Căzi de baie de colț: modele și idei de amenajare

Colțurile sunt cele mai neutilizate, slab luminate și greu accesibile părti ale camerelor noastre, inclusiv ale băii. Pe de altă parte, spațiul nu este la discreție în nici o casă, iar dacă vrei să-l folosești judicios, ia în considerare și piese de colț, fie ele chiuvete, căzi, șeminee, comode, s.a. Luminat și decorat frumos, un colț bine amenajat devine frecventabil deschizând astfel camera din punct de vedere vizual și estetic.

Căzi de baie pe colț – forme diferite pentru amenajări diferite

Poți monta orice cadă pe colț, dar există tipuri de căzi create special pentru acest spațiu, cu forme adaptate pentru diferite tipuri de amenajări. Cele mai cunoscute forme de căzi de baie pe colț au o latură rotunjită, dar mai există și alte forme, pentru integrarea facilă în orice spațiu: semirotundă, asimetrică,  cu linii curbe sau unghiuri mai pronunțate. Forma potrivită și poziționarea corectă pot crea un spațiu suplimentar pentru chiuvetă sau pentru vasul de toaletă.

Sursa imagine: https://www.romstal.ro

Modalități variate de instalare a bateriei

Bateria pentru cadă se poate instala diferit în funcție de modelul de cadă ales. Unele permit instalarea doar pe perete, altele au orificii practicate incă din fabrică pentru a instala bateria fie pe o latură a căzii, fie pe un colț.

Sursa imagine: https://www.romstal.ro

Cada de baie pe colț: spațiu mai mult, design deosebit

Forma specială a cazilor de baie pe colț este doar una dintre facilitățile de care te bucuri când te decizi să cumperi un astfel de produs. Cele mai generoase dintre ele pot cuprinde simplu și confortabil două persoane, iar forma lor specială și spațiul disponibil în plus le fac ideale pentru încorporarea de funcții specifice unui centru SPA, cum este hidromasajul, aeromasajul sau pereții transparenți.

Multe dintre modele au încorporate băncute, polițe largi sau mici zone de depozitare, fiind special concepute pentru relaxare în doi sau chiar cu copiii.

Placările din jurul căzii sunt importante de asemenea: pe lângă estetică, placările trebuie să fie etanșe și perfect hidroizolate.  Poți folosi la fel de bine faianță sau mozaic pentru baie sau faianță de bucătărie.

Sursa imagine: https://www.romstal.ro

Dimensiuni și materiale

Majoritate căzilor moderne sunt din acril – cel mai bun material disponibil la prețuri competitive: are un aspect foarte plăcut, este ușor, durabil, rezistent la zgâriere și raze ultraviolete și se întreține ușor (nu curățați cu soluții pe bază de acid acetic, totuși). Prețul mai mare reflectă de obicei și calitate căzii, transpusă în ramforsări suplimentare cu fibră de sticlă și structură de susținere.

Daca alegi o cadă metalică (fontă sau oțel) reține că are o rezistență mai bună, dar și o conductivitate termică pe măsură, ceea ce înseamnă că va păstra apa caldă mai puțin decât una din acril.

Ca și dimensiuni, chiar dacă te vei întinde la fel de comod ca și într-o cadă clasică, dispunerea celor 2 laturi lipite de pereți este diferită la o cadă de colț fată de o cadă normală. Laturile căzii de colț clasice au dimensiuni apropiate, iar cuva este orientată oblic, pe diagonală celor 2 laturi.

La căzile cu forme atipice, dimensiunile pot fi apropiate de o cadă normală, dar latura specială dinspre centrul băii, sau un capăt rotunjit, le fac ușor de integrat în diferite decoruri, fără a se pierde din confort.

Forma cazii permite deschiderea nestingherita a usii. Sursa imagine: http://junkart.me

Căzi de baie pe colț – potrivite pentru băile mici

Tocmai din cauza formei sale triungiulare, cada de baie de colț este potrivită pentru amenajarea băilor mici.  Similar cădiței de duș, va fi amplasată în colț, permițând celorlalte elemente ale băii să se desfășoare nestingherite.

Daca are forma potrivită, permite și existența unui duș în prelungirea uneia dintre laturi.

Sursa imagine: https://www.homedit.com

La fel de bine, o cadă de baie de tip insulă, de o formă frumoasă, poate fi amplasată pe colț ca în imaginea de mai jos, obținând astfel un colț cu design deosebit, destinat răsfățului.

Sursa imagine: https://www.homedit.com

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

X