Mobilier incastrat, pentru mai mult spatiu si amenajare personalizata

Principalul motiv pentru care se foloseste mobilierul incastrat este utilizarea mai buna a spatiului. Un al doilea motiv, la fel de important este estetica. Fiind executat la comanda, fiecare spatiu dotat cu mobilier incastrat va fi exact asa cum vrei tu, ca forma, culoare, textura, dimensiuni, functionalitati. In plus, in ultimii ani tabuurile sunt anulate unul dupa altul si nici un spatiu nu mai este considerat prea mic sau prea ciudat pentru a locui in el. In aceste conditii mobilierul incastrat este o solutie pe cat de ingenioasa, pe atat de versatila: spatii de depozitare, polite, rafturi, locuri de odihna… toate isi gasesc locul si exprima exact nevoile locatarului.

Sa incepem cu rafturile

Folosite oriunde si pentru orice scop: biblioteca, suveniruri, suport de palarii sau de cratite si vesela, rafturile se pare ca nu sunt niciodata prea multe si, dupa cate se pare, niciodata nu sunt libere, oricat de multe am construi.

Se pot amplasa in orice incapere, se pot face din orice material suficient de rezistent sa serveasca scopului, se pot asorta cu restul incaperii sau nu…rafturi sa fie. In imaginile de mai jos sunt construite pentru face util spatiul de sub scara, sau de pe casa scarii, trasformandu-l in biblioteca si depozitare de suvenitruri, pentru a decora o zona de trecere, transformand-o in birou-biblioteca-depozitare, pentru a elibera un hol de pantofi, urcadu-i mai sus sau pentru a aduce oriunde ne place in casa (in baie in acest caz), cartile noastre favorite.

rafturi_carti_sub_scari

scari_biblioteca1     Raft_paravan6

stilul_danez_hol_acces

The_Tyre_shop_baie_rafturi_carti

Dulapurile inchise

Dulapurile inchise sunt bine-venite in orice casa pentru ca stocheaza, dar si protejeaza – mai ales de praf. Mai jos vedeti dulapuri pentru haine si de bucatarie construite din BCA , dulapuri si capatai de pat in dormitorul matrimonial, dulapuri si rafturi din BCA la bucatarie.

casa_de_piatra09

Ytong_bucatarie1

Scarile

Datorita acestor proiectanti, scarile au devenit mult mai mut decat o zona de trecere spre alt nivel al casei. In prima imagine sunt (si) dulapuri si rafturi de bucatarie, in imaginea a doua sunt (si) dulapuri inchise, iar in cea de a treia, contra-treptele sunt deschiderile unor sertare.

apartament_Paris_renovare_parter5

soleta3

scara_cu_sertare

Birou

Biroul de acasa este de obicei o piesa de mobilier cam ciudata si neindemanoasa, de care iti tot lovesti genunchii cand te ridici. Biroul incastrat este o versiune mai usoara si se potriveste perfect locului: sub casa scarii, in spatele unei usi batante si ingenios alternat cu patul pentru oaspeti.

birou_dormitor_sub_scari1

Hubert-Street-Residence-LYNCH-EISINGER-DESIGN-5

Polite

Polita de la baie si cabina de dus din piatra naturala sunt versiuni rafinate si trainice ale dulapioarelor si tavitelor de dus din comert. Piatra naturala arata intotdeaua spectaculoasa si pare cu atat mai interesanta, cu cat timpul isi lasa amprenta asupra ei.

.

marmura_verde_si_alba5

baie_marmura7

Divanul

sau bancheta fixa este o piesa de mobilier nu foarte des intalnita in casele noastre. Cu origini orientale, de obicei dotat cu perne moi si amplasat in zone linistite ale casei, in varianta moderna, divanul poate avea mai multe functii: loc de citit sub fereastra, cu spatii de depozitare sub sezut sau loc de odihna si discutii din birou (sursa foto: Genesis Architecture) .

loc_de_citit_sub_scari1

divan_in_birou
sursa: Genesis Architecture

Zona de relaxare

sau camera de zi include in multe case semineul si televizorul, ca puncte de atractie pentru membrii familiei. In acest proiect este customizat intreg spatiul de sub scara pentru a incorpora aceste doua dotari, iar in cea de a doua semineul este incastrat in peretele interior al cabanei. parter_living1

cabana_arsenal8

Patul de rezerva

Patul rabatabil sau retractabil sunt un mijloc grozav de a economisi spatiu si de a incorpora doua sau mai multe functiuni intr-o incapere, si este exact genul de pat care se cere incorporat intr-o alta structura fixa: de obicei un dulap sau  un sistem de rafturi.

pat_rabatabil6

Blatul de la bucatarie

Solutiile moderne permit turnarea blatului nu numai in orice forma si dimensiune aveti nevoie in bucataria dvs, dar si in corp comun cu chiuveta, pentru o estetica speciala si ingrijire perfecta.

Kuma_Concept_bucatarie5

Kuma_Concept_bucatarie1

In varianta extrema de customizare, imaginea de mai jos ne arata cum se pot incastra toate piesele de mobilier dintr-un dormitor matrimonial, pentru a respecta intru totul dorintele proprietarului. 

dormitor_mobilier_incastrat
sursa foto: Genesis Architecture

Poți comanda din Magazin Sporul Casei:

4 Comentarii

  1. Giurgiu Andreea 26/07/2016 Răspunde

    ma intereseaza de unde pot cumpara un blat plus accesorii de montat ca polita(birou) fara picioare 198cm lungime si cel putin 50cm adancime(grosime pana in 4 cm).materialul vreau sa fie alb alunecos(ca si mdf-ul)

    • Buna ziua

      Toti marii retaileri, gen Dedeman, Hornbach, s.a. detin diferite tipuri de blaturi si accesoriile necesare. Online, gasiti, de exemplu aici: depozitul-de-accesorii.ro sau aici: saramob.ro

  2. Mirela 27/08/2016 Răspunde

    Faceti dvoastra mobila sau colaborati cu retail.erii de pe piata.m.ar interesa o mobila de bucatarie

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.