Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Renovare: O cabana de munte construita intr-un vechi arsenal elvetian

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Aceasta cabana de munte este construita in interiorul peretilor arsenalului elvetian B47, ca dateaza din al doilea razboi mondial, fara ca vechea cladire sa fie afectata in vreun fel, dar beneficiind de tot confortul termic al unei cladiri noi.

Proprietarul a dorit sa transforme vechea cladire a arsenalului intr-o cabana de munte moderna, dar in acelasi timp, sa-i pastreze alura istorica. In plus, trebuiau valorificate atat pozitionarea exceptionala a cabanei, pe crestele Alpilor Elvetieni, cat si spatiul nu foarte generos de la interior.

Pentru a pastra structura istorica, arhitectul Ralph Germann a venit cu solutia ingenioasa, dar foarte practica, de a construi o cutie de sticla in interiorul zidurilor vechiului arsenal. Peretii noi de sticla au fost amplasati la circa 50 – 60 cm de 3 dintre peretii originali de lemn, in timp ce de-a lungul celui de-al patrulea perete de lemn, din fata patului matrimonial, au fost construite depozitari si seminelul. Peretii de sticla, semineul si depozitarile astfel create au imbunatatit considerabil performanta termica a structurii si au permis construirea unei cabane moderne in interiorul vechii structuri, fara a modifica zidurile originale.

Noul spatiu obtinut in interiorul peretilor de sticla are 49 mp utili, iar in interiorul sau a fost construita o alta cutie, de asta data din lemn, care formeaza o insula in mijlocul spatiului locuibil si gazduieste: dulapurile de bucatarie, patul rabatabil cu rafturile pentru carti incorporate, precum si o mica baie. In completarea baii, mai exista inca o cabina de dus, construita pe peretele exterior al dormitorului.

Usile duble de la exterior, deschid cabana catre imaginea uluitoare a Alpilor, la fel ca oricare dintre celelalte ferestre, data fiind pozitionarea exceptionala a acesteia.

Departe de a fi plictisitor, acest joc de cutii in interiorul altor cutii ofera “suprize” extrem de practice pentru a maximiza utilizarea spatiului destul de mic si a pune in valoare structura originala, dar si amplasamentul spectaculos la acesta mica cabana de munte. cabana_arsenal1

cabana_arsenal2

cabana_arsenal3

cabana_arsenal4

cabana_arsenal5

cabana_arsenal6

cabana_arsenal7

cabana_arsenal8

cabana_arsenal9

cabana_arsenal10

cabana_arsenal11

cabana_arsenal12

cabana_arsenal13

cabana_arsenal14

cabana_arsenal15

[divider]

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi 5% reducere la prima comanda din Magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Aboneaza-te la newsletter si primesti 5% reducere la prima achizitie din magazin.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reducere 5%
la prima comanda!
Primești pe email ultimele articole publicate pe https://sporulcasei.ro/. Plus: abonații primesc oferte exclusive și noutăți despre produsele listate în magazin.
Vă respectăm confidențialitatea. Datele dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă trimite ofertele sporulcasei.ro. Vă puteți dezabona oricând.