Ce te interesează cel mai mult la o masă de călcat
0 comentarii

Când te afli față în față cu un munte de rufe boțite cel puțin o dată pe săptămână, știi cât de importante sunt o masă de călcat și un fier de călcat solide și performante.  Acela este momentul în care îți dorești să nu te fi zgârcit la cele câteva zeci de lei diferență de preț și să te fi interesat ce înseamnă toate acele demuniri sofisticate ale componentelor fierului tău de călcat.

Cât despre masa de călcat…poate fi oricât de simplă, atât timp cât este stabilă, durabilă și compactă și își face treabe discret și eficient. Căci în cazul unui obiect atât de simplu și de obicei acoperit de alte materiale, dacă începi să îl remarci, înseamnă că îți face viața grea: fie se clatină prea tare, fie e prea mare, fie agață firul de alimentare, fie are sistemul de pliere defect.  Să vedem ce ar trebui să te intereseze la o masă de călcat.

Stabilitatea

Nimic nu este mai enervant decât o masă de călcat care se mișcă atunci când o folosești. O masă bună de călcat are combinația perfectă între stabilitate și suplețe: deși este perfect stabilă, nu ocupă mult spațiu nici deschisă nici închisă, nu are picioarele de sprijin prea răsfirate și atunci când o poziționezi pentru lucru, este (aproape) nemișcată.

masa de calcat pliabila dressing
Sursa imagine: www.laclosetdesign.com

Durabilitatea

Grosimea și diametrul țevii, tipul de îmbinări și chiar greutatea mesei vorbesc despre materialele din care este făcută și cât de mult vor ține. Diferențele de preț de la câteva zeci de lei până la câteva sute se explică de obicei prin calitate materialelor și a manoperei.

Mărimea

Cu cât este mai mare suprafața de călcat, cu atât și structura de susținere va fi mai mare. Implicit, chiar și pliată, masa de călcat va ocupa mult spațiu și dacă spațiul este o problemă, atunci măsoară cu atenție. În plus: ce calci de obicei? Dacă te rezumi la haine, suprafața de călcat nu trebuie să fie uriașă. Dacă calci frecvent perdele, draperii și alte textile cu suprafață mare, atunci se justifică și prezența unei suprafețe mari de călcat.

masa de calcat pliabila

Cât de bine se pliază

Sistemul de pliere este important dacă depozitezi masa de călcat după fiecare folosire. O masă bună de călcat poate suporta sute, chiar mii de plieri în decursul unei vieți și se va comporta foarte bine de la început până la sfârșit.

Legătura cu fierul de călcat

Unde este poziționata priza pentru fier? Cum se va manipula fierul și firul adicent din poziția respectivă? Aceste lucruri sunt cruciale pentru confortul tău în timpul lucrului.

Ghid complet pentru a alege statia de calcat

Garanții

Durata garanției oferite indică încrederea producătorului în propriul produs. Iar pentru tine este importantă pentru că masa de călcat este genul acela de obiect la care nu te aștepți la surprize, iar la cât este de simplă, te aștepți să dureze și să funcționeze cât mai bine, cât mai mult timp. În plus, dacă producătorul spune că masa lui de călcat este garantată N ani, înseamnă că în acel interval îți va oferi compensații și servicii dacă masa se strică. Și mai înseamnă că cel puțin acea perioadă de timp nu va trebuie să te mai gândești la problema mesei de călcat.

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

X