Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Nu uita de colţul dedicat sănătăţii! Cum poţi face sport acasă, în familie

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Mişcarea este sănătate. Într-o epoca a sedentarismului şi a afecţiunilor create de stress, unele dintre cele mai bune remedii pentru a preveni şi chiar a vindeca sunt mişcarea şi reconectarea cu natura, ori de câte ori este posibil. Făcând mişcare cu regularitate, eliminăm toxine, ridicăm nivelul endorfinelor, ne repunem în formă şi, aceia dintre noi care mergem la o sala de sport, beneficiem de efectele bune ale socializării relaxate.

Făcând sport împreună cu copiii noştri îi învăţăm şi pe ei despre bucuria mişcării, relaxarea plăcută de după, descoperirea limitelor proprii, a învinge cu fairplay, a pierde cu onoare, jocul în siguranţă şi plăcerea de a testa limitele.

Dacă nu ai suficient timp pentru a merge la sala şi nici nu este posbil să ieşi cu copiii afară în fiecare zi, ce ai spune despre amenajarea unui colţişor dedicat sportului la interior?  Funcţie de spaţiul disponibil şi de rezultatele negocierilor cu partenerul de viaţă sau de birou, puteţi înfiinţa un colţ dedicat sănătăţii iar mai jos aveţi câteva idei de design şi de produse pe care le puteţi folosi.

Bicicleta pentru fitness

Nu aveţi foarte mult spaţiu, ca majoritatea dintre cei care locuiesc la bloc? Ei bine, bicicleta pentru fitness nu are nevoie de foarte mult spaţiu, iar mişcările nu sunt foarte ample când lucraţi pe ea, aşa că o puteţi amplasa într-un colţ al dormitorului, al camerei de zi sau al biroului.

Covorul moale de acasă poate fi folosit şi pentru câteva zeci de abdomene scurte, iar lângă bicicletă puteţi amplasa un mic rastel cu greutăţi pentru a lucra şi braţele.

sport_acasa6

Stepperul – uşor de folosit, uşor de depozitat

Stepper-ul este un alt tip de echipament care ocupă puţin spaţiu, poate fi mutat cu uşurinţă funcţie de locul în care vrem să exersăm şi poate fi depozitat în locuri mici când nu-l folosim  – deşi ideea este să-l folosim cu regularitate.

Poate fi un stepper fix, tip băncuţă, un stepper cu tălpi mobile pe care lucraţi doar partea inferioară a corpului, sau mai complex, cu mânere elastice, pentru a lucra concomitent trunchiul şi braţele.

stepper

Echipament uşor

Alte tipuri de echipament uşor de montat şi de utilizat acasă sunt: extensoarele, barele pentru tracţiuni, orice tip de greutăţi, mingile pentru fitness şi covoraşele şi saltelele – pentru cei care preferă Yoga sau Pilates.

Sacul de box

Sacul de box este o altă soluţie, dar ţineţi cont că deşi nu aveţi nevoie de un spaţiu mare pentru a-l monta, trebuie să fie prins de o grindă rezistentă şi este nevoie de spaţiu liber în jurul lui pentru a exersa în voie.

sport_acasa4

Peretele de alpinism – pentru toată familia

Aveţi scări interioare? Tânărul din imaginea de mai jos s-a asigurat că urcarea şi coborârea scărilor nu va fi niciodată plictisitoare datorită înfiinţării unui perete artificial de căţărare acasă – o idee foarte bună şi pentru camerele copiilor. Accesorii pentru realizarea unui perete de căţărare găsiti online, dar cereţi sfatul unui profesionist pentru montaj.

sport_acasa1

Camera copiilor – sport în orice formă

Copiii au nevoie de multă mişcare şi în sezonul rece, când vremea e prea urâtă să-i lăsăm afară cât vor ei, iar câteva cărţi şi păpuşi sau maşinuţe nu sunt suficiente pentru a-şi consuma energia şi a-şi exersa muşchii.

Iar dacă tot le daţi un exemplu bun făcând dvs înşivă sport acasă, oferiţi-le şi lor şansa de a face acelaşi lucru. Amenajarea acestor apartamente denotă grijă pentru sănătatea şi starea de bine a copiilor, iar camera de mai jos reuneşte cel puţin 3 sporturi pe care le pot face 2 fraţi în casă: box, căţărare, baschet.

sport_acasa2 sport_acasa3

Începe un an nou şi stabilirea unui program personal sănătos este un prim pas spre preluarea contronului asupra necunoscutului ce va să vină, iar următorul este trecerea la acţiune. Suntem suma obiceiurilor noastre, asa ca preia controlul!

Surse foto: Dream Home Style, Houzz

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi vesti de la noi oricand scriem ceva nou, sau cand avem o oferta atractiva in magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

INTREABA SPECIALISTUL

VEZI INTREBARILE

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi ultimele articole despre amenajări, construcții și arhitectură la tine în inbox, plus ebook-ul nostru cu 20 de proiecte de amenajare pe care le poți finaliza într-un week-end.

Bonus pe email: o ofertă surpriză pentru tine la prima achiziție din magazin!