Trei articole care nu ar trebui să îți lipsească din dormitor pe timpul iernii

Iarna este anotimpul hibernării și repaosului, iar noi, în ciuda programului încărcat și a obligațiilor periodice, ar trebui să urmăm măcar din când în când exemplul naturii. Iarna este o perioada bună pentru odihnă, mai ales că lumina este mai slabă și mai puțină și se poate întâmplă să resimțim asta sub formă unei oboseali continue. Nu e nimic în neregulă, nu alerga la borcanul cu vitamine, nici nu te învinovăți. Îngăduie-ți să dormi din când în când și pregătește-ți dormitorul pentru asta. Dacă ai pisică ia-o lângă tine și urmează-i exemplul: torsul ei are un efect extrem de relaxant. Dacă ai copil mic, dormi cu el somnul de după-amiază, măcar sâmbăta și duminica.

Pilota

După o zi grea la locul de muncă și un drum lung până acasă, prin ploaie sau frig, cel mai bun mijloc de a te încălzi rapid este schimbatul în haine comode și vârâtul în pat, sub pilota moale. Este cel mai dorit accesoriu de pat pe vreme rece, dar nu numai: dacă locuiești într-un oraș de munte știi că și vara nopțile sunt destul de răcoroase. Pentru astfel de zone este parfectă o pilotă 4 anotimpuri de o calitate superioară, din microfibră, care asigură căldura necesară pe timp de iarnă și încălzirea plăcută și uscată necesară pe timp de vară.

Pilota însă este la origine făcută din puf de gâscă, și vei găsi destule modele din acest material și astăzi, sau unele din lână, dacă îți dorești materiale 100% naturale. Așadar, cumpără pilota care ți se potrivește, întinde-o pe pat și n-o mai scoate până se apropie vara.

Covorașul moale de lângă pat

Dacă nu eșți un fan al trezirilor bruște și al dușurilor reci, senzația pe care o ai dimineața când te dai jos din pat și pășești pe pardoseala race este greu de descris în cuvinte, chiar și pe timp de vară. Pentru acest prim pas al zilei, prezența unei carpete sau al unui covoraș pufos lângă pat este esențială, cel puțin până ce îți pui papucii de casă. Ia drept exemplu interioarele scandinave: decorate în alb pentru a reflecta orice rază de lumina, înlătura senzația de răceală și spațiu impersonal cu aceste covorașe pufoase, cuverturi din blană și lumânări cu lumina caldă.

Proiectul unei case pasive in forma de hambar.

Detaliile mici, dar importante

Dormitor casa englezeasca.

Serile lungi de iarnă se pot petrece în feluri mult mai interesante decât în fața televizorului sau a calculatoarelor.
Îți amintești pilota de adineauri? Poate fi scena ultimului joc de Păcălici cu copiii tăi înainte de culcare. Păstrează lângă pat unul dintre jocurile lor favorite și încheiați ziua în familie, zâmbind.

Îți place să citești? Acum e perioada din an în care teancul de cărți necitite de pe noptiera se poate reduce semnificativ. Nu uita de lumina potrivită pentru citit!

Dormitorul e amplasat pe partea însorită a clădirii? Profită de asta și ridică jaluzelele pe timpul zilei. Micile plante de pe pervaz vor și ele să profite de lumină.

Aprinde câteva lumânări pe o policioară, pentru a îndulci lumina rece de afară, sau cumpără becuri inteligente pentru a seta exact nivelul și temperatura luminii care îți place.

Îți plac mesajele motivaționale, pernuțele colorate, blana sau tricotajele? Dezlănțuie-te! Folosește-te de orice truc pentru a face din dormitor un spațiu călduros, dar mai ales odihnitor peste iarnă.

Produse recomandate

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

X