Tendinţe 2016: blana în amenajările interioare

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Una dintre tendinţele semnalate pentru interioarele noastre în 2016 este blana, în orice formă: pleduri, perne, covoare, huse. Blana, naturală sau artificială, pufoasă sau aspră, uni, cu pete sau dungi, este o sursă sigură de eleganţă şi rafinament pentru orice încăpere, după cum ne semnalează Interior Store.

Istoric, pentru oamenii peşterilor blana însemna concomitent căldură şi mâncare, pentru că provenea de la un animal răpus pentru aceste două scopuri. Pe măsură ce am evoluat ca specie, ne-am polarizat social şi am ocupat mare parte din habitatele naturale ale animalelor, vânătoarea au devenit  un lux pentru cei mai mulţi dintre înaintaşii noştri, aşa că blana a devenit treptat un atribut al claselor avute, adică a căpătat statutul de produs de lux pe care îl are şi astăzi.

Însă acolo unde natura şi-a arătat limitele, a echilibrat lucrurile ştiinţa: au apărut mijloace de a produce blănuri artificiale, aşa că astăzi oricine îşi permite un acoperământ pentru pat din blană de chinchilla (artificială) care poate să arate la fel de spectaculos ca acesta de mai jos.

Blana_chinchila

Prezenţa blănii într-o încăpere duce cu gândul automat la lux, exclusivism, dar şi la căldură, confort şi moliciune.

Se potriveşte perfect într-un ambient clasic şi iese minunat în evidenţă într-o amenajare modernă, cu suprafeţe şi contururi clar definite şi accesorii lucioase.

Covorul din blană, cu fir lung sau scurt, poate deveni piesa centrală a încăperii datorită modelului blănii sau datorită croielii, mai ales dacă în restul încăperii nu există un alt model care să fure privirea. În plus, senzaţia oferită picioarelor dvs va fi de milioane.blana_covor3 blana_covor2

Puteţi aduce eleganţă şi căldură oricărei încăperi fără să schimbaţi mobilierul sau covoarele, prin simpla adăugare a unui pled de blană pe un colţ de canapea sau pe capătul patului matrimonial.

Blana_pled4 blana_pled1

Sau schimbaţi pledul subţire şi pernele decorative de vară, cu unul ca acesta, pe timpul iernii. Dacă este uni, aveţi grijă cum îl asortaţi, sau poate avea un model şi atunci este mai uşor de adaptat oricărui ambient.

blana_pled3

Adăugaţi şi o mică carpetă de blană lângă pat, dacă nu agreaţi senzaţia podelei sau papucilor reci imediat după ce vă treziţi.

covoras_blana_pat

O pernă îmbrăcată în blană pe fotoliul dvs favorit îl va face mai îmbietor pentru după-amiezele dedicate cititului sub fereastră.

Blana_pernute

Un chaise longue ca cel de mai jos este o piesă absolut specială, potrivită indiferent de sezon.

blana_chaise-longue

Pentru cei care preferă culorile îndrăzneţe, se pot combina textura plăcută la blănii, cu nuanţa favorită, ca în cazul acestui spectaculos covor roz.

Blana_culori

Fie că le folosim pentru senzaţia de confort fie pentru cea de lux, blănurile artificiale pot arăta la fel de spectaculos ca şi cele naturale şi în plus sunt mult mai prietenoase cu animalele.

Sursă imagini: Interior Store.

Ultimele produse listate in magazin:

Newsletter Sporul casei

Primesti noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Intreaba Specialistul

Recomandari Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.