8 moduri de a decora peretii

Peretii sunt cel mai ieftin si usor de abordat atunci cand se impune o redecorare, iar bugetele sunt alocate mai degraba pentru alte planuri anuale. Asa ca va prezentam 8 moduri de a decora peretii, simplu, eficient si cu efecte spectaculoase si imediate. Pe majoritatea le puteti aborda personal si s-ar putea dovedi niste interesante proiecte pentru un weekend friguros.

1. Autocolante sau sticker-e decorative pentru perete

Autocolanta decorativa este unul dintre cele mai simple si amuzante moduri de decorare a interioarelor: este colorata extrem de divers, se aplica usor, costa putin si impactul este maxim si imediat. In plus, se poate inlocui foarte usor cu o alta, functie de dorinta fiecaruia. Se folosesc mai ales pentru camerele copiilor, dar si pentru orice alt interior in care culorile si subiectele vesele sunt dorite, cum ar fi bucataria.

Tineti insa cont de urmatoarele:
– un sticker odata lipit nu se poate refolosi – adezivul nu-si mai face efectul
– nu se aplica in incaperi expuse umdiditatii ridicate sau pe suprafete umede
– suprafata pe care se aplica trebuie sa fie cat mai neteda, curatata de praf si substante uleioase
– incepeti fixarea fiecarui sticker din partea de sus si din centru, continuand in jos si spre marginile acestuia, pentru a elimina bulele de aer
– apasati usor apoi cu ajutorul unei carpe moi peste intreg sticker-ul pentru fixare definitiva.

sticker_family_tree

2. Tabla de scris – tendinta a ultimilor ani, apare sub forma de tabla inramata si fixata pe perete, sau sub forma de autocolant.

sticker_tabla

3. Carpete/tapiserii/tesaturi

Pot fi o solutie viu colorata sau alb negru (dupa gusturi si ambient), iar textura lor aparte, subiectul ales si bogatia culorilor le pot face sa devina centrul unei incaperi. Vedeti aici Tapiserii lucrate la Valenii de Munte si Tapiserii si covoare lucrate la Radauti.tapiserie_1

tapiserie_2

4. Profilele decorative pentru interior

Pot da un aer complet diferit incaperii, mai ales folosite impreuna cu o nuanta de vopsea cu personalitate.

amenajare-hol_rosu

profile_interior

5. Folie adeziva pentru decorarea sticlei

Daca ferestrele dvs dau spre strada sau cladirea vecina, dar nu vreti sa puneti perdele si draperii, incercati folia autocolanta pentru ferestre. Ca si in cazul autocolantelor pentru perete, varietatea de modele este practic infinita. Se poate aplica usor pe orice suprafata de sticla perfect plana si curata.

Un alt avantaj major al acestui tip de folie este proprietatea sa antiefractie: aplicat corect, acesta imbunatateste proprietatile sticlei si in acelasi timp fereste interiorul casei de priviri indiscrete. Este usor de intretinut, desi nu se recomanda aplicarea lui in zone cu umiditate ridicata sau pe ferestre care sunt constant stropite cu apa sau grasimi.

Folosirea acestui tip de folie pentru acoperirea sticlei incorporate in mobilier sau a celie de la usile interioare creeaza un efect superb si in acelasi timp fereste continutul dulapurilor si al camerelor de priviri indiscrete.

folie_decorativa_fereastra2

folie_decorativa_geam_usa
6. Panouri de afisaj din pluta

Unul sau doua panouri de afisaj din pluta, acoperite cu un material vesel, sunt atat utile cat si placute ochiului. Permit afisarea de imagini placute, amintiri, fotografii cu cei dragi, desenele copiilor, dar si note urgente, iar culorile si modelul metarialului care imbraca pluta inveselesc incaperea.

Panourilede pluta le puteti confectiona dvs sau le puteti achizitiona ca atare de la companiile de birotica si le puteti decora apoi cum doriti.panouri_afisaj_pluta

7. „Tablouri” din polistiren si tapet

Sunt usoare si usor de facut: pur si simplu lipiti bucati din tapetul dvs preferat, sau cel ramas de la ultima redecorare pe bucati de polistiren si aranjati-le pe perete. Veti obtine aranjamente chic si de efect mai les intr-o incapere monocroma.

panouri_polistiren
8. Vopseaua clasica

Este uluitor cum vopseaua colorata poate transforma o incapere cu totul. Insa vopsirea are consecinte diferite fata de agatarea pe perete a unui tablou/carpete/panou de afisaj, asa ca necesita ceva mai multa analiza inainte de aplicare: ce prefera membrii familiei, la ce veti folosi incaperea, ce e la moda.

Alocati ceva timp pentru a strange la un loc materiale si fotografii ale ideilor de decorare care v-au impresionat in mod deosebit, fie ca este vorba despre mobilier, lampi, vase, plante, covoare, pardoseli, etc. Hotarati-va la un set de culori si texturi care se potriveste cel mai bine personalitatii dvs si camerei pe care o veti decora. Abia apoi hotarati care va fi culoarea de aplicat pe perete si care este zona pe care o veti aplica, functie de amplasarea obiectelor de decor.

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.