Amenajare living open space: delimitari cu ajutorul covoarelor

O amenajare living open space, desi moderna, poate pune probleme serioase. Spaţii de lucru, scaune, mese, fotolii, canapele, zone de servire, toate trebuie armonizate, şi în acelaşi timp trebuie create delimitări vizuale pentru a nu arăta totul ca un magazin de mobila în zi de reduceri.

În acest material îţi vom arăta cum poţi pune în practică delimitarea vizuala a zonelor din living cu ajutorul covoarelor. 

Sufrageria reinterpretată

Fără ceva anume care să ţină a un loc mobilierul, în special mobilierul mic, cum sunt mesele şi scaunele, acestea pot părea un uşor în derivă, fără un loc al lor. Asta se întâmpla chiar şi în spaţiile cu o singură funcţiune, cum erau sufrageriile de pe vremuri, unde masa trebuia să se suprapună perfect peste covor şi să fie poziţionată exact sub lustră.

Într-un open space senzaţia de derivă să poate accentua pentru că acolo bucătăria, zona de luat masa, livingul şi uneori spaţiul de primire sunt în aceeaşi încăpere mare.

Dacă nu vrei să te simţi ca în sala de petreceri a unei pensiuni proaspăt inaungurate, atunci pune un covor măcar în zona de luat masa, care va îmbogăţi zona prin culoare, absorbţia zgomotelor şi va oferi şi confort celor care stau la masă.

Personalizează fiecare colţişor

Arta şi suvenirurile personalizează casa şi o fac cu adevărat a ta, pentru că îţi reflectă personalitatea şi preferinţele mai mult decât orice piesă de mobilier. Aici şi aici găseşti sfaturi de amenajare cu ajutorul tablourilor.

Spatiul de zi de aici este fluid, dar covoarele marcheaza perfect spatiul de relaxare din biblioteca, cu covorul sau gri, si spatiul de luat masa, in nuante de portocaliu in fundal.

Cât timp petreci în fiecare zonă?

În majoritatea camerelor open space  covoarele se regăsesc cu predilecţie în zona de relaxare (canapea-fotolii-măsuţă cafea). Este firesc, dat fiind că acolo se petrece cel mai mult timp – citit, lucru manual, televizor.

Dar dacă obişnuiţi să petreceţi mult timp şi la masă – poate că acolo faceţi lecţiile împreună cu copiii, atunci va trebui să vă protejaţi de frig şi zgomot şi în zona respectivă, cu un covor.

În bucătărie, de asemenea: dacă gătiţi mult, puneţi un covor, luaţi-vă papuci cu talpă groasă sau puneţi încălzire în pardoseală.

Covor gros si o blana pufoasa in zona de relaxare a acestui living

 

Anti-monotonie: aceleaşi nuanţe, dar modele diferite

Te-ai hotărât asupra nuanţelor, dar ajungi în magazin şi găseşti 2 covoare în nuanţa stabilită şi nu te poţi hotărî. Le poţi lua pe amândouă, atât timp cât nuanţele şi calitatea sunt identice, pot avea desene diferite.

Suntem tentaţi să punem covoare mai slabe calitativ în zonele de trafic intens, dar nu te sfătuim să faci asta. Nu devaloriza zona de luat masă pe motiv că s-ar murdari mai des, de exemplu – familia şi viaţă de zi cu zi merită tot atâta respect şi consideraţie cât şi vizitele prietenilor. Mai bine află de la început din ce fibre este făcut covorul şi cum îl poţi întreţine.

In acest apartament renovat din Barcelona „covoarele” sunt din placi hidraulice, dar au acelasi nuante: unesc si delimiteaza in acelasi timp functiunile spatiului comun.

Vrei 2 covoare exact la fel? Uimeşte prin desen

Covoarele de inspiraţie persană, cu motivele lor amănunţite şi perfect simetrice, sunt un evergreen al decoraţiunilor, deşi unii le-ar putea considera demodate. 

Dacă nu îţi plac, dar vrei 2 covoare la fel, alege unele cu desene frumoase, atractive, cum sunt acestea de mai jos.

Sursa imagine: www.taraseawright.com

Delimitarea spaţiilor cu ajutorul covoarelor: culori diferite

2 culori puternice sunt greu de asortat, dar un neutru cu o culoare vie, cum este roşul, pot crea un tandem foarte plăcut. Aşează culoarea deschisă în zona ferestrei pentru a amplifica lumina, şi culoarea mai vie în spatele camerei, pentru a reflecta lumina lămpilor şi a încălzi atmosfera.

In aceasta zona de zi rosul puternic si viu este temperat de culotile neutre din jur. Sursa imagine: www.ourfifthhouse.com

Armonizarea stilurilor

Chiar dacă ai o bucătărie ultramodernă, s-ar putea ca pentru zona sufrageriei să preferi mobilierul clasic, din lemn masiv.

Mobilierul clasic se combină foarte bine cu nuanţele de roşu adânc şi arabescurile covoarelor persane, dar îşi poate etala curbele şi formele sculpturale şi pe un covor roşu, simplu.

Dar pentru că două covoare roşii sunt prea mult pentru aceeaşi încăpere, pentru zona de odihnă este bine să recurgem la un covor în nuanţe neutre.

Dining clasic clar delimitat de covor. Sursa imagine: www.neo-decor.com/

Modern vs tradiţional

În zonele supertehnologizate cum este bucătăria, poţi creea un contrast frumos cu un covor tradiţional, multicolor. Motivul folcloric îl poţi repeta în zona de primire, sau pe un hol lung, unde lipsa mobilierului poate induce monotonia.

Covoare cu modele traditionale intrun spatiu modern. Sursa imagine: https://www.houzz.com
balansoar living

Magazin sporulcasei.ro/blog: balansoare pentru zona de relaxare

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.