Cum amenajezi o baie modernă

Tendința când vine vorba de amenajări interioare o reprezintă stilul modern, pe scurt spus: linii drepte, forme clare, spații aerisite. Obținerea stilului modern însă nu este același lucru cu modernizarea băii, adică înlocuirea placărilor și a pieselor învechite de mobilier și obiecte sanitare, cu unele noi.

O baie modernizată înseamnă o baie adusă la standardele zilelelor nostre în materie de mobilier și utilități, pe când o baie în stil modern se referă la simplitate, lumină, linii clare, forme și modele geometrice, nuanțe blânde și neutre și mobilier în același ton – elemente specifice acestui stilului modern.  Și pentru a fi vorba despre un stil trebuie să existe si coerență.

Gresie și faianță

Primul lucru la care trebuie să te gândești când vine vorba de baie, este desigur placarea, adică gresia și faianța. Reprezintă un aspect important în crearea unui design modern, așa că alegerea plăcilor ceramice potrivite este primul pas în transmiterea mesajului corect. Un aspect lucios, un model delicat, uniform, culori neutre pot fi luate în considerare pentru baia ta. Poți chiar apela la gresie și faianță care imită cu fidelitate piatra sau lemnul. Stilul modern este și despre materiale, iar datorită furnizorilor specializați, azi poți găsi în showroom-uri din întreaga țară plăci ceramice de cea mai înaltă calitate, produse exclusiviste cu design deosebit aduse din Italia.

Evită contrastele puternice, chiturile de rosturi care nu sunt în ton, sau intercalările cu plăci din alte seturi, pentru a sparge cu orice preț monotonia aparentă. Stilul modern oferă suficiente prilejuri de a-ți pune amprenta pe orice interior.

Vezi Produsele recomandate

Sursa imagine aici.

Baterii de baie

Bateriile nu se aleg doar după preț, material și mod de montaj și reprezintă exact genul acela de detaliu care poate pune stilul în valoare. O baterie în stil modern respectă aceleași reguli ca și placarea și mobilierul: linii clare, minimalism, funcționare impecabilă, dar designul este cel care poate face diferența. Nu uita că ai de pus baterii atât la lavoar cât și la cadă, poate și la dus, așa că poți alege baterii de baie în același stil, dar cu caracteristici speciale cum sunt termostatarea, senzorii sau aeratoarele. Detaliile de acest tip oferă o tușă de calitate băii tale moderne prin designul modern și tehnologiile de ultimă oră,  în tendițele eco.

Sursa imagine: piastrelle.ro

Obiecte sanitare

O baie modernă are linii drepte, forme geometrice simple, curate, iar obiectele sanitare trebuie să se încadreze în aceeași idee. Amintește-ți și despre aspectul practic al curățeniei și alege unele cu design gândit special pentru asta. Ia în considerare chiuvetele mici, practice, cu formă dreptunghiulară, eventual cu montură pe un blat suspendat, nu pe picior. Vasele de toaletă suspendate arată minunat, măresc vizual spațiul băii și înlesnesc curățenia. Cada, indiferent dacă este lipită pe perete sau este tip insulă, ar trebui să aibă același aspect simplist și linii clare.

Poți alege piese separate sau în set, respectând un design unitar. O baie modernă poate deveni un loc ideal pentru relaxare, culorile neutre, lavoarele cu stil, bateriile de baie cu linii simple, precise, clare, formele geometrice, toate vor conduce către reușita amenajării.

Sursa imagine aici

Mobilierul

Un mobilier baie fără înflorituri, cu forme geometrice și linii clare este ideal pentru un aspect modern al băii. Poți alege un corp suspendat pentru susținerea și mascarea țevilor lavoarului, dar și un dulap turn sau suspendat pentru depozitare. Dulapurile  sunt esențiale deoarece în stilul modern suprafețele trebuie să fie curate și ordonate. Poți lăsa la vedere o plantă, o vază deosebită, un coș sau un vas de ceramică special, cu rol de a întregi designul, dar nu nenumăratele sticluțe, prosopele și bureței, sau haine atârnate prin cuiere.

Lumina

La capitolul lumină se ține cont atât de corpurile de iluminat, care trebuie să fie suficiente și plasate corect, în raport cu mobilierul și dotările, cât și de forma și amplasarea ferestrei. Oglinda este foarte importantă, atât ca design cât și ca suprafață, pentru că reflectă orice strop de lumina naturală sau artificială din încăpere. Nu uita de calitatea luminii care are efecte imediate asupra stării noastre de bine, așa că alegeți becuri suficient de puternice și cu lumină de culoarea potrivită pentru un ambient liniștitor.

Sursa imagine aici.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

X