Genial de simplu: suporturi pentru undițe pe care le poți face singur

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Nu sunt pescar, dar știu de la tatăl meu care are această pasiune, că unul dintre cele mai supărătoare lucruri este să ți se încurce firele și undițele de pescuit. Chiar dacă nu ai suficient spațiu, există soluții simple, eficiente și ieftine de suporturi pentru undițe, care te ajută să îți ții echipamentul în ordine, chiar dacă colecția se tot mărește. Pentru că știu tot de la tatăl meu că niciodată nu ai suficiente undițe, întotdeauna îți mai trebuie încă una, pentru o captură cu totul specială :).

Iar dacă preferi pescuit stationar, cu atât mai mult ai nevoie de spațiu pentru toate kiturile implicate în această tehnică de pescuit.

Să vedem deci 3 tipuri de suporturi pentru undițe simple, pe care le poți construi chiar tu și le poți  amplasa în locuri diferite de pe proprietate, funcție de stilul tău și spațiul disponibil.

Raft de sârma fixat de tavan

Suportul acesta este simplitatea întruchipată: ia 2 rafturi de sârma asemănătoare cu cele din imagine și fixează-le de tavan sau de grinzile de susținere ale tavanului. Le poți amplasa într-o debara sau în garaj, în magazia de scule sau oriunde ai loc, doar ai grijă ca distanța dintre ele să corespundă lungimii undițelor și kit-urilor de pescuit. 

De asemenea, observă că pentru a face loc undițelor, s-au tăiat din loc n loc sârmele raftului, dar fără a-i afecta structura de rezistență.

Marele avantaj al acestui rack suspendat este că undițele nu numai că sunt neîncâlcite, dar nici nu stau în calea nimănui și sunt în siguranță până ai nevoie de ele.

Lăsăm imaginea să vorbească de la sine:

Suport din țeavă de PVC și baghetă din spumă pentru piscină

Și acest suport pentru undițe este exact atât de simplu și eficient pe cât pare și ai nevoie, pentru a-l duce la bun sfârșit, de următoarele:

  • o țeavă de PVC cu diametru mai mare
  • o baghetă din spumă pentru piscină
  • o bormașină cu carotă – pentru dat găurile acelea perfecte în țeava de PVC
  • cuie filetante sau coliere pentru prinderea țevii și a baghetei de perete.

Ideea este simplă: dai găuri doar într-o parte a țevii, la distanțele pe care ți le impune echipamentul, pentru a fixa în ele mânerele undițelor.

Bagheta pentru piscină o fixezi deasupra, la o înălțime corelată cu lungimea undițelor, astfel încât vârful undiței să se poate fixa în tăieturile pe care le-ai practicat în baghetă. Poți lucra și fixa mai întâi țeava de PVC, urmând ca la final să faci tăieturile în bagheta de piscină. Mai jos vezi cum arată la final. 

Capace PVC pentru țevi și bucățele de țeavă

Cam aceeași idee ca cea de mai sus, doar că de data aceasta o parte din materiale se găsesc gata făcute în comerț, și anume capacele din PVC pentru capetele de țeavă. Se găsesc de diferite diametre, costă între 1 leu și 5 lei, depinde de diametru și tip de țeavă, și avantajul este că se pot prinde simplu de orice suport, cu ajutorul unor cuie filetante sau al unor coliere metalice. Pentru partea de sus a acestui suport s-au folosit bucăți de țeavă PVC fixate cu cuie de scândura respectivă.

Avantajul acestui suport este că poate fi reprodus la infinit, pe măsura creșterii colecției de undițe.

Variații pe aceleași teme

Ca variație, în loc de o singură țeavă găurită, poți folosi bucăți de țeavă prinse una lângă cealaltă, în poziție verticală, astfel încât mânerul undiței se treacă prin țeavă, dar această variantă implică mai multă manoperă. 

O altă soluție este crearea unui suport la nivelul pardoselii, din 2 plăci de OSB, una cu găuri și cealaltă ca suport, cum vedeți în imaginea a 2-a. Pentru partea se sus, se folosește tot o baghetă de spumă pentru piscină.

Surse imagini: The Family Handyman , Pinterest. 

Lanterne și kituri de încărcare Led Lenser pentru pescuit nocturn.

Ultimele produse listate in magazin:

Newsletter Sporul casei

Primesti noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Intreaba Specialistul

Recomandari Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.