Cum să-ți scoți în evidență mobilierul din casă cu ajutorul covoarelor

Alege să-ți pui în valoare mobilierul, podeaua și casa prin cu ajutorul unor aranjamente care au ca piese centrale covoarele. De regulă, proprietarii de case sau chiriașii gândesc amenajarea spațiilor din locuințe în jurul obiectelor mari de mobilier, astfel că o schimbare de abordare, care își propune să scoată în evidență covoarele, s-ar putea să creeze rezultate spectaculoase.

Cele mai întâlnite covoare sunt dreptunghiulare sau pătrate. Producătorii fabrică mai mult covoare cu astfel de forme, deoarece ele se potrivesc foarte bine aproape în orice spațiu și nu ridică probleme de amenajare.

Este important ca înainte să cumperi un covor dreptunghiular sau pătrat, să măsori cu foarte mare atenție încăperea în care urmează să-l așezi. Un covor foarte mare, într-o încăpere mică, cu mobilier modern, compact, va aglomera foarte mult spațiul. Pe de altă parte, un covor foarte mic, într-o cameră foarte mare, cu mobilier pe măsură, va trece neobservat și, de asemenea, nu va avea nici un rol în aspectul final al încăperii.

Un spatiu de zi ademenitor, delimitat cu un covor din imitatie de blana. Alte idei de amenajari cu blana aici.

Idei pentru folosirea covoarelor rotunde

Covoarele rotunde sunt ideale dacă vrei să aduci mai multă veselie unui spațiu. Alege un covor rotund dacă te gândești să adaugi în cameră mult mobilier modern, cu unghiuri și linii drepte. Un covor rotund va sparge monotonia formelor dreptunghiulare sau pătrate.

Într-un dormitor mare poți să „arunci” 2-3 covoare rotunde, care nu doar că vor umple spațiul, dar vor balansa dimensiunile. În cazul în care vrei să așezi un obiect de mobilier deasupra unui covor rotund, alege ceva cu o formă similară, indiferent dacă este vorba de o măsuță de cafea sau de un taburet tapițat.

Totodată, într-un dormitor cu o suprafață mică, poți să poziționezi un covor rotund astfel încât o parte din el să se afle sub pat, iar o altă parte în afară. Astfel, încăperea va căpăta echilibru și eleganță.

Un covor rotund, cu textura bogata, intr-un spatiu minimalist, in stil japonez. Sursa foto: https://item.rakuten.co.jp

Nu pune nimic peste un covor cu formă neregulată

Un covor cu o formă neregulată ridică provocări suplimentare în amenajarea unei încăperi. Prin urmare, dacă optezi pentru un astfel de covor, ar fi bine să eviți să așezi peste el una sau mai multe piese de mobilier. Cel mai bine ar fi să-l poziționezi într-unul dintre colțurile camerei, în așa fel încât să „lege” foarte bine tot spațiul.

Un covor cu forma neregulata, intr-un ambient pe masura: un apartament in care cada este suspendata desupra livingului.

 

 


Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.