Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Făcute pentru a fi văzute: becurile expuse, cu bulb decorativ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Dacă îți plac corpurile de iluminat cu becurile expuse, cu siguranță că bătrânul bec incandescent al lui Edison nu îți este suficient și cauți în permanență alternative. Becurile expuse sunt minunate în bucătării, spații utilitare și birouri, dar cum moda această a fost preluată cu entuziasm inclusiv de către producători, astăzi avem de ales între o multitudine de forme și tipuri de becuri, potrivite pentru absolut orice ambient.

Potrivite oricărui stil de amenajare

Becul expus a fost inițial asociat cu spațiile funcționale, gen bucătării, dressing-uri, spații de depozitare, birouri și magazine, ateliere și fabrici, unde cantitatea și calitatea luminii sunt mult mai importante decât designul corpului de iluminat.

Însă lucrurile se schimbă. Producătorii oferă o gamă foarte largă de tipuri și forme de becuri, de la cele micuțe și delicate , în formă de lumânare, până la cele mari în formă de glob, iar designerii de interioare și arhitecții găsesc tot mai des prilejuri de a încorpora becul expus în ambient.

Sistemele de prindere/expunere pot varia și ele de la un simplu fir colorat până la structuri metalice sau din lemn, sub formă de lustre sau aplice imitând un bec dintr-o zonă industrială sau abajurul unei lămpi cu gaz. Astfel, becurile expuse, odinioară banale și aproape invizibile pe timpul zilei, beneficiază astăzi de tot atâtea opțiuni de design că oricare alt corp de iluminat clasic.

Alege un bec potrivit nevoilor tale.

Tehnologii diferite = funcții diferite

A trecut vremea becului de o singură culoare, care se aprinde la o apăsare de buton și atât. Acum becul poate avea variații de luminozitate, diferite culori și poate chiar fi controlat prin telefonul mobil. Asta înseamnă că indiferent dacă alegi să lași becul la vedere sau să îl încorporezi într-un corp de iluminat clasic, poți crea exact ambinetul pe care îl dorești. Vezi mai multe detalii aici.

Socluri clasice = aplicații infinite

Minunat la noile tipuri de becuri este și că foarte multe dintre ele, indiferent cum arată bulbul și ce tip de bec este (LED, fluorescent, incandescent) au același tip de soclu: E27 sau E14. Asta înseamnă că sunt potrivite pentru orice corp de iluminat, și prin aceasta cu atât mai versatile.

Becuri cu LED aici.

Să vedem mai jos câteva amenajări în care becurile sunt la vedere.

[one_half]

[/one_half][one_half_last]

Simple, moderne și totuși cu o alură atât de vintage, aceste becuri cu soclu E27 fac minuni în contextul potrivit, mai ales că vin în combinație cu cele la strălucitoare culori pentru fir și dulie.

Sursa imagine.[/one_half_last]

În această baie, becurile expuse sunt parte integrantă a unui corp de iluminat simplu și spectaculos. Sursă imagine.

[one_half][/one_half][one_half_last]

Două corpuri de iluminat în formă de diamant și becurile aferente sunt perfecte pentru acest dormitor simplu.

Sursă imagine.[/one_half_last]

Becurile cu fir colorat sunt în ton cu decorul acestei camere de copil. Sursa imagine.

Becul vizibil într-un abajur tip felinar se încadrează perfect în ambinetul rustic ale acestei căsuțe englezești.

Într-o casă fără arabescuri stilistice dar nu lipsită de stil se încadrează perfect niște corpuri de iluminat simple, cu alură nautică.

Într-un living atât de simplu, s-ar fi potrivit un alt fel de corp de iluminat?

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi 5% reducere la prima comanda din Magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Aboneaza-te la newsletter si primesti 5% reducere la prima achizitie din magazin.

Un comentariu la „Făcute pentru a fi văzute: becurile expuse, cu bulb decorativ”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reducere 5%
la prima comanda!
Primești pe email ultimele articole publicate pe https://sporulcasei.ro/. Plus: abonații primesc oferte exclusive și noutăți despre produsele listate în magazin.
Vă respectăm confidențialitatea. Datele dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă trimite ofertele sporulcasei.ro. Vă puteți dezabona oricând.