
Un bec obișnuit luminează într-o singură culoare și la un singur nivel de intensitate, dar becul inteligent Philips Hue oferă o gamă întreagă de culori și intensități, la orice oră, în orice încăpere, toate acestea controlate prin telefonul mobil din buzunarul tău.
Pe lângă consumul redus și durata de viață extinsă, aceste becuri oferă starea potrivită în orice moment, la o atingere de tastă distanță. Citești, ești la o șuetă cu amicii, vrei să adormi liniștit, să te trezești revigorat? Becul inteligent Philips Hue are nuanța și intensitatea potrivită de lumină pentru toate acestea și încă multe altele.
Câte tipuri de becuri Philips Hue există?
Dacă vrei să îți cumperi becul inteligent Philips Hue, trebuie să știi ce vrei să facă pentru tine, de ce fel de lumină ai nevoie.
De pildă, Philips Hue White and Color (denumirile trecute aici sunt incrise și pe bec) poate ilumina în mai multe culori, dar și în mai multe nuanțe de alb, de la albul clar, strălucitor al dimineții, până la lumina caldă, stinsă, a apusului de soare.
Philips Hue White este mai ieftin decât White and Color, dar și funcțiile sale sunt mai reduse: nu-i poți schimba nici culoarea, nici nuanța de alb, dar te poți juca cu intensitatea luminii.
Philips Hue White Ambiance, așa cum sugerează și numele, poate baleia între diverse nuanțe de lumina albă, deci este perfect pentru ambianță.
Spotul Philips Hue White and color PAR 16 are același proprietăți ca și becul White and Color, dar fiind lumină direcțională, emite mai puțini lumeni decât becul normal.
[one_third]
[/one_third][two_third_last]
Începe să experimentezi cu Philips Hue White and Color
Cumpără-ți pachetul de 3 becuri Philips Hue White and Color cu consolă inclusă, pentru a începe să experimentezi cu becurile inteligente.
Poți adăuga ulterior până la 50 de becuri pe același Bridge – mai mult decât suficient pentru întreaga casă.
Despre montajul sistemului – scroll down.
Pentru preţ şi detalii click aici. Vezi și review-urile excelente.
[/two_third_last] [one_third]
[/one_third] [two_third_last]
Sau cu Philips Hue White și variatorul de intensitate manual
Nu ești dispus să dai atâția bani pe un experiment? Foarte bine, începe cu varianta cu variator /dimmer manual (un fel de telecomandă pentru intensitatea luminii) și un singur bec cu lumină albă.
Dacă îți place ce vezi, vei putea adăuga și alte becuri mai târziu, dar nu mai mult de 10 în total și toate în raza de acțiune a variatorului.
Și da, becurile Philips Hue se potrivesc la orice dulie normală din casă.
Vezi aici oferta detaliată şi preţul. [/two_third_last]
Corpuri de iluminat inteligente
Ei bine, exista deja și corpuri de iluminat inteligente, nu numai becuri.
Pe lângă becurile despre care am vorbit mai sus, mai există spoturi Philips Hue încastrabile sau cu montare pe perete, aplice și plafoniere, veioze și lămpi, toate controlabile prin telefonul mobil.

The Bridge – podul dintre becul inteligent Philips Hue și telefon
Denumită sugestiv The Bridge, mica consolă face legătura dintre telefonul din buzunarul tău și becurile de acasă, oriunde ai fi pe glob-atât timp cât ești conectat la internet.
Prin intermediul aplicației instalate pe telefon (iOS sau Android), poți stabili din casă sau de la distanță dacă să se aprindă sau să se stingă lumina, și ce fel de lumina să fie în orice parte a casei tale. Poți modifica “starea” pentru fiecare încăpere în parte, modificând intensitatea și culoarea luminii. Folosind stările presetate, precum Energize, Concentrate sau Timer, becurile Philips Hue din casa ta își vor ajusta imediat luminozitatea și culoarea pentru a crea starea dorită.

Cum se montează un sistem Philips Hue?
Dacă îți comanzi sistemul Philips Hue pentru începători, cu variator si Bridge pentru cotrol wireless, vei primi 2 becuri, un Bridge cu cablu de alimentare, un cablu de internet și un variator – perfect pentru a începe să experimentezi.
Mai întâi trebuie să înşurubezi becurile la locul lor, în instalațiile existente (lustră, veioză, pendul, etc) și să le aprinzi folosind întrerupătorul de perete. Becurile Philips Hue ar trebui să se aprindă ca orice alt bec obișnuit.
Conectează apoi Hue Brindge la priză. Urmează să conectezi apoi Bridge-ul la routterul tău de internet cu ajutorul cablului din pachet. Hue Bridge nu are WiFi, îl va folosi pe cel al routterului. Așteaptă până ce se aprind toate luminițele consolei și sistemul este gata de acțiune.
Ultimul pas este download-area aplicației Philips Hue. Odată instalată, aplicația va începe să caute automat Bridge-ul. Odată conectată, ești stăpânul absolut al iluminatului personalizat.
Pentru variator, care funcționează cam ca o telecomandă, montajul este mult mai simplu: trebuie doar să montezi și să aprinzi becurile, scoți protecția de baterie de la variator, și gata, cele 2 comunică deja.
[one_third]
[/one_third][two_third_last]Pachet Philips Hue cu control wireless si variator de intensitate. [/two_third_last]
Pot folosi becul inteligent Philips Hue afară?
Da, deși nu este recomandat. Becurile LED se încălzesc destul de tare și de aceea nu este recomandat a se folosi afară când este foarte cald sau în zone unde sunt expuse la umezeală. Dacă sunt protejate de umezeală cu abajururi sau aplice/felinare, pot funcționa în condiții bune multe ore.
Și încă ceva: dacă intenționezi să le controlezi cu ajutorul telefonului mobil, ca și pe cele din casă, ai grijă să fie poziționate în zona de acțiune a consolei..
Începe cu un bec controlabil wireless, vezi dacă ţi se potriveşte şi poi adaugă alte becuri, spoturi, corpuri de iluminat Philips Hue. Pe lângă aspectul cotrolului şi confortului, au şi un design de excepţie – un plus pentru orice ambient modern.
Despre tipuri de becuri şi cum îl alegi pe cel potrivit aici.
Sursa imagini: Philips.com.