Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Folosirea oglinzilor în grădină și pe terasă

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Un set nou de mobilier de gradină, o umbrelă sau un acoperiș pentru umbrire și eventual niște plante așezate strategic, sunt un bun început pentru o terasă primitoare pentru anotimpul cald.

Însă  parcă nu este suficient când grădina sau terasa este prea mică, la adăpostul unui zid mare, sau este prea umbrită. În aceste cazuri, oricât ar fi mobila de nouă și orice decorațiuni ai pune, parcă spațiul nu este suficient.

Ca în multe alte situații, frumusețea este în ochii celui care privește și dacă ochiul este puțin ajutat de o mică iluzie să vadă dincolo de spațiul înghesuit sau umbra prea deasă, mica ta terasă poate părea mai mult decât este în realitate.

Folosirea oglinzilor în gradină creează o adiție vizuală superbă și poate transforma orice spațiu, oricât de mic, înghesuit și umbros ar fi. 

Folosirea oglinzilor în gradină: despre amplasament

În loc de un zid gol sau acoperit doar cu iederă, în loc de un gard gri / maro banal sau de încă un perete umbrit, poți vedea o grădină în miniatură, cu ajutorul unei oglinzi reciclate sau cumpărate special.

Poziționarea si încadrarea oglinzii sunt 2 lucruri care pot transforma în mod magic un perete sau un colț plictisitor, reflectând ceea ce îți dorești tu să reflecte: plantele cu flori din parte opusă, o scară infinită sau o poartă, un arbust ornamental sau masa aranjată pentru ceai.

Desigur, ca orice oglindă, va reflecta  și ce vrei și ce nu vrei, așa că, pe lângă poziționarea și amenajarea atentă, trebuie să și menții terasa sau mica grădină în ordine.

De asemenea, amplasarea oglinzii vis a vis de un zid sau o magazie este inutilă și scade și mai mult valoarea estetică a grădinii sau terasei, reflectând un spațiu gol sau utilitar. Amplaseaz-o în așa fel încât să reflecte plante, o fântână arteziană, un mic iaz… elemente naturale în general.

Este important să consideri dinainte unde plasezi oglinda și ce vrei să obții. Dacă poți, testează mai multe aranjamente până la amplasarea definitivă.

De asemenea ține cont că orice bucată de sticlă de pe terasă adaugă strălucire,  reflectă lumina și mărește vizual spațiul, așa că te poți folosi și de o masă cu blat de sticlă,  o tava – oglindă, carafe, pahare, etc.

Sursa imagine:

Câteva considerații despre siguranță

  1. Poți folosi oglinzi obișnuite, dar ține cont că în timp stratul reflectorizant  se poate exfolia, dacă oglinda este expusă la intemperii. Pentru rezultate durabile poți încerca sticla reflectorizantă pentru dușuri, creată special pentru medii umede și diferențe mari de temperatură.
  2. Dacă ai pasări zburătoare în gradină, ține cont că acestea pot confunda imaginea din oglindă cu o prelungire reală a traseului de zbor. Verifică care sunt traseele obișnuite ale pasărilor și nu plasa nici o oglindă în drumul lor, în special una mare.
  3. Nu plasa nici o oglindă în lumina directă a soarelui. Oglinzile, plasate sub anumite unghiuri, au puterea de a concentra razele solare și pot, foarte rar ce-i drept, aprinde materialele spre care este direcționată raza concentrată.
  4. Odată ce ai hotărât care este imaginea pe care dorești să o reflecte, fixează oglindă bine pe cadrul stabilit.

Folosirea oglinzilor în gradină: idei de amplasament

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si primesti 5% reducere la prima comanda din Magazin.

Magazin Sporulcasei.ro:

Intreaba Specialistul

INTREABA SPECIALISTUL

VEZI INTREBARILE

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter si primesti 1 ebook gratuit si 5% reducere la prima achizitie din magazin.sporulcasei.ro

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reducere 5%
la prima comanda!
Primești pe email ultimele articole publicate pe https://sporulcasei.ro/. Plus: abonații primesc oferte exclusive și noutăți despre produsele listate în magazin.
Vă respectăm confidențialitatea. Datele dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă trimite ofertele sporulcasei.ro. Vă puteți dezabona oricând.