
The Gouse (numele este o combinație între cuvintele englezești Garrage=garaj și House=casă) este o casă cu amprentă de 45 mp, dar cu o suprafață totală de 103 mp dispuși pe 3 nivele și cu 3 dormitoare. Situl pe care a fost construită căsuța avea doar 45 mp și se află într-un șir de garaje cu ziduri de piatră pe o stradă din Londra.
Arhitectura fațadei respectă regimul de înălțime, stilul și materialele dominante pe stradă. Căsuța a fost ridicată folosind cărămidă galbenă specifică orașului cu șindrilă de lemn în partea de sus și multă sticlă pentru a permite trecerea luminii naturale și a privirii spre priveliștile din frumoasa gradină din spate.



Clădirea este construită pe 3 nivele, dintre care unul sub nivelul străzii
Subsolul include bucătăria, livingul și sufrageria, reunind astfel toate spațiile de zi ale familiei. În ciuda poziționării sub nivelul străzii, acest subsol este foarte bine luminat datorită ferestrelor uriașe, a tavanului de sticlă și a scării ce permite trecerea liberă a luminii de pe un nivel pe altul.
O altă sursă de lumină este terasa închisă spre care se deschid ușile largi ale livingului.



Dacă este bine construit, subsolul este o idee excelentă de maximizare a spațiului de locuit, respectând în același timp regimul de înălțime și specificul zonei. Vedeți ce soluții au adoptat acești constructori din Canada pentru a respecta regimul de înălțime, având în același timp o casă pe 2 nivele cu interioare perfecte funcționale.
Parterul include 2 dormitoare și o baie. Tot la parter se află și intrarea în casă, iar aici, pe holul principal se remarcă podeaua de sticlă ce permite trecerea luminii spre subsolul locuibil.



Etajul întâi include dormitorul matromonial și o zonă de living ai căror pereți se sticlă se pot deschide complet, formând la nevoie o terasă deschisă sau o cameră închisă.





Obiectivele proiectului
Proiectul a trebuit să atingă 2 obiective importante: să păstreze cerințele de urbanism ale zonei, aducând în același timp o notă de nou și să păstreze caracterul de căsuță retrasă în gradină.
De altfel prezența grădinii din spate este un atu important al clădirii, care valorifică toată această frumusețe verde prin ferestrele înalte. Pentru intimitate, la parter ferestrele înalte sunt dublate de un zid perforat de cărămidă.
Ferestrele înalte sunt păstrate și pe partea din față a casei, deși aici sunt mai înguste.


Planul casei
Un proiect de Marta Nowicka