Trei stiluri de pavaj care redefinesc spaţiul din grădina

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Deşi în trecut cei mai mulţi români erau tentaţi să adopte amenajări clasice şi simpliste pentru pavajele din grădinile lor, în ultimii ani se observă tendinţa de a acorda o atenţie sporită designului exterior.

Observaţia aparţine Symmetrica şi are la baza studiul comportamentului clienţilor săi, mult mai atenţi în ultimii ani la coordonarea estetică a culorilor şi formelor folosite în amenajarea aleilor şi a grădinilor.

Tendinţele actuale în peisagistică vizează trecerea de la amenajările monocrome la cele dominate de mixuri de culori, în stiluri diferite, funcţie de personalitatea proprietarului şi tema generală a grădinii.

Culori de pământ şi aspect antichizat pentru o amenajare atemporală

Culorile de pământ, precum gri antractit, portocaliu sau roşcat sunt uşor de asortat atât cu elementele permanente prezente în grădina, precum şi cu aspectul exterior al casei, pentru care, de cele mai multe ori, se apelează la culori clasice precum alb, maro sau gri.

Aspectul clasic este dat de montajul ordonat, fără surpize, dar care poate fi uşor adaptat curbelor aleii, dar şi de alura uşor tocită a marginilor pieselor individuale.

Symmetrica_Alegria_Antica
Pavele Alegria Antica
Symmetrica_arca_romana
Pavele Arca Romana

 

Jocuri vizuale şi forme tridimensionale pentru un design modernist

Dedicat persoanelor curajoase, care vor să impresioneze printr-o grădina atipică, cu un design modernist, Symmetrica pune la dispoziţie un ansamblu de dale în nuanţe neutre, de dimensiuni mari, plin de originalitate şi personalitate.

Culorile reci, neutre, lucioase, contrastează minunat cu vegetaţia plină de viaţă, gata oricând să iasă din tiparul oricărui foarfece de grădinar, cu nuanţe atât de diferite de verde de la o ora la altă a zilei şi inflorescenţe minunate.

Este o combinaţie pentru curajoşi, cel puţin până ce marele public va prinde gustul, dar efectele potenţiale sunt pe măsură: nu vorbim despre nişte dale cuminţi, care se pierd uşor în stratul de gazon, ci despre alei uluitoare, cu nuanţe şi forme care se potenţează amenajarea întregii grădini.

Select_Immagia
Pavele Immagia
Select Zen
Select Zen

 

Clasic reinterpretat, în nuanţe de gri şi cărămidă arsă

Culorile calde, precum roşul şi portocaliul sunt încă  foarte iubite de publicul român, aşa că au şanse să decoreze grădinile noastre mulţi ani de acum încolo, mai ales dacă ţinem cont de durata de viaţă a unui pavaj profesionist.

Clasicul are însă avantajele lui: este în tendinţe orice s-ar întâmpla, se potriveşte cu aproape orice nuanţă şi stil de casă şi se poate asorta uşor cu orice altceva aveţi de gând să faceţi în grădina în următoarele decenii.

Symmetrica_Cammino_Mix_Color2
Cammino Mix Color
Symmetrica_Cammino_Mix_Color
Cammino Mix Color

Ultimele produse listate in magazin:

Newsletter Sporul casei

Primesti noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Intreaba Specialistul

Recomandari Sporul casei:

Aboneaza-te la newsletter si primesti 5% reducere la prima achizitie din magazin.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.