Locuinţe din containere – o soluţie pentru case de vacanţă, amplasamante atipice şi bugete mici

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Nevoia de locuinţe din mediul urban, sub aspect social, impune  de cele mai multe ori soluţii cât mai ieftine şi rapide.  O solicitare de acest gen a condus echipa de la Dorion Grup la găsirea unei soluţii constructive interesante, bazată pe refolosirirea unor containere navale şi transformarea acestora într-un ansamblu de locuinţe sociale.

Soluţii asemănătoare au fost adoptate şi în alte state. În Franţa, de exemplu, un campus universitar are la bază module din containere navale , iar în China s-au găsit câteva soluţii asemănătoare, tot pentru locuinţe sociale.

Noi am prezentat acum ceva vreme AICI un proiect de casă simplu şi ieftin din 3 containere, dar suprinzător de practic şi chiar elegant, pentru o familie cu copii.

Pe lângă blocul de locuinţe de mai jos mai jos, locuinţele din containere pot reprezenta o alternativă viabilă pentru casele pe terenuri mici, atipice, sau chiar pentru casele de vacanţă pe teren accidentat.

Însă, în acest caz, ar fi de preferat ca planul casei să fie completat de un proiect de design interior, astfel încât spaţiul limitat disponibil să fie valorificat la maxim, într-un mod armonios.

Iată AICI o astfel de idée, cu interiorul si exteriorul personalizate complet.

locuinte_din_containere1

Blocul din containere

În proiectul nostru de astăzi este vorba despre un bloc dezvoltat pe 4 nivele, cu câte 2 apartamente de 2 camere pe nivel, separate de holul de acces şi casa scării.

Etajarea locuinţelor a fost impusă de spaţiul de amplasament  limitat şi de numărul de locuinţe solicitat.

Pentru fiecare apartament s-au folosit 2 containere de 40’ rezultând o suprafaţă utilă de 54 mp /apartament. Fiecare nivel al blocului gazduieste cate 2 apartamente de acest fel.

locuinte_din_containere2

locuinte_din_containere7

Structural, blocul se bazează pe structura de rezistenţă considerabilă pe care o au acest tip de containere. Astfel, blocul se asamblează pur şi simplu prin stivuirea containerelor, în două grupuri de câte 2 containere pe nivel, între cele 2 stive generându-se astfel casă scării. Prin structura scării şi a acoperirii acestei zone, se reunesc şi consolidează cele două stive într-un singur corp de clădire.

Dată fiind structura metalică a containerelor, izolarea fonică şi termică a fost o prioritate.

Containerele alese (40′-reprezintă capacitatea) sunt standardul ISO668(95) de 40′ 1AAA – mai exact h/L/l înălţime 2896, lungime 12192, lăţime 2438 mm. Sunt construite să suporte stivuiri de până la 8 nivele cu încărcături de 30-35 tone. Termoizolarea se face cu uşurinţă la interior odată cu compartimentarea. Spaţiul apartamentului este creat din unirea a  două containere la care s-a îndepărtat pe câte o latură lungă tabla portantă de închidere.

Un avantaj deosebit în această soluţie este posibilitatea prefabricării componentelor, reducând astfel costurile şi timpul de punere în operă. În sit se face doar montajul şi amenajarea terenului.

Nici aspectul interior nu a fost neglijat , locuinţele fiind destinate familiilor tinere. Astfel, soluţia  de arhitectură cuprinde şi o utilare minimala a băii şi bucătăriei, ca element de confort, şi o bună organizare a spaţiului limitat oferit de container.

locuinte_din_containere3

locuinte_din_containere5 locuinte_din_containere6

Pentru detalii suplimentare: Dorion Grup

Director General: Ionut Pandea, 0723.72.00.43, office@doriongroup.ro

Ultimele produse listate in magazin:

Newsletter Sporul casei

Primesti noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Intreaba Specialistul

Recomandari Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.