Uscătorul de rufe electric: mai mult spaţiu şi timp pentru tine, o viaţă mai lungă pentru hainele tale

O curte şi o terasă dedicate exclusiv activităţilor preferate, un apartament fără balcon sau cu balcon transformat în terasă, mai mult timp liber, mai mult spaţiu, sunt tot atâtea motive pentru a lua în calcul uscătorul de rufe.

Vorbim despre uscătorul de rufe electric şi nu despre alte feluri de uscătoare.

Având dimensiunile şi forma unei maşini de spălat rufe, uscătorul de rufe este uşor de integrat în orice design de interior şi face o mulţime de treburi în locul nostru:

  • usucă rufele rapid, fără că noi să mai avem de întins şi strâns de pe frânghie,
  • le netezeşte frumos, făcându-le gata de pus în dulap şi uneori gata de purtat,
  • le lasă moi, fără acea rigiditate dată de uscatul la soare,
  • ajută la conservarea culorilor, prin lipsa expunerii la soare şi
  • termină treaba maşinii de spălat, căci după uscare se mai colectează încă praf şi scame, care altfel ar rămâne în haine.

Cum funcţionează?

Ei bine, după cum vedeţi în imaginile de la final, arată că o maşină de spălat şi este la fel de uşor de folosit: rufele scoase din maşină de spălat se pun în interior, se selectează programul potrivit şi se scot atunci când se aude semnalul sonor.

Datorită senzorilor de umiditate, este posibil ca uscătorul de rufe să se oprească înainte de timpul înscris în manual, dar rufele vor fi perfect uscate.

Libertate totală în organizarea spaţiului: pentru tine, nu pentru rufe

Balconul este cel mai utilizat spaţiu pentru uscarea rufelor. Indiferent ce vrei să mai faci acolo, trebuie să ţii cont că cel puţin o dată pe săptămâna vei avea rufe agăţate din tavan sau pe stander-e. Desigur, îţi poţi pune frânghii şi în afara balconului, dar nu este tocmai o soluţie elegantă, iar praful străzii poate ajunge pe rufele tale prospăt spălate.

Chiar dacă în interior nu ai foarte mult spaţiu, uscătorul poate fi montat deasupra maşinii de spălat, folosind kituri speciale, iar “turnul” astfel format se poate amplasa le fel de bine în bucătărie, într-un spaţiu de trecere sau într-o debara.

Atenţie la căldura degajată: spaţiul în care îl vei amplasa trebuie să se poată aerisi.

Încă o suprafaţă perfectă pentru lucru

Dacă alegi să aşezi uscătorul de rufe lângă maşina de spălat, obţii o nouă suprafaţă de lucru, perfectă pentru împăturit şi pregătit haine. Nu şi pentru călcat, pentru că aburii de la maşină de călcat pot deterioara blatul.

Dar ţine cont că blatul respectiv nu trebuie amplasat direct peste maşinile care se mişcă în timpul funcţionarii, ci trebuie să aibă propriile puncte de sprijin.

Fără uscarea hainelor în spaţiu închis sau pe radiatoare

Uscarea hainelor în interiorul locuinţei favorizează formarea mucegaiului şi a mirosurilor neplăcute datorate umezelii permanente. Uscarea rufelor pe raditoare, pe timpul iernii duce la deformarea acestora, iar pe radiatoarele electrice este chiar periculoasă. Dacă nu ai o soluţie pentru a le usca în aer liber sau pur şi simplu nu-ţi place ideea, investeşte într-un uscător de rufe.

Fără umiditate în atmosferă

Dacă alegi un uscător de rufe cu condensare, apa extrasă din rufe nu va fi eliminată în casă, sub formă de vapori, ci va fi colectată într-un recipient special, pe care îl vei goli după fiecare folosire. La fel şi scamele şi praful de pe haine.

Fără haine boţite, cu colţuri trase de la cârlige sau afectate de soare 

Uscătorul de rufe te scapă de aspectul de colţuri trase al hainelor, le fereşte de praful din exterior şi are programe speciale pentru cei sensibili.

Acţiunea blândă a tamburului şi a fluxului de aer întinde rufele şi le usucă, dar nu excesiv şi păstrându-le forma.

Faptul că nu mai trebuie să fie expuse la soare, înseamnă să razele UV nu vor mai decolora hainele şi îşi vor păstra culoarea iniţială mai mult timp.

Ce capacitate să aleg?

Majoritatea uscătoarelor de rufe au o capacitate peste 6-7 kg, dar ca şi in cazul maşinilor de spălat, o încărcare sub capacitate duce la rezultate mai bune: haine mai întinse şi programe scurtate de uscare.

Şi, atunci când îl alegi, ai grijă să fie compatibil din punct de vedere al capacităţii cu maşina de spălat sau va trebui să pui la uscat de 2 ori.

Sursa info si imagini: Beko.

Produse recomandate BEKO

uscator de rufe electric beko

Uscator de rufe cu condensare Beko DPY8506GXB1, 8 kg, Clasa A+++, 16 Programe

uscator de rufe beko

Uscator de rufe Beko DPY8405GXB2, Condensare cu pompa de caldura, 8kg, Clasa A++

uscatorul-de-rufe-beko4

Uscator de rufe cu condensare Beko DU7133GA0, 7 kg, Clasa B, 16 Programe.

masina de spalat uscator de rufe integrare

Uscator de rufe cu condensare Beko DU7133GA0, 7 kg, Clasa B, 16 Programe

Vezi Produsele recomandate

4 Comentarii

  1. teo 19/01/2018 Răspunde

    Avind in vedere efectele incalzirii globale si consumul deja urias de combustibil, masina de uscat e chiar superflua. In afara hainelor groase (lina) si a celor de exterior (care de regula merg la curatatorie), chiar nu vad de ce e nevoie de masina de uscat. Orice rufa se poate f bine usca in spatiul de locuit noaptea fiind bine stoarsa la programul de spalare. Dimineata le stringi, le impaturesti si gata! In pozele din imaginea de prezentare chiar nu mise pare ca spatiul de locuit e o problema… zic sa incurajam si o atitudine mai responsabila fata de mediu…

    • dan 22/01/2018 Răspunde

      Nu stii ce vorbesti, pana nu ai o astfel de masina…

    • mioara 22/04/2018 Răspunde

      informeaza-te Teo ce inseamna umiditate in spatiul de locuit !bolile de plamani si nu numai vor veni in scurt timp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.