Casă de vacanță cu structură în formă de A, amenajată în stil scandinav, cu materiale simple

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Acoperișul în 2 ape până aproape de pământ oferă una dintre cele mai bune și durabile protecții pereților casei tale. Iar dacă doi dintre pereți sunt astfel supliniți de pantele acoperișului, ceilalți 2, de formă triunghiulară, pot oferi casei de vacanță un design cu totul special, cum are această căsuță în formă de A. Forma literei A se referă la structura casei: cele 2 acoperișuri se prelungesc până aproape de pământ, iar linia de la mijlocul A-ului este planșeul dintre parter și etaj.

Această casă de vacanță cu structură în formă de A a fost construită în anii 1960 și a fost preluată de cuplul Chad și Courtney Ludeman în ideea renovării și folosirii sale ca și casă de vacanță și închirierii în perioadele în care este liberă.

 

Casă de vacanță și sursă de venit

Nu este singurul cuplu de arhitecți care și-a construit o astfel de casă și o închiriază atunci când nu o folosesc  ei:  vezi proiectul unei case late de doar 4 metri.

Datorită termoizolarii și renovării integrale, casa poate fi folosită că loc de retragere pentru iarnă și vară. Casa are o structură de lemn de sequoia California Redwood și include un living cu înălțime dublă, 2 dormitoare matrimoniale (unul la etaj și unul la parter), 2 băi complete și un dormitor comun cu 4 paturi la subsol.

În ciuda zonei rurale în care este amplasată, cabana este cât se poate de modernă la interior, într-un stil curat, cu influențe scandinave.

Living
Living
Scara spre etaj

Materiale rezistente și nepretențioase

Materialele folosite la renovare sunt rezistente și nepretențioase, iar combinația dintre ele dă întregului ansamblu un aer special, simplu, în stil scandinav.

Toate blaturile din casă, atât din bucătărie-living, cât și cel care înconjoară jacuzziul sau cele din băi, au fost turnate din beton, la fața locului, de către cei 2 proprietari. Blatul din living, de pildă, este lung de 13 metri, cât este și cabana, și adăpostește atât cele necesare în bucătărie, cât și alte spații de depozitare foarte necesare în casă. Datorită pereților înclinați, aici ies din discuție alte tipuri de dulapuri: acestea sunt perfecte pentru că ocupă un spațiu optim atât pe înălțime cât și pe adâncime, neluând mult din suprafața utilă a încăperii.

Bucataria, locul de luat masa si dormitorul de la parter se deschid spre veranda din spate
Blatul din beton de 13 metri turnat la fata locului
Dormitorul de la parter
Dormitorul de la etaj, cu usa culisanta
Dormitorul comun de la subsol.
Bucataria complet echipata.

Pereții interiori sunt placați cu placaj, în spatele căruia se află termoizolația din vată minerală adăugată de noii  proprietari. Inițial au dorit să lase grinzile de lemn la vedere și să termoizoleze pe la exterior, îndepărtând învelitoarea acoperișului, dar costul ar fi fost prea mare și au renunțat la idee, lucrând în schimb pe la interior.

Lavoarul de la baie amplasat pe blat de beton
Marginea si peretii din jurul cazii, placati cu beton
Blatul de beton peste depozitari construite din placaj.

Casa are verande la ambele deschideri, mai mică în partea din față, mai generoasă în partea din spate, unde se extinde pentru a adăposti  un jacuzzi pe lemn, 2 vetre de foc și spațiu suficient pentru socializare.

Dormitorul de la etaj se dechide și el într-o mică terasă adpostita sub streașină lungă a casei. La subsol, cele 4 paturi sunt construite unul lângă celălalt și sunt acoperite cu perdele, pentru intimitate.

Planurile casei

Subsol
Parter
Etaj.

Alte proiecte cu acoperișuri până la pământ

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi vesti de la noi oricand scriem ceva nou, sau cand avem o oferta atractiva in magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

4 comentarii la „Casă de vacanță cu structură în formă de A, amenajată în stil scandinav, cu materiale simple”

 1. Super , vreau si eu una la fel cine poate sa-mi spuna cu aproximatie cat ma va costa asa ceva? Am 500 m2 la Valcea pe un deal. Multumesc anticipat. C:Branescu

  Răspunde
  • Buna ziua,
   Sunt foarte interesat de genul acesta de proiect, casa “A Shape”, îmi puteți recomanda (date de contact) pe cineva din zona Moldovei (sunt din Iași) un proiectant și eventual un executant (constructor) cu experiența în lemn? Mulțumesc.
   De asemenea va rog sa îmi spuneți ce amprenta la sol (L x l) are acest proiect prezentat.

   Răspunde
   • Buna ziua

    Va putem sugera aceasta companie,pentru proiectare si constructie: http://redcons.ro/contact.html .
    Cat despre amprenta la sol, nu am gasit-o nici noi. Tot ce am gasit publicat sunt planurile, asa cum le vedeti la finalul articolului, si aceasta precizarre: “Blatul din living, de pildă, este lung de 13 metri, cât este și cabana…”.

    Multumim pentru interes si speram sa va ajute!
    Mihaela Bulichi

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi ultimele articole despre amenajări, construcții și arhitectură la tine în inbox, plus ebook-ul nostru cu 20 de proiecte de amenajare pe care le poți finaliza într-un week-end.

Bonus pe email: o ofertă surpriză pentru tine la prima achiziție din magazin!