Amenajarea unui apartament în culori neutre, odihnitoare, cu accente violet

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Locatara este tânără, iubeşte caii şi şi-a dorit un apartament în culori neutre, în care să îmbine armonios stilul său de viaţă, pasiunile şi munca.

Designerii de la Geometrium au transpus toate dorinţele sale într-un decor în nuanţe naturale, odihnitoare,  evitând monotonia cu ajutorul accentelor de violet şi albastru puternic, în care sunt colorate scaunele, fotoliile şi piese mici, precum pernele  şi vazele.

Stilul ales este cel modern, care se remarcă prin suprafeţele plane, curate. Lucrurile sunt ascunse în spatele uşilor şi a dulapurilor încastrate, rămânând la vedere doar obiecte de mobilier şi decor cu personalitate, care definesc imaginea apartamentului de 65 mp.

Holul, declaraţie de stil

Holul este prima încăpere din casă decorată în acest stil. Considerându-l acel loc în care laşi hainele groase şi pantofii, designerii l-au dotat cu strictul necesar: un scaun comod, un pantofar şi un cuier minimalist. Asta şi pentru că în spate există un dressing ascuns de o uşa culisantă, pentru a depozita toate cele necesare.

Încă de aici este introdusă culoarea de accent: violetul – sub forma pernei scaunului şi a vazei de pe pantofar.

apartament-culori-neutre-si-accente-violet1

La capătul holului: zona de zi

Din holul de intrare, se trece pe lângă baie şi se ajunge în zona de zi, deschisă, dar divizată astfel încât să permită toate activităţile esenţiale pentru locatară: birou, zona de odihnă şi întâlniri cu prietenii, plus bucătăria modernă, cu insulă.

Primul întâlnit este biroul: suplu, minimalist, cu strictul necesar şi cu un frumos scaun violet.

apartament-culori-neutre-si-accente-violet2

Urmează apoi zona de relaxare, cu canapeaua de 2 locuri, televizorul şi şemineul cu flacără rece. În jurul televizorului sunt integrate alte depozitari discrete, mascate de panourile frumoase din PAL.

apartament-culori-neutre-si-accente-violet4

Înspre balcon regăsim locul de luat masa, scos în evidenţă de scaunele albastru transparent şi masa cu un singur picior.

apartament-culori-neutre-si-accente-violet3

Din living mergem în bucătărie, unde găsim electrocasnice încorporabile montate la nivelul pieptului pentru o utilizare uşoară, suprafeţe simple pentru prepararea şi gătirea alimentelor şi plita electrică montată pe insula de bucătărie, care este în acelaşi timp şi locul pentru mic dejun , marcat de cele 3 scaune violet.

apartament-culori-neutre-si-accente-violet6 apartament-culori-neutre-si-accente-violet7

Zona de gătit este scoasă din monotonia peretelui de dulapuri gri, cu ajutorul fumoasei plăci din onix, folosită pe pos de protecţie antistropire, dar şi ca element de decor.

apartament-culori-neutre-si-accente-violet8

Dormitorul: nuanţe de pământ, materiale moi, forme feminine

În dormitor găsim acealasi nuanţe plăcute, relaxante, de pământ, dar nu se uită nici aici de accentele violet, nici de tuşele feminine: materiale moi şi elegant drapate, orhideea delicată, formele rotunjite ale corpurilor de iluminat.

apartament-culori-neutre-si-accente-violet9

Baia: împărţită în două, funcţie de activităţi

Baia, cu intrare din holul lung ce duce în living, este împărţită în 2 încăperi diferite: una pentru vasul WC şi maşina de spălat, iar cea de a doua pentru duş.

În prima încăpere, sunt folosite corpuri de mobilier de la IKEA pentru a construi o mască pentru chiuvetă, care în acelaşi timp rolul de a ascunde maşina de spălat rufe. În această încăpere se află şi vasul WC.

Zona de duş este împărţită în două: duşul propriu-zis şi o mică chiuvetă de serviciu, şi este placată integral cu granit.

apartament-culori-neutre-si-accente-violet10 apartament-culori-neutre-si-accente-violet11

Balcoanele: 2 poziţii şi 2 funcţii diferite

Apartamentul are două balcoane, astfel încât s-au putut gândi 2 funcţii diferite pentru ele: cel de lângă zona de luat masa este o extensie a zonei de zi, fiind încălzit şi dotat cu o frumoasă sofa petru relaxare. Balconul anexat dormitorului este zona pentru uscarea rufelor, fiind echipat corespunzător.

apartament-culori-neutre-si-accente-violet12 apartament-culori-neutre-si-accente-violet13

Planul apartamentului

apartament-culori-neutre-si-accente-violet14

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi ultimele articole despre amenajări, construcții și arhitectură la tine în inbox, plus ebook-ul nostru cu 20 de proiecte de amenajare pe care le poți finaliza într-un week-end.

Bonus pe email: o ofertă surpriză pentru tine la prima achiziție din magazin!