Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Balconul tău merită mai mult. Idee pentru amenajarea unui balcon deschis, de la Hornbach

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

De cele mai multe ori balconul este folosit ca spațiu de depozitare și/sau pentru uscat rufe, însă, cu îndemânare, materialele potrivite și creativitate, acesta poate deveni locul ideal pentru a-ți bea cafeaua de dimineață sau a te recrea după o zi plină. Pentru a arată potențialul unui astfel de loc, Hornbach ne dă o idee pentru amenajarea unui balcon deschis, transformându-l într-o adevărată oază de relaxare.  

Totodată, prin intermediul acestei acțiuni, Hornbach îndeamnă locuitorii orașelor dince în ce mai urbanizate, care simt nevoia unui spațiu de relaxare, să-și creeze singuri oaza de liniște și inspirație în confortul propriei locuințe, cu ajutorul unor idei creative și materiale de calitate.

„Prin acest proiect dorim să evidențiem rolul important al balconului într-o locuință și, mai ales, să arătăm că acest spațiu, adesea neglijat, are un mare potențial și poate deveni cu ușurință locul special al casei. Cu ideile și produsele potrivite, orice balcon poate deveni un spațiu de recreere, iar aceast proiect pus în practică de HORNBACHeste menit a fi o sursă de inspirație pentru oricine își dorește să obțină mai mult confort în propria locuință“, a declarat Mugurel-Horia Rusu, Director General HORNBACH România.

Aflat pe Calea Victoriei din București, balconul amenajat de specialiștii HORNBACH reprezintă un exemplu pentru cei care vor să pună bazele propriului proiect de DIY.

Pentru pardoseală : placare rezistentă la murdărie, umezeală și îngheț

Transformarea balconului într-o terasă de vis a început cu procesul de curățare și nivelare a podelei. După golirea zonei și o curățare temeinică, prima etapă de amenajare a constat în repararea podelei, în cazul de față aceasta fiind înlocuită cu o gresie. Produsul a fost ales ținând cont de faptul că podeaua balconului este permanent expusă schimbărilor de temperatură, ploii și zăpezii.

Prin urmare, aceasta trebuie să prezinte rezistență la temperaturi ridicate, la îngheț, să nu absoarbă umezeala, să fie ușor de curățat, neinflamabilă și, desigur, să nu alunece.

Iluminat potrivit și depozitări discrete

După ce balconul a fost curățat și nivelat, următorii pași ai transformării au fost repararea și vopsirea pereților și montarea unor corpuri de iluminat noi. Ulterior, atenția a fost concentrată asupra zonei de depozitare, nelipsită din majoritatea balcoanelor.

În cazul acestui proiect, dulapul destinat depozitării a fost înfrumusețat cu plăci de lemn încleiat, completând astfel cromatica folosită și pentru podea. 

Bar de lemn de-a lungul balustradei

În ceea ce privește finisările, aspectul modern și elegant al terasei a fost întregit cu ajutorul un bar de lemn montat de-a lungul balustradei. Totodată, ca punct de atracție al amenajării, a fost construită o ladă, acoperită cu câteva pernuțe, aceasta devenind astfel colțul ideal pentru odihnă în aer liber, dar în același timp și o soluție practică de depozitare.

Jardiniere cu flori, frumusețe estivală

Fiind un balcon deschis, nota de final a fost dată de multitudinea de flori colorate, suspendate pe perete sau agățate de marginea balconului. În acest caz, ghivecele, jardiniere și măștile de ghivece au fost selectate cu atenție, ținând cont de faptul că plantele urmează să fie mutate în casă în timpul sezonului rece. 

Mai multe imagini despre procesul de amenajare și informații despre produsele folosite sunt disponibile pe www.hornbach.ro/balcon.

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si primesti 5% reducere la prima comanda din Magazin.

Magazin Sporulcasei.ro:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Aboneaza-te la newsletter si primesti 5% reducere la prima achizitie din magazin.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reducere 5%
la prima comanda!
Primești pe email ultimele articole publicate pe https://sporulcasei.ro/. Plus: abonații primesc oferte exclusive și noutăți despre produsele listate în magazin.
Vă respectăm confidențialitatea. Datele dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă trimite ofertele sporulcasei.ro. Vă puteți dezabona oricând.