Ceas de perete handmade – trei idei pentru acasa

Pentru toţi cei cărora le plac micile proiecte lucrate în casă, mai ales cele în care pot fi implicaţi şi copiii, am ales 3 idei simple şi de efect pentru un ceas de perete handmade.

1.     Roata culorilor. Un proiect pentru tine şi copilul tău sau doar pentru copilul din tine

Roata culorilor sau cercul cromatic a fost creat de Isaac Newton în 1666 şi este un instrument extrem de util în înţelegerea unor lucruri de bază despre culori. Pe lângă clasificarea culorilor în primare (roşu, galben şi albastru), secundare (verde, portocaliu şi violet) şi terţiare (obţinute prin combinarea unei culori secundare cu o culoare primară adiacentă ei), sau în calde şi reci, putem învaţă despre asocieri între acestea şi efectele lor asupra noastră.

Important pentru proiectul nostru este că sunt 12 culori pe roată şi deci o putem folosi pentru a obţine un minunat şi multicolor ceas de perete handmade.

Este un proiect bun pentru copii sau de lucrat împreună cu copiii, pentru că oferă un minunat subiect de discuţie despre culori şi copiii pot vedea în câţiva paşi simpli, cum pot crea ceva frumos şi util din materiale nepretenţioase, dar cu puţină imaginaţie, atenţie şi pricepere.

Vezi Produsele recomandate

Cum se face

Împarte cercul din carton sau placaj subţire în 12, colorează-l că în imagine, trece cu alb ciferele şi numerele corespundatoare, montează  mecanismul de ceas pe spate şi arătătoarele pe faţă şi ai obţinut un ceas de perete vesel şi unicat.

ceas_de_perete_roata_culorilor1 ceas_de_perete_roata_culorilor2

2.       Ceas din fotografiile de familie. Preţuim timpul petrecut împreună

Am scris aici şi aici despre cum poţi aranja tablourile favorite într-o cameră, dar această idee pare mult mai interesantă decât nişte tablouri oarecare, pentru că este vorba despre fotografii de familie pe care le vei privi ori de cate ori vrei să vezi cum trece timpul.

Îţi trebuie un mecanism de ceas suficient de mare, nişte indicatoare la fel de vizibile şi 12 fotografii de familie, 10 landscape şi 2 portrait, înrămate în rame de aceeaşi dimensiune şi culoare.

Să vedem ce ne trebuie şi cum se procedează

Pentru proiectul ilustrat aici sunt folosite:

  • rame de 10X15 cm
  • distanţiere pătrate din carton de 5X5 cm
  • adeziv nepermanent sau bandă dublu adezivă pentru fixarea distanţierelor pe perete
  • benzi de scai adeziv pentru fixarea tablourilor şi a mecanismului de ceas. Dacă preferaţi fixarea clasică, cu cuie, găsiţi AICI sfaturi de fixare simple şi fără urme pe pereţi.

Cum se face:

  • Cu ajutorul distanţierelor, aranjaţi tablourile, mai întâi pe covor, dupa această schemă:

schema_ceas_de_perete_din_tablouri

  • Începeţi apoi să le fixaţi pe perete, tablourile şi distanţierele (acestea trebuie să se poate desprinde uşor la final), începând cu cifra 6
  • Fixaţi mecanismul de ceas în centrul cercului de fotografii, fixaţi ora, şi gata.

ceas_de_perete_tablouri

 3.     Ceas de perete din piese LEGO. O legătură peste timp cu copilăria

Un simbol incontestatbil al copilăriei este jocul de LEGO. Ce-i drept, pentru unii dintre noi este şi la maturitate un simbol destul de puternic, şi iată ce se poate obţine în acest caz: un ceas pentru camera micuţului tău.

Acest tată a construit pentru ziua băieţelul său un ceas din LEGO şi satisfacţia amândurora a fost imensă. Se pare o provocare a fost obţinerea proporţiile corecte între tabla de prindere, cifrele ceasului şi împărţirea cadranului în 12, dar, după câteva experimente, iată că i-a ieşit.

A folosit o placă de bază pătrată, pe care a început prin a fixa orele 12, 3, 6 şi 9 şi apoi pe celelalte.

ceas_de_perete_LEGO2

Arătătoarele sunt tot din piese LEGO, şi pentru a nu interveni frecarea sau suprapunerea lor, în zona de trecere a cuiului mecanismului a pus o piese mică, pătrată, fixată de arătătorul mai lung cu lipici.

ceas_de_perete_LEGO3

Ultimii paşi au fost montarea arătătoarelor, agăţarea în cui şi fixarea orei.

ceas_de_perete_LEGO4

Surse imagini: Hative , Instructables, Ohmyword.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

X