Un proiect de casă pe 2 nivele: apartament complet la parter, spaţii tehnice şi de recreere la subsol

Când viaţa îţi oferă lămâi, fă limonadă. Când terenul tău este în pantă descendentă, dar ai vrea o casă cu deschideri largi şi camere generoase, încearcă un astfel de proiect de casă pe 2 nivele, care foloseşte parterul ca spaţiu principal pentru familie, iar subsolul parţial îngropat pentru spaţii tehnice, garaj, birou şi spaţiu suplimentar de recreere.

Acesta este un proiect de casă pe 2 nivele generos, de 300 m, dar dacă ţi se pare prea mare, foloseşte doar planurile şi imaginile pentru nivelul principal ca inspiraţie: este un aranjament foarte generos şi aerisit.

Planurile celor 2 nivele

Faţada principală: acces pentru familie şi adăpost pentru maşină

Ferestrele generoase şi uşa de sticlă oferă imagini minunate: faţada are o imagine elegantă şi aerisită, iar cei din interior se bucură de lumina naturală şi frumuseţile naturale din jur.

Pe latura din dreapta, acoperişul coboară blând, în pantă firească, pentru a croi un adăpost sigur pentru maşina familiei.

Fatada principala: acces in living si adapost pentru masina
Fatade din spate: parterul cu ferestrele dormitoarelor si subsolul cu accesul in garaj si zona de recreere a familiei.

Zona de zi vs zona de noapte

Aşadar zona de zi se află al parter, în faţă, la intrare. Este mărginită spre interiorul casei de bucătărie  şi de o zonă lounge, ceva mai intimă.

Tot la parter, dar dincolo de aceste spaţii, se află cele 3 dormitoare şi cele 2 băi ale familiei, plus un dressing generos.

Acest parter simplu organizat, întins pe 150 mp,  ar putea îndeplini toate condiţiile de confort pentru o familie  cu copii, numai că această casă mai are un nivel, abia vizibil din zona intrării, dar care se desfăşoară generos pe faţada laterală.

Livingul – zona de primire. Fotoliul in stil scandinav si canapeaua generoasa domina scena.
Vedere dinspre scara spre subsol: semineul si zona de lounge a familiei de dincolo de el.
Zona de lounge, cu bucataria in fundal, de aceasta data.
Semineul este vizibil din ambele parti. Vedere din bucatarie.

Subsolul

Acest subsol parţial vizibil pe faţada principala are aceeaşi suprafaţă ca şi etajul principal, şi nişte funcţii foarte bine definite. Include spaţiul tehnic, un birou, un garaj închis, o baie, o cameră mare de zi pentru familie, spălătoria şi camera tehnică.

Termenul de subsol poate sună sumbru şi nefrecventabil, dar în acest caz nu se aplică. Datorită pantei accentuate a terenului, pe mai mult de jumătate din lungimea clădirii subsolul este de fapt un nivel de sine stătător, luminos şi frumos organizat, cu acces separat.

Dormitorul. Un scaun balansoar completeaza si invioreaza atmosfera.
Scara spre parter.

Livingul vazut din afara. Scaune Tingo, Scaune Tulip si o masa cu piedestal din aceeasi gama, pentru un desing sofisticat.

Proiectare: in situ studio

Suprafaţa: 323 mp

Fotografii: Keith Isaacs

Suprafeţele vitrate: Velux

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

X