Mobilier de baie: 3 soluții practice la micile probleme de organizare

Dacă nu ai reușit încă să alegi un mobilier de baie potrivit, o baie mică poate produce mari bătăi de cap, sub diverse forme:

  • polițe supraaglomerate,
  • jucării acvatice peste tot,
  • tubulețe și recipiente pe marginea lavoarului și a căzii,
  • urme rotunde și ovale lăsate de diversele substanțe scurse pe orice suprafață,
  • cosmetice amestecate,
  • lucruri niciodată la locul lor.

Dacă te duci chiar acum la tine în baie, probabil că găsești cel puțin o parte dintre acestea la vedere. Și, colac peste pupăză, aceste zeci de mici obiecte nu doar generează dezordine și mizerie ele însele, ci mai au și obiceiul de a depozita praf din aer și calcar din apă, astfel încât problema se agravează serios în timp.

Dacă toate cele de mai sus sunt permanent la vedere, cel mai probabil că nu ai spații adecvate de depozitare pentru toate cele pe care le folosești la toatela proprie și la curățarea casei și a hainelor.

Sunt probleme comune într-o baie mică, dar pot deveni rapid probleme și într-o baie de dimensiuni generoase, dacă nu ai cumpărat încă mobilierul potrivit.

Vezi Produsele recomandate

Iată mai jos 3 probleme pe care le poate rezolva foarte elegant un mobilier de baie bine ales.

Problema 1: nu am unde să îmi țin recipientele (mari, cu % gratuit!) cu substanțe de curățat

Soluție: Lavoarul cu mască încorporată

Recipientele cu substanțe de curățat tind să se adune. Odată pentru că vrem să schimbăm ceva la capitolul eficiență și tot timpul căutam o formulă mai rapidă (“fără frecare” de pildă) și a doua oară pentru că uităm sau nu ne îndurăm să aruncăm sticlele din care am folosit deja o bună parte din conținut.

Cert este că devin tot mai multe de la an la an și este cel mai rău atunci când se tot adună pe pardoseala băii sau în masca de la chiuveta de la bucătărie.

Masca lavoarului este un foarte bun loc de depozitare, doar că atunci când o alegi ai grijă să fie din cele cu uși sau cu sertare foarte înalte, pentru că majoritatea sticlelor au multișor peste 25 cm înălțime.

De fapt ușile sunt o idee mult mai bună pentru că mecanismele sertarelor au tendința să se defecteze dacă greutatea este mare.

Așadar, soluția 1 pentru a baie aglomerată: lavoarul cu mască sau dulăpior încorporat. Cu cât este mai generos, cu atât mai bine!

Problema 2: E dificil să curăț cum trebuie pardoseala de sub lavoar (în special în jurul piciorului ceramic) sau din jurul vasului WC

Soluție: lavoarul suspendat  (cu mască sau fară) și vasul WC suspendat.

Ideea este să fie suspendate, adică montate pe perete, nu sprijinite pe pardoseală.

Pentru asta peretele tău de la baie trebuie să aibă o structura suficient de bună pentru a suporta greutatea.

Avantajul evident: pardoseala mult mai ușor de curățat. Avantajele conexe sunt:

  • Un potențial spațiul de depozitare dacă alegi un lavoar cu mască
  • O senzație de spațiu mai mare decât în realitate, datorită pardoselii continue

Soluția 2 la o baie aglomerată: obiecte sanitare și mobilier suspendat pentru eliberarea pardoselii.

Problema 3: nu am unde să țin prosoapele de baie

Soluție: încă un dulap în baie. Sau un suport de prosoape cu raft.

Încă un dulap în baie – poate fi unul tip turn – este un răspuns simplu la aceasta problemă, dar și un nou suport pentru prosoapele de față poate fi un răspuns.

În loc de clasica bară fixă pentru prosoapele de față alege una cu raft deasupra, pentru a depozita și o parte dintre prosoapele curate. În acest fel celelalte prosoape pot rămâne în continuare în comoda de pe hol sau în dulapul de lenjerii, până ce ai nevoie de ele. 

Soluția 3 pentru baia ta aglomerată: un dulap sau un suport prosoape cu raft încorporat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

X