Profile de finisaj din inox şi aluminiu pentru băi: etanşare şi design
0 comentarii

Dacă este vorba despre baie, este vorba despre apă în aproape toate formele şi stările ei: vapori, picături, condens, apă care curge, apă care stă, apă caldă, apă rece.

Soluţiile pentru placări – gresie, faianţă, piatră naturală – etanşează suprafeţele intens solicitate ale băii, dar nu există soluţie de placare continuă, cel puţin nu pentru situaţii atât de complexe cum este o baie, unde vorbim despre pereţi, pardoseală, treceri pentru instalaţii, măşti pentru chiuvetă şi cadă, cădiţe pentru duş, etc.

Pentru rosturile dintre plăci, o impermeabilizare perfectă şi un aspect la fel de frumos se pot obţine cu kiturile pentru rosturi invizibile de AICI, dar pentru canturi şi colţuri se impun soluţii care oferă eleganţă, design şi ajută la delimitare.

În ultimii ani au început să fie tot mai mult căutate profilele metalice de colţ, de formă pătrată sau cele discrete, cu o singură latură vizibilă. Deoarece băile sunt zone cu o prezenţa constantă a umezelii iar substanţele chimice de curăţat sunt folosite frecvent, tot mai mulţi alegem să folosim colţare din inox. O altă variantă, excelentă că şi raport calitate-preţ, sunt profilele de colţ din aluminiu eloxat.
Aceste profile elegante au mai întâi un rol practic, protejând colţurile pereţilor acoperiţi cu faianţă şi ale muchiilor măştilor care ascund rezervoarele îngropate şi etanşând rosturile care rămân între caditele de dus şi pereţi. Cel de al doilea rol este rolul decorativ, mascând imperfecţiunile apărute prin tăierea plăcilor ceramice şi delimitând vizual teme ale decorării, cum fac brâurile metalice realizate din inox sau aluminiu.

Profile cu design elegant, recomandate de designeri şi arhitecţi.

Profilul Squarejolly , din aluminiu eloxat, cu forme pătrăţoase, recomandat mai ales de către designeri şi arhitecţi.

Squarejolly_profil_aluminiu_faianta

Projolly Square , din inox mat sau lucios.

 

Proterminal , discret şi elegant, realizat din inox lucios şi mat.

Proterminal_profil_inox_periat2

 

Filojolly atât de fin că se poate numi colţarul invizibil de protecţie

Filojolly_Profil_aluminiu

 

Proterminal Int si Traialjolly – profile de design, realizate din aluminiu,  apreciate de către designeri şi arhitecţi

Etansarea în jurul căzilor şi caditelor de duş

Se poate face cu profile discrete şi elegante, rezistente la zgâriere, de un alb intens, de tip Sanitec sau cu unele late, cu rol practic în detrimentul celui estetic, care maschează rosturile mari rămase între pereţi şi cadă, situaţie întâlnită mai ales atunci când pereţii nu sunt drepţi.

Profile pentru etanşare cazi Sanitec

Sanitec SB18

Profile pentru etansare Proseal 50 , ideale pentru rosturi mari si pereti imperfecti.

Proseal_50

 

Brâurile metalice

Sunt o soluţie cel puţin la fel de elegantă ca şi clasicele modele ceramice, însă mai ieftine, mai uşor de montat şi depozitat, perfecte pentru băile moderne.

Brâu din aluminiu  Listec 

Brau Faianta Listec LI15

Colecţia de brâuri metalice Listec Gliter Design

Brau Faianta Listec Gliter argintiu

Brau Faianta Listec Gliter maroniu

Prolistel – colecţie de brâuri din inox pentru faianţă

ProListel inox lucios ProListel inox mat

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

X