Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Felia ta de cer pe timpul iernii: decoruri pentru balconul închis

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Ai optat pentru balconul închis din raţiuni de izolare termică şi probabil că ai luat decizia corectă.  Dacă nu cumva îl foloseşti ca să depozitezi diverse lucruri sau pentru întins rufe, iată mai jos câteva idei pentru a te ajuta să-l transformi într-un colţişor luminos şi vesel pentru perioada rece.

Balcon încălzit şi decorat simplu

Acest apartament are două balcoane, dintre care doar unul este închis şi încălzit şi a fost transformat într-o extensie cochetă a zonei de zi, cu o canapeluţă încastrată şi măsuţă delicată de cafea, pentru după-amieze relaxante cu o carte în braţe.

Pereţii deschişi la culoare reflectă lumina naturală, în timp ce jaluzelele pot bloca soarele prea intens. Chiar dacă tabloul este în nuanţe neutre, ca şi restul apartamentului, pernuţele şi tapiţeria canapelei oferă petele de culoare necesare pentru a evita monotonia.

apartament-culori-neutre-si-accente-violet12

V-aţi fi gândit să instalaţi un şemineu în balcon?

Schimbă puţin perspectiva asupra vremii reci, precum şi dispoziţia, nu-i aşa? Lumina şi căldura focului, fie el şi cu flăcări din vapori de apă, dau linişte şi siguranţă, îndeamnă la relaxare şi poveşti – mai ales în nopţile geroase de iarnă.

Adaugă un covor pufos, fotolii sau perne moi, câteva lumânări şi decorul va fi mai mult decât îmbietor, indiferent cum este vremea de afară.

balcon-inchis-semineu

Un balcon îngust, cu un scaun suspendat

Balconul închis, mai ales unul atât de îngust, pare inabordabil pentru o amenajare relaxantă, dar iată că acolo unde mobilierul clasic nu are loc, îşi face intrarea scaunul suspendat: prins în tavan, ocupă puţin din spaţiul mic al pardoselii şi lasă loc pernelor moi şi micii măsuţe decorative.

În loc de balansoar puteţi instala un hamac-scaun, iar pernele sunt bine-venite în număr oricât de mare.

balcon-inchis-scaun-suspendat

O bancheta îngustă, dar comodă şi o grădină verticală

Chiar şi în zilele reci, sau poate mai ales atunci, plantele tale favorite au nevoie de temperaturi constante şi lumină cât mai multă peste zi, aşa că organizează o mică grădină verticală şi pune acolo plantele pe care vrei să le protejezi de ger.

Iar pentru tine, instalează o bancheta îngustă, dar comodă, şi o măsuţă şi nişte scaune suple pentru un ceai cald şi o carte bună.

balcon-inchis-gradina-verticala

Hamac şi divan?

De ce nu? Hamacul pentru zile însorite şi divanul pentru zilele mai mohorâte, în care simţi nevoia să tragi şi o pătură călduroasă peste tine.

hamac_interior_balcon

O iarnă călduroasă să avem!

Sursă imagini: Architectureartdesign

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi 5% reducere la prima comanda din Magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Aboneaza-te la newsletter si primesti 5% reducere la prima achizitie din magazin.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reducere 5%
la prima comanda!
Primești pe email ultimele articole publicate pe https://sporulcasei.ro/. Plus: abonații primesc oferte exclusive și noutăți despre produsele listate în magazin.
Vă respectăm confidențialitatea. Datele dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă trimite ofertele sporulcasei.ro. Vă puteți dezabona oricând.