Cum să cureți bucătăria în mod eficient și rapid
0 comentarii
Cum cureți bucătăria în mod eficient și rapid

Știm cu toții că o bucătărie sclipitoare și curată este un element de bază într-o locuință. Nu doar că oferă o senzație de confort și de prospețime dar ajută și la menținerea unor standarde ridicate de igienă . Însă, atunci când vine vorba despre curățenie, poate să fie puțin copleșitor, având în vedere murdăria întărită, grăsimea uitată și petele impregnate.

Iată câteva sfaturi utile despre cum vă puteți curăța bucătăria simplu și rapid și cum puteți să păstrați curățenia în bucătărie pentru o perioadă lungă de timp.

1. Creați-vă un obicei din a șterge toate suprafețele și toate electrocasnicele din bucătărie, după fiecare utilizare. Ștergerea murdăriilor, a deversărilor sau o stropilor imediat ce apar, vor reduce șansele să se extindă, să se întărească și implicit, să ofere aspectul de murdar. De asemenea, eliminarea imediată a acestor murdării precum și a firimiturilor sau a altor resturi alimentare vor ține departe dăunătorii și bacteriile.

2. Asigurați-vă că eliminați toată murdăria la finalul sesiunii de gătit. Pentru o eficiență maximă, este important să vă asigurați că folosiți produsele potrivite de curățenie. Printre acestea, se numără:

Vezi Produsele recomandate

  • un aspirator profesional calitativ, cu putere mare de aspirare, care vă va ajuta să faceți o treabă rapidă și eficientă. Cu un astfel de echipament veți reuși să eliminați atât murdăria cât și praful, particulele și chiar părul de animale depus pe podea. Un element important și util de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți un astfel de echipament este ca acesta să fie prevăzut cu filtru HEPA, care să aibă capacitatea de a reține particulele de praf astfel încât să nu fie răspândite în încăpere. De asemenea, pentru ușurința aspirării, vă puteți orienta spre un aspirator vertical, cu acumulator, care vă va oferi „luxul” de a-l ține mereu la îndemână și de a-l utiliza cu o și mai mare ușurință.

 

  • mopul este un alt echipament pe care trebuie să îl aveți mereu la îndemână, atunci când se termină sesiunea de gătit. Prin alegerea unui mop profesional vă veți asigura că podeaua bucătăriei rămâne impecabilă, strălucitoare și lipsită de resturi alimentare, de praf sau de bacterii. Mopul pentru curățarea bucătăriei trebuie să fie destul de maleabil pentru a putea ajunge cu el în toate colțurile și sub toate obiectele. În acest caz, un mop cu mâner telescopic poate să fie extrem de util. De asemenea, materialul din care este realizat mopul este la fel de important. Un mop din microfibră spre exemplu, vă va ajuta să scăpați de urmele inestetice care pot să rămână după spălare și veți avea și certitudinea că acumulează toate impuritățile.

 

  • nu în ultimul rând, produsele pentru curățenie. Detergenții dedicați curățeniei bucătăriei sunt alegerea ideală pentru a vă asigura o curățenie impecabilă și lipisită de riscuri. Realizați special în funcție de tipul de depunere, aceștia sunt siguri pentru sănătate dar și pentru obiectele și mobilierul din bucătărie.

3. Păstrați blaturile libere, prin depozitarea electrocasnicelor și a altor accesorii necesare în bucătărie, în dulapuri, astfel încât să se dea impresie de aerisire.

4. Ștergeți în mod regulat interiorul dulapurilor, cu o cârpă umedă. Această activitate va ține departe murdăria și depunerile de grăsime din dulapuri și mai mult, posibilele resturi alimentare vor fi curățate înainte de a se răspândi pe jos.

5. Acordați o mare atenție aragazului, frigiderului, cuptorului și chiuvetei. În general, aceste zone sunt cele mai predispuse la murdărie. Și…o baterie și o chiuvetă impecabilă și sclipitoare, poate să schimbe cu totul aspectul bucătăriei!

Dacă doriți să vă păstrați bucătăria mereu curată, trebuie să vă dezvoltați o rutină de curățenie și să optați pentru echipamente și produse calitative, care să vă ușureze munca și care să vă ajute să obțineți rezultatele așteptate.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

X