Locul de joacă la interior: pentru iernile geroase şi pentru copilul din noi

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Realitatea zilelor noastre arată aşa: tot mai puţin spaţiu pentru copii – cel puţin pe domeniul public – şi tot mai puţin timp pentru noi, de petrecut împreună cu copiii noştri. Aşa că locul de joacă adus la interior oferă un câştig dublu: timpul petrecut altă dată separat – mama şi tata cu treburi pe lângă bucătărie sau pur şi simplu la televizor şi copilul în camera lui – este acum petrecut împreună.

Drept urmare, livingurile noastre bune la toate, amenajate în culori neutre, devin pline de culoare şi veselie prin simpla adăugare a unui tobogan, a unei table de scris sau a unui leagăn.

În plus, locurile de joacă din casă devin o importantă sursă de exerciţiu fizic pentru copiii mici, mai ales iarna, când zilele sunt reci şi noaptea vine atât de repede şi durează atât de mult. Aveţi vreo grindă de beton expusă prin casă? Gândiţi-vă: n-aţi putea agăţa un scaun suspendat sau un hamac de ea? 🙂

Iar joaca, joaca autentică, 100% alături de copil, destinde şi descreţeşte fruntea într-un mod inegalabil şi are avantajul construirii unei relaţii minunate de prietenie cu copilul, acolo, pe tobogan sau pe covor, în lumea lui.

Iată mai jos câteva soluţii arhitecturale şi de design interior vesele şi ingenioase, pentru cei dispuşi să investească mai mult pentru copiii lor.

Scările de acces – loc de joacă şi studiu

Un spaţiu cu destinaţie destul de monotonă – scările spre etaj – au devenit în această casă un minunat loc de joacă şi studiu pentru copilaşii familiei: sunt în acelaşi timp biblioteca, birou, camera de studiu şi tobogan.

casa_cu_scara_tobogan2

Camera cu tobogan

O altă familie, de dată această din Taiwan – a amenajat mansarda casei pentru cele 2 fetiţe ale lor, sub numele de camera cu tobogan.  Pe lângă piesa centrală care este toboganul, camera mai are numeroase locuri de depozitare, taburete cu funcţie dublă şi mult spaţiu liber care poate fi amenajat pentru studiu şi/sau somn.

camera_cu_tobogan5

Spaţiul de sub casă scării – intrarea într-o lume de basm

Casa scării şi spaţiul de sub ea sunt folosite în moduri absolut spectaculoase peste tot în lume, dar cele mai încântătoare sunt tot soluţiile pentru copii, cu uşi joase de acces, copaci fabuloşi şi ferestre spre o lume de basm.

loc_de_joaca_sub_scari3

Apartament dedicat copiilor

Această familie se foloseşte de uşi culisante şi pliante spre a oferi acces sau discreţie colţului copiilor. Sau mai degraba pentru a descătuşa lumea copilarieri şi a o lăsa liberă în toată zona de zi, dar în imediata apropiere a zonelor pentru adulti – bucătăria şi locul de luat masa.

apartament_decorat_pentru_copii2

Tobogan şi leagăn, lângă pianul mamei

Un alt apartament din Taiwan a creat un colţ magic în living, tot cu ajutorul toboganului, scărilor, nişelor şi depozitărilor pe verticală. Spre deosebire de celelalte, acest tobogan se poate demonta la nevoie, fiind construit pe sistemul nut şi feder.

tobogan_leagan_interior2

Tobogan în toată casa?

Ei bine, există şi această varianta în Japonia (Level Architects), într-o casă unde pe o parte se poate urca  şi coborî între cele 3 nivele exclusiv pe scări şi pe cealaltă se poate coborî exclusiv pe tobogan, spre bucuria celor 3 copii.

casa_tobogan11 casa_tobogan21

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si primesti gratuit un ebook cu proiecte romanesti de amenajare a livingului

MAGAZIN SPORUL CASEI

Intreaba! Specialistul iti raspunde

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.