3 stiluri diferite pentru a-ți decora baia

Cum decorezi azi o baie? Cel mai intim spațiu al locuinței este totodată și un exercițiu de design pentru care opțiunile sunt mai numeroase decât mulți ar crede. Soluțiile pentru obiectele sanitare, baterii de baie, plăci ceramice se găsesc astăzi într-o variată gamă de modele. De la gresie în culori vii și decoruri vesele, cu modele florale și plinte decorative, pâna la chiuvete încastrate în blat de stejar, astfel că inevitabil îți pui întrebarea ce să alegi.

Stilul minimalist

Nonculorile (alb, negru), lipsa accesoriilor, regularitatea spațiului și geometria liniară a formelor caracterizează băile acestui stil. O astfel de baie este potrivită pentru cei care preferă liniile simple și spațiul mare, larg, aerisit.
Prin urmare, geometria și liniile esențiale sunt primele lucruri în focus atunci când se începe proiectarea băii. De asemenea, implică alegerea materialelor naturale și a culorilor neutre, pentru ca în evidență să iasă obiectele funcționale, luminoase.

Particularitatea este că spațiul este redus la cel esențial, se elimină decorurile și alte elemente pentru a rezulta o baie în stil minimalist în care ești mult mai liber să te miști.

Suprafețele lustruite sau lăcuite, sticla, reprezintă soluții de materiale pentru baia minimalistă. Ceramica albă este o necesitate. Chiuveta fără curbe şi arabesquri inutile este o alegere excelentă. Nu în ultimul rând, oglinzile joacă un rol esential.

Vezi Produsele recomandate

Sursa imagine: http://etelamakiarchitecture.com

Stilul clasic

Poți opta pentru stilul clasic în baia ta, indiferent de forma pe care o are, fie că este mică sau mare. Este un stil elegant, atemporal. Alege o piesă de rezistență care să fie în stilul clasic, cum ar fi o oglindă vintage sau o masă de baie cu piedestal pentru chiuveta ta. Important este dacă ai ales o astfel de piesă principală ca punct central al încăperii (chiuveta), nu mai încărca baia cu obiecte opulente pentru a nu crea senzația de sufocare și pentru a beneficia de un design potrivit în cazul în care baia ta nu este generos de mare. Așadar, nu te gândi că stilul clasic necesită neaparat un spațiu larg. Piesele inteligent alese, oglinzile bine plasate pot fi inserate cu succes într-o baie mică.

Sursa foto: http://www.artsaics.com/

Modernul întalneste tradiționalul

Stilul eclectic se referă la combinarea elementelor stilului clasic cu ale celui modern, cu accesorii unice adăugate. Încercarea de a obține efectul eclectic poate fi într-adevar o provocare, însă și rezultatul este unul fantastic. Este firesc să te întrebi cum poți obține un astfel de rezultat. Poți avea o chiuvetă minimalista fixată în perete, iar cada să fie una cu picioare în formă de gheare sau robinetul sa fie unul cu design tradițional, iar chiuveta din contră, una minimalistă. Secretul este amestecul și nu uita că opusele atrag.

Nu trebuie să îți fie teamă să îmbini obiecte sanitare cu design diferit. Concentrează-te și pe finisaje, acestea leagă foarte frumos cele două stiluri. De asemenea, îmbinarea materialelor, a texturilor, face foarte provocatoare partea de amenajare în stilul eclectic. Poți aduce un scaun de lemn în baie sau un preș tradițional.

Sursa foto: Billielourd.org

Designul nu are îngrădiri, lasă-te inspirat și de modelele variate de plăci ceramice și obiecte sanitare care iti stau la dispozitie și gândește-te la atmosfera pe care dorești să o obții în baia ta pentru a te bucura în fiecare zi de momente de relaxare și răsfăț.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

X