Baterie neagră în baie. PRO și CONTRA. (De ce ne place și de ce ezităm)

Negrul este o (non)culoare asociată de regulă cu eleganța și sobrietatea, în anumite circumstanțe prezența sa poate avea un efect uluitor, iar o baterie neagră în baie este unul dintre acestea.

Intrat în trendul amenajărilor de baie și bucătărie abia de câțiva ani, negrul bateriilor sanitare (le fel de bine putem vorbi despre albul sau griul bateriilor de baie – orice altceva în afară de crom, nichel sau bronz) este o alegere din ce în ce mai des întâlnită.

De fapt, bateriile colorate par să fie abia la începutul carierei lor în amenajările băilor noastre, așa că haideți să aflăm mai multe despre ele.

Din ce este făcută o baterie neagră?

Bateriile negre, la fel ca și cele cromate sau nichelate, sunt făcute din aliaje ale cuprului, cel mai adesea din alamă. Cele vândute în magazin.sporulcasei.ro/blog sunt cu siguranță turnate din alamă.

Vezi aici cum alegi bateriile pentru baie.

La bateriile negre, diferența față de bateriile clasice cromate sau nichelate, o face stratul de finisaj negru. Aceste este o vopsea aplicată printr-un proces electrolitic, ceea ce o face durabilă și rezistentă pentru ani buni, chiar și în mediul umed și plin de substanțe de curățare din baie.

Acum să trecem la argumentele pro și contra folosirii bateriilor negre în baie

PRO: designul

Pur și simplu este o plăcere vizuală să descoperi o baterie neagră într-o baie și. În “compania” potrivită, bateriile sanitare negre ies în evidență că niște bijuterii elegante.

Placările în nuanțe deschise din plăci industriale sau piatră naturală, lemnul, suprafețele de sticlă sunt niște companioni perfecți ai bateriilor negre de duș, de cadă sau de lavoar.

Și tocmai pentru că suntem obișnuiți să vedem în toate băile baterii arginii, când întâlnim o baie cu baterii negre, ne oprim să o admirăm întregul ansamblu și să înțelegem de unde provine acea senzație de eleganță. Bateriile negre sunt una dintre cele mai noi tendințe în amenajare băii și de aici senzaționalul. 

PRO: o baterie neagră este competitivă ca preț

Prețul bateriilor reflectă calitatea lor. Prețul bateriilor sanitare vorbește și despre originea lor (țara de producție).

Un preț mai ridicat și garanțiile extinse, precum și longevitatea producătorului pe piață, sunt indicatori importanți și trebuie ținut cont de ei atunci când compari 2 baterii, mai ales când prețurile sunt foarte diferite.

  • O baterie ieftină înseamnă finisaje mai ieftine. Bateriile cu preț mai scăzut sunt o soluție viabilă pentru cine și-o asumă.
  • O baterie mai scumpă înseamnă materiale mai bune și finisaje de calitate, durabile.

Aceste 2 afirmații sunt valabile indiferent de finisajul bateriei: metalic sau colorat.

Ca o altă regulă generală, bateriile negre sunt de obicei puțin mai scumpe decât cele cromate din aceeași gamă.

Pe scurt: prețul gamei de baterii reflectă calitatea acesteia, iar bateriile negre dintr-o anumită gamă sunt de obicei la fel sau puțin mai scumpe decât cele cu finisaj metalic din aceeași gamă.

PRO: look exclusivist alături de materialele naturale

Piatra naturală, imitația de piatră naturală, plăcile compozite și lemnul sunt elemente comune în amenajările băilor moderne din ultimii ani.

Aceste materiale se potrivesc de minune cu bateriile negre, se evidențiază și se susțin vizual reciproc. De fapt, există păreri că bateriile negre alături de aceste materiale formează o combinație care cu greu se va demoda.

PRO: este accesibilă pe mai multe trepte de calitate

Deși oferă un look exclusivist, bateriile negre sunt ușor de procurat din magazinele fizice sau online.

Dacă le cumpărați online, asigurați-vă că veți primi toate documentele cu specificații tehnice, garanții, instrucțiuni de montaj.

PRO: se potrivește oricărui stil de decorare

Tehnic, odată ce s-a descoperit metoda de aplicare a finisajul negru, se aplică pe orice baterie, în rice stil și formă.

O baterie neagră se poate instala într-o baie minimalistă, dar și într-o baie clasică, opulentă.

CONTRA: culoarea poate deveni mai ștearsă cu anii

Nici o baterie sanitară, indiferent  de finisaj, nu ar trebui agresata cu substanțe acide sau corozive, dar cu atât mai mult cele colorate, pentru că culoarea poate păli în timp. Nu va dispărea, nu se va coji, dar va deveni ușor mai ștearsă, dacă bateria este curățată în mod repetat, ani la rând, cu substanțe corozive.

O baterie neagră trebuie curățată regulat folosind substanțe blânde, special concepute pentru baie, și materiale neabrazive. Spălările cu substanțe acide sau cu materiale aspre, în mod repetat, vor afecta culoarea și textura finisajului negru, oricât de bun ar fi.

Așadar, igienizează ușor, regulat, cu substanțe blânde, și te vei bucura de negrul bateriei pentru mulți ani.

CONTRA: poate fi zgâriată în timpul instalării

Deși nu este ușor de zgâriat, loviturile sau prinderile cu unelte metalice, în timpul montajului, pot strica frumosul finisaj negru, la fel cum pot afecta și finisajele metalice. Micile imperfecțiuni sunt foarte vizibile, poate chiar mai vizibile pe finisajul negru, decât pe finisajul care reflectă puternic lumina, cum este cromul.

Instalatorul va trebui să manevreze bateriile negre cu grijă pentru a nu le zgâria cu uneltele sale.

CONTRA: pe negru se vede orice

La fel ca și pe hainele negre, pe o baterie neagră se vede cam orice: petele, praful, urmele de machiaj tip pudră. Mai mult, machiajul tip pudră, dacă este șters superficial, se poate întinde și fixa și mai bine.

O cârpă moale de microfibră, umezită, poate șterge ușor toate aceste urme de pe bateria de la lavoar.

O baterie neagră nu se lasă singură!

Unul dintre cele mai sigure moduri de a asigura un design unitar al băii, este prin intermediul bateriilor și celorlalte accesorii metalice.

Dacă bateriile sunt negre, alege și celelalte accesorii cu același design, pentru a transmite un mesaj unitar.

Mai mult, poți așeza în jur și alte pete de culoare, negrul se va distinge elengant dintre toate acestea.

Ce crezi despre exemplele de amenajări baie cu baterii negre prezentate aici? Îți place cum arată? La iei în calcul în cazul unei redecorari a băii tale?

baterie finisaj negru

Magazin.sporulcasei.ro/blog: baterii baie negre

Sursa imagini: Deante, producator baterii Polonia.

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

X