Soluții mobile pentru închiderea terasei pe timpul iernii

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Ca răspuns la întrebarea d-nei Elena P. despre soluții mobile pentru închiderea terasei pe timpul iernii, vă oferim mai jos câteva produse si tehnici. Răspunsurile le oferim cu ajutorul colaboratorilor noștri de la MISO Architects și MDK2 Studio Design. În cazul fiecărei soluții găsiți link către pagina de produs corespunzătoare.

Întrebarea detaliată a d-nei Elena P. este aici. Mai jos răspunsul nostru pe larg.

Soluția premium: sticla glisantă

Soluția de inschidere cu sticlă glisantă este pe cât de elegantă pe atât de versatilă. Foile de sticlă nu au rame, astfel încât priveliștea este panoramică, iar sticla de până la 10 mm grosime este securizată. Versatilitatea vine din faptul că panourile de sticlă pot închide orice perimetru, iar când sunt deschise eliberează terasa complet, fiind retrase într-o latură a acesteia. Produsul il puteti comanda de aici sau de aici.

solutii mobile pentru inchiderea terasei -sticla glisanta

Transparența și flexibilitate: rulourile și foliile transparente

Rulourile sau foliile transparente le-ați remarcat cu siguranță la terasele restauratelor și barurilor care doresc să-și prelungească activitatea și în sezonul rece. Ruloul sau folia din material plastic flexibil are o transparență perfectă, protejează foarte bine de intemperii și împreună cu un încălzitor de terasă asigură clima dorită de tine.

Funcție de structura terasei și de nivelul de etanșeitate dorit poți alege între următoarele tipuri de închidere:

Rulouri transparente casetate – se pretează la terasele cu structură de beton sau cărămidă și ruloul este prins într-o ramă fixă din aluminiu prin care alunecă cu ajutorul unui sistem electric de comandă. Produsul aici.

solutii mobile pentru inchiderea terasei -rulou transparent casetat

Rulouri transparente ZIP – sunt potrivite pentru terasele cu structură de lemn dar și de cărămidă/beton. Ruloul circulă pe un ghidaj subțire și elegant de doar 4 cm lățime și este comandat elecric. Produsul aici.

solutii mobile pentru inchiderea terasei - rulou transparent zip

Folie transparentă cu capse și bride –  este aceeași folie transparentă ca și în cazurile de mai sus, dar de data aceasta este prinsă manual la locul stabilit la începutul sezonului rece și tot manual se va îndepărta în primăvara sau se va rula manual până în partea de sus. Spre deosebire de primele 2 cazuri unde este nevoie de o structură orizontală a terasei, în acest caz folia poate fi croită și în forme atipice. Produsul aici.

solutii mobile pentru inchiderea terasei - folie transparenta cu capse si bride

Soluții fixe pentru închiderea terasei

Pentru soluții fixe de închidere a terasei, cu scopul de crea un câmp solar lipit de clădirea principală, puteți studia și aceste proiecte:

Seră din sticla:  Casa cu seră – o casă sustenabilă de la danezul Sigurd Larsen

Seră din policarbonat: O casă pe structură de lemn, încălzită de soare.

Surse imagini: https://www.pergolaprestige.ro/, https://lineglass.ro/

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si primesti gratuit ebook-ul nostru cu idei pentru amenajarea grădinii.

Magazin Sporulcasei.ro:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter si primesti 1 ebook gratuit si 5% reducere la prima achizitie din magazin.sporulcasei.ro

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi ultimele articole despre grădinărit la tine în inbox, plus ebook-ul nostru cu idei pentru amenajarea grădinii.

Bonus pe email: o ofertă surpriză pentru tine la prima achiziție din magazin!