Cum creezi un duș walk in care îți taie răsuflarea: amănuntele care fac diferența

Un duș walk in este o adăugire potrivită pentru orice baie, mare sau mică. Poate fi amenajat într-un colț discret al băii sau îi poți conferi importanța pe care o merită, marcând zona cu placări speciale, baterii de duș spectaculoase, o coloană de duș funcțională și frumoasă în același timp și accesorii pe măsură.

Baterii negru mat. Sau alb mat

Bateriile colorate sunt în trend acum și pe bună dreptate: oferă niște accente spectaculoase băii, indiferent de dimensiunile acesteia. Se integrează ușor în aproape orice decor, datorită nuanțelor neutre, dar reușesc să rămână vedete datorită siluetelor elegante și culorilor mate. Absorb lumina și atrag atenția, creând o senzație de lux neostentativ.
Senzația neașteptată a culorii la o baterie sanitară le face vedete ale băii și evidențiază zona cabinei walk in, ca în imaginea de mai jos:

Dus walk in cu coloana dus alba
Coloana dus alba Deante Hiacynt NAC_A1QM, baterie amestecatoare, montaj pe perete

Plăci mari, pentru o amenajare minimalistă. Placarea contrastantă a zonei de duș

Mai puțin înseamnă mai mult: plăcile mari de faianță sau piatră naturală, montate cu rosturi mici oferă unitate vizuală și un spațiu luxos, ca fundal pentru baterii și accesorii. Fie că sunt plăci mari de faianță lucioasă sau de piatră naturală texturată, contrastul față de restul băii atrage privirea spre cabina de duș walk in. Delimitarea fizică adusă de paravanul din sticlă transparentă lasă privirea să treacă și să studieze toate amănuntele. Lumina naturală – foarte indicată în aceste cazuri – scoate în evidență toate texturile și nuanțele.

În imaginea de mai jos, bateria clasică, cromată, deși simplă, are statut de bijuterie și atrage toate privirile, prin contrast cu peretele albastru marin.

Dus walk in cu coloana de dus cu baterie monocomanda cormate
Coloana dus cu baterie monocomanda Deante Corio NAC_01PM

Paravanul de duș – potrivit pentru orice baie, dar mai ales în băile mici

Paravanul de duș din sticlă este perfect pentru băile mici, în care nu este spațiu și pentru manevrarea unei uși. Sticla și lipsa ușii lasă spațiul dușului să facă parte vizual din restul băii, deși funcționalitatea este clar delimitată. O jumătate de ușă batantă sau lipsa oricărei uși permit accesul nestingherit în cabină și permite aranjarea băii după nevoile de moment – esențial pentru o baie mică. Senzația de spa este oferită de dușul overhead generos și comutarea simplă la dușul de mână.

În imaginea de mai jos vedeți atât avatajele unui pravan de sticlă, cât și efectul spectaculos al placării contrastante a zonei dușului.

Sus walk in cu baterie incastrata Arnika Titanium

Accesorii minimaliste

Un spațiu elegant de duș rămâne elegant dacă toate toate cele necesare toaletei sunt așezate într-o oarecare ordine. Pentru astfel de împrejurări de construiesc nișele în cabinele de duș, dar acestea tind să adune praf și mucegai.
O altă soluție sunt suporturile pentru cabinele de duș, de montat pe peretele de sticlă sau pe peretele băii. Acestea se pot muta ușor și sunt vopsite astfel încât să reziste mediului umed din baie.

Accesorii minimaliste pentru baie

Baterii spectaculoase

Pe lângă placări, paravane din sticlă, depozitări încăpătoare și discrete, elementele care pot categoric scoate din anonimat cabina ta de duș sunt bateriile cu design spectaculos. Bateriile albe sau negre sunt o alternativă, dar nu singura. Gama de baterii Temisto de la Deante, cu finisaje negre, cromate sau din bronz periat, oferă o imagine unică, îndrăzneață, cu atitudine. Temisto este gama de baterii care impune un anumit décor – perfectă pentru cei care consideră opulența un lucru firesc și îi poartă strălucirea în mod natural.

Poți comanda din Magazin Sporul Casei:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Modifica Preferintele Cookies