9 greșeli pe care să le eviți când îți amenajezi bucătăria

Bucătăria este de multe ori considerată “inima locuinței”. Este locul unde gătim, mâncăm, ne simțim bine și unde petrecem timp cu familia. Așadar, atmosfera trebuie să fie una plăcută și primitoare. Eventuale greșeli în amenajarea bucătăriei te pot costa bani, timp și pot induce stres. Pentru asta, ți-am pregătit o listă de 9 greșeli pe care să le eviți atunci când renovezi bucătăria.

1.Frigiderul, masa, aragazul și chiuveta sunt depărtate

După ce ai făcut planul, încearcă să intri în bucătărie și să mimezi gătitul. Cât de ușor îți este să ajungi de la masa unde tai la aragaz? Dar de la chiuvetă la frigider? Ideal ar fi ca toate aceste obiecte esențiale să fie relativ apropiate între ele (cel mult trei metri distanță).

2.Iluminatul slab

Iluminatul bine planificat și versatil este mai important pentru bucătărie decât pentru oricare altă cameră. Ai nevoie de o lumina cât mai bună pentru a tăia cu grijă. Plus de asta, bucătăriile sunt, în general, de dimensiuni reduse, iar luminile slabe dau impresia unei încăperi și mai mici.

3.Ignorarea experților

Bucătăria este camera cea mai scumpă și dificil de amenajat. Câteva sfaturi de la experți ar putea preveni eventuale greșeli costisitoare. Firme specializate în amenajări interioare precum Naturlich îți pot proiecta bucătării la comandă.

4.Neglijarea instalației

Atunci când faci planul de amenajare a unei bucătării, trebuie să ai mai întâi în vedere instalația bucătăriei, și apoi partea estetică. Asta dacă nu vrei să te apuci să schimbi țevi după ce ai intalat mobila și electrocasnicele. Același principiu se aplică și la ventilație.

5.Necalcularea unui buget

Amenajarea bucătăriei poate fi costisitoare. De aceea este important să estimezi dinainte cât te-ar costa cu totul. După ce ai făcut calculele necesare, mai pune aproximativ 10% peste deoarece în mod sigur vor apărea costuri neprevăzute. De asemenea, interesează-te în mai multe locuri pentru orice obiect necesar. Îți va părea rău dacă vei găsi oferte mai bune în alte părți și nu ai profitat de ele.

6.Omogenitatea e bună, dar…

…evită pe cât posibil să folosești doar o singură culoare. Desigur, pereții albi sunt în regulă, însă atunci când și dulapurile, frigederele și mesele sunt albe, poți avea impresia că te afli într-un spital. Folosește două culori care să predomine și una sau două folosite rar, dar cu efect.

7.Prea multe rafturi deschise

Poate fi tentant să vrei să îți expui frumoasele farfurii și tacâmuri. Gândește-te, însă, că ai avea poate peste o sută de obiecte în câmpul vizual, ceea ce poate face ca bucătăria să pară haotică și aglomerată.

8.Mobilă prea mare

La fel ca orice altă cameră, bucătăria trebuie să fie suficient de mare pentru ca tu și un grup de oameni să aveți suficient spațiu să mâncați și să vă deplasați. Aproximativ 60 de centrimetri sunt necesari pentru a nu-i face pe invitați să se „lupte” pentru locul unde se pune cotul.

9 Lucruri învechite aflate în contrast

Imaginează-ți următorul scenariu: tocmai ai investit o sumedenie de bani în amenajarea bucătăriei, totul arată frumos și nou, iar tu tocmai ai conectat în priză cuptorul de microunde vechi și ruginit pe care îl aveai și la cămin în studenție. Probabil că ești de acord că nu merită să te zgârcești în situații de genul acesta. Dacă ai cumpărat mobilă nouă, de ce să nu investești și în electrocasnice noi, mai ales dacă acestea nu reprezintă un cost imens?

Dorești să vezi ce opțiuni ai în vederea amenajării bucătăriei în stil modern? Intră pe Naturlich.ro!

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.