Amenajare locuință Otopeni. Un proiect Next Interior Design
0 comentarii

Date despre această amenajare locuință Otopeni: 

  • Beneficiari: un cuplu și pisoiul lor
  • Suprafață utilă: 80 mp
  • An finalizare: 2020
  • Investiție: aproximativ 22.000 euro
  • Locatie: complexul Anavia Residence, Otopeni
  • Proiectare si realizare: Next Interior
  • Fotografii: Andreea Dobrescu Photography

De la arhitecți:

Premisele proiectului

Locuința amenajată se află în complexul Anavia din Otopeni și aparține unui cuplu care au dorit să schimbe viața la bloc cu o casă la curte. Echipa noastră a realizat amenajarea open-space-ului de la parter și a dormitorului matrimonial de la etaj, restul casei urmând să fie amenajată în curând.

Am pornit conceptul amenajării ascultând cu atenție preferințele beneficiarilor: designul scandinav, minimalist, simplitatea, culorile deschise și materialele naturale. Am stabilit că vom avea o paleta cromatică compusă din nuanțe de gri și culori neutre, dar pe care o vom aduce la viață cu un accent de culoare: galbenul.

Vezi Produsele recomandate

Planul amenajarii

Zona de zi open-space

Astfel, la parter avem zona de zi, un open-space care înglobează holul de intrare, bucătăria, livingul și zona de luat masa.

Am început să concepem amenajarea pornind cu bucătăria, unde spațiul ne-a permis să propunem o insula care să funcționeze și ca spațiu de lucru și depozitare, dar este și loc de luat micul-dejun.

Am ales să propunem o bucătărie din MDF vopsit, albă, care să se întoarcă în partea de sus pentru a câștiga spațiu de depozitare. Chenarul rezultat, împreună cu blatul au aspect de lemn și am punctat cu accentul de culoare corpurile superioare.

În continuare, am ales să facem trecerea către zona de living printr-un corp de de bibliotecă, care are atât rolul de a masca laterala frigiderului, pentru a nu putea fi văzută de pe canapea, dar este și spațiu de expunere pentru frumoșii corali ce fac parte din colecția mamei beneficiarei, o fostă profesoară de geografie.

Am ales să integrăm acest corp cu stâlpii și grinda, într-o nuanță de gri antracit pentru a crea o delimitare vizuală între zona de bucătărie și living-dining. Și pentru că beneficiarii nu și-au dorit niciun fel de elemente decorative cum ar fi tapetul sau vopseaua decorativă, am ales să punem în evidență materialele folosite și să placam peretele din spatele televizorului cu plăci de PAL cu aspect de lemn.

Accente ludice: corpurile de iluminat si covoarele

Tot aici se poate observa și corpul de iluminat cu fir și becuri Edison decorative, de dimensiuni mari, făcut chiar de colegul nostru Adrian, partea tehnică și practică a echipei noastre. De asemenea, același model de corp de iluminat, dar cu mai multe fire, se găsește și deasupra mesei de dining. În combinație cu lampa scenografică tip pălărie din zona de living, acestea devin elementele vedetă și formează accentele ludice de care era nevoie pentru a anima amenajarea.

Tot în living am vrut să mai aducem un element jucăuș, covorul cu pete de vopsea aruncate, cu rolul de a aduce culoare și în această zona.

Dormitorul matrimonial

În dormitorul matrimonial, am ales să continuăm aceeași abordare decorativă, respectiv am placat peretele din spatele patului, pe care l-am scos în evidență și prin iluminarea cu bandă LED.

În același timp l-am lăsat “să respire” folosind 2 măsuțe de cafea pe post de noptiere, iar veiozele glob sunt alese în același spirit cu corpurile de iluminat cu becuri mari de la parter.

Patul este de la Divanissimi, iar dulapul de haine cu uși glisante din HPL este realizat pe comandă. Am ales să folosim HPL pentru a optimiza costurile, păstrând caracterul lucios al materialului.

Scaun living

Magazin sporulcasei.ro/blog: Scaune living

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

X