc de joacă.Citește și:

Sursa imagini: https://www.mnyark.fi/, http://boligpluss.no/,  https://klokahem.com, http://www.puuinfo.fi

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi vesti de la noi oricand scriem ceva nou, sau cand avem o oferta atractiva in magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi ultimele articole despre amenajări, construcții și arhitectură la tine în inbox, plus ebook-ul nostru cu 20 de proiecte de amenajare pe care le poți finaliza într-un week-end.

Bonus pe email: o ofertă surpriză pentru tine la prima achiziție din magazin!