Ești pregătit pentru încă o iarnă de lucru de acasă?

În primul an, coronavirusul ne-a luat pe toți pe nepregătite și a trebuit să ne adaptăm rapid, din mers, la condițiile lucrului de acasă. Am improvizat rapid birouri și mese de lucru ne-am cumpărat sau ne-am adus de la serviciu scaunul ergonomic, ne-am aprovizionat și am învață sau jonglăm cu timpul (prea mult) petrecut în aceeași incintă.

Acum regulile jocului sunt ceva mai clare, și noi și autoritățile știm mai bine ce avem de făcut, dar din păcate statistica infectărilor nu arată deloc bine și s-ar putea să apară noi seturi de restricții. În plus, și angajații și o parte dintre angajatori au deja experiența problemelor rezolvate de la distanță, deci apar și noi modele de colaborare. Munca de acasă, cel puțin pentru anumite sectoare economice, este perfect realizabilă.

Așadar pentru o parte dintre noi urmează încă o iarnă de  lucru de acasă. O altă parte dintre noi s-ar putea să fi început deja să resimtă efectele aerului uscat, odată ce au deschis centralele de apartament. Mai jos îți propunem o listă de lucruri pe care ți le poți pregăți din timp, pentru o iarnă confortabilă în interior propriei tale locuințe.

Folosirea luminii pentru îmbunătățirea stării

Lumina, culoarea și intensitatea ei ne influențează în moduri subtile, iar micșorarea zilelor și schimbările treptate în temperatura luminii exterioare se resimt deja pe alocuri, sub forma unei ușoare melancolii la cei mai mulți dintre noi.

Un remediu la melancoliile de sezon poate fi lumina din interior, sub formă de lămpi sau becuri LED dimabile sau cărora le poți schimba culoarea și termperatura luminii.   

Purificatoare de aer

Când e prea frig că să deschizi fereastra pentru aerisire și petreci toată ziua în casă din cauza programului încărcat, un purificator de aer cu filtre HEPA sau purificator + umidificator de aer este o soluție excelența. Purificatoarele cu filtre HEPA filtrează până la 99% dintre particulele de praf, polen, alergeni, etc cu diametre de până la 0.3 microni. Purificatoarele cu umidificare rezolvă și problema aerului prea uscat de la interioare – problemă frecventă la locuințele la care merge instalația de încălzire.

purificator de aer rowenta intense pure air

Aeroterma portabilă

Cei care avem probleme cu circulația periferică sau avem zone în casă în care este frig tot timpul – baia este o încăpere în care frigul poate fi deosebit de deranjant – au nevoie de o aeroterma portabilă. O poți amplasa sub birou când frigul devine de nesuportat, iat tu nu te poți mișca, sau o poți duce în baie atunci când faci duș.

Nu o folosi însă tot timpul, pentru că îți va crește considerabil factura de energie!

solutii de incalzit suplimentare aeroterma

Șosete călduroase

Caută șosetele sau papucii călduroși de anul trecut și vezi în ce stadiu sunt. Poate că mai pot fi purtați, poate că ai nevoie de alții noi. Poate că un preș mai gros îți rezolvă problema pardoselii reci de sub birou, iar șosetele din lână moale te ajută să te încălzeșți seara în plapumă.

Și nu uita să faci mișcare. Pe lângă aeroterme și șosete calduroare, corpul tău are nevoie de antrenament pentru a-și regla corect temperatura. Te încurajăm să faci orice fel de mișcare ai nevoie, că sa-ți pui mușchii, sistemul circulator și articulațiile la lucru și să sporeșți astfel rezistența corpului la frig.

sport acasa

Orice forma de miscare ajuta!

Măsuța de laptop

Pentru perioadele în care nu poți sau nu trebuie să stai la birou, folosește o măsuță de laptop. O poți pune la lucru atât în pat cât și pe canapea, dar fii atent și la susținerea pe care o oferi spatelui. Un spătar prea moale pune treptat-treptat presiune pa zona lombară și pot apărea durerile de spate.

Poți comanda din Magazin Sporul Casei:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Modifica Preferintele Cookies