O casă modernă, pasivă, în formă de hambar
0 comentarii

Pentru acest cuplu cu trei copii din San Francisco, timpul liber înseamnă grădinărit şi aer curat de la ţară. Şi-au construit aşadar această casă modernă în formă de hambar, pentru că se potriveşte perfect cu stilul lor de viaţă, dar şi cu împrejurimile preponderent agrare în care se află lotul de teren (Pateluma, California), unde hambarul este un simbol al vieţii tihnite la fermă.

Dincolo de formă, însă, clădirea nu are nimic în comun cu vechiul stil de viaţă din zonă: este o casă modernă, aerisită şi acreditată ca şi casă pasivă în sistemul LEED, ceea ce înseamnă că valorifică tot ce oferă mediul, fără a-l afecta prea mult, foloseşte resure regenerabile, prezente la faţa locului, iar costurile de funcţionare sunt foarte mici.

Casa bifează toate caracteristicile unei case pasive

Forma este simplă, ceea ce înseamnă economii de materiale şi manoperă

Este orientată spre sud: întregul perete din aceasta parte este din sticlă, cu uşi culisante, pentru a permite circulaţia aerului pe timp de vară. Spre nord se află intrarea în casă, cu suprafeţe vitrate mai mici.

Casa_pasiva_ferma_California2
Fatada dinspre sud
Casa_pasiva_ferma_California1
Fatada dinspre nord

Structura peretelui este din lemn, umplută cu spumă poliuretanică pentru o izolaţie perfectă

Finisajele exterioare din lemn şi acoperişul din tablă ondulată sunt vopsite în alb, pentru a nu absorbi căldura soarelui şi oferă în acelaşi timp un contrast frumos cu împrejurimile.

Casa_pasiva_ferma_California11

Înălţimea dublă a spaţiului de zi contribuie la ventilarea naturală a casei, care nu are nevoie de instalaţii de aer condiţionat: aerul rece intră pe la parter prin ferestrele din laterală şi cel cald este eliminat prin ferestree din apropierea acoperişului

Model

Pardoseală de ciment, de 10 cm, include sistemul de încălzire şi răcire şi este o excelentă masă termală.

Un sistem de panouri solare de 10 KW asigura curentul electric necesar familiei

Sistemul geotermal de încălzire, îngropat la 1,80 m adâncime în peluza din spatele casei asigura apa caldă menajeră şi apa necesară încălzirii casei.

Organizare

Casa are 242 mp, desfăşuraţi pe 2 nivele şi include: livingul, dublu ca înălţime faţă de o cameră normală, care constituie inima casei, cele 3 dormitoare, fiecare cu baia sa şi bucătăria la parter şi un loc de studiu şi relaxare pe micul etaj.

Livingul este orientat spre sud şi comunică cu exteriorul prin intermediul largilor uşi culisante.

Casa_pasiva_ferma_California3
Livingul orientat spre sud

Casa_pasiva_ferma_California5

Bucătăria este open space, deschisă spre living, dar beneficiază şi de lumină şi peisaje minunate, prin intermediul ferestrelor largi.

Casa_pasiva_ferma_California6
Bucataria open space

Cele 3 dormitoare se află în aripile mai scunde ale casei şi se deschid spre peisajul blând din jur prin intermediul ferestrelor largi din aluminiu.

Casa_pasiva_ferma_California7
Dormitor matrimonial
Casa_pasiva_ferma_California8
Baie

Pe proprietate de mai află o piscină cu căsuţa afarenta, de 24 mp, tot în formă de hambar şi grădina familiei, în care cei doi adulţi încearcă să pună pe picioare mici culturi pentru bucătăria familiei.

Casa_pasiva_ferma_California10
Piscina plus casuta cu bucatarie de vara deschisa

Interioarele sunt amenajate tot cu materiale naturale – lemn şi piatră naturală – într-o paletă coloristică blândă, deschisă.

Casa_pasiva_ferma_California4

O casă modernă, în formă de hambar, cu toate elementele unei case pasive.

Casa_pasiva_ferma_California15

Sursa: .

Poți comanda din Magazin Sporul Casei:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Modifica Preferintele Cookies