Schimbări rapide în casă cu efecte UAU! pe care le pot face şi decoratorii amatori

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Când se schimbă sezonul, vin diferite sărbători sau organizezi un eveniment important acasă, curăţenia generală şi meniul special nu mai sunt de ajuns. Vrei să dai o nouă strălucire interiorului, rapid şi eficient, să duci casa la un alt nivel repede şi în buget.

Vezi mai jos 9 idei de schimbări rapide în casă, pentru care nu îţi trebuie cunoştinţe speciale nici bugete mari şi pot crea efecte spectaculoase.

Accente de culoare uşor de schimbat

Schimbă abajururile la lămpi şi aplice, pernele de pe canapea, chiar tablourile, dacă nu sunt unele valoroase. Dacă preferi culorile neutre pentru decorul general, ca majoritatea oamenilor, te poţi gândi la pete de culoare culori galben strălucitor, verde crud, roşu rubiniu şi le poţi rula funcţie de sezon sau evenimente.

decorare_cu_tablou8

Oferă mici mărturii ale evenimentului tău

Foloseşte-te mărturii ca să dai viaţă mesei formale şi să oferi o amintire placută. Decoraţiuni cumpărate sau handmade, un mic dulce special gătit de tine şi ambalat deosebit, oricare poate fi o mărturie plăcută a evenimentului găzduit de tine.

Marturii homemade, de Rubyellen Bratcher. Sursa: hgtv.com
Marturii handmade (miniplacinte cu mere) de Rubyellen Bratcher. Sursa: hgtv.com

Adu în interior mobilierul de pe terasă

Ai mobilier de terasă? Vara poţi să-l aduci la interior, cel puţin scaunele, şi vei crea o atmosferă mult mai relaxată decât cu scaunele formale de sufragerie, schimbând în acelaşi timp şi coloritul. Scaune frumoase din ratan aici.

scaune-ratan-interior

Rulează covorul şi dă-l deoparte

Dă pardoselilor tale şansa de a fi admirate, covorului o şansă să rămână întreg după petrecere şi oaspeţilor o şansă să danseze. În plus, în sezonul cald pardoselile goale oferă o senzaţie extrem de răcoroasă!

lipire_parchet2

Schimbă zona geamului

Felul  şi cantitatea în care intră lumina în casă ta au tot atâta importanţă ca şi decoraţiunile şi mobilierul.  Renunţă la draperiile grele şi prinde artistic perdelele cu nişte cleme sau magneţi decorativi. Testează cum ar arăta zona cu o jaluzea romană bogată sau cu o perdea mai colorată, în loc de perdea lată, cu model monoton şi lungă cât tot peretele. Inspiră-te de aici.

jaluzele_romane1

Draperii cu faţă dublă

Dacă îţi plac draperiile, te-ai gândit să-ţi faci unele cu faţă dublă? Se pot face fie dintr-un material cu faţă dublă, fie din două straturi de material cu texturi şi culori complet diferite, suprapuse. Doar le întorci când se schimbă sezonul şi întreaga cameră capătă alt aspect.

draperii-fata-dubla

Schimbă punctul focal funcţie de eveniment

Schimbă punctul de maxim interes al camerei funcţie de tematica evenimentului. Dacă este vorba despre o cină formală, atunci aranjamentul mesei trebuie pus în valoare prin decoraţiuni, iluminat, flori, inclusiv spaţiul din jurul mesei. Dacă este un eveniment mai puţin formal, atunci mută atenţia prin culoare, forme şi lumină spre zona canapelei şi a fotoliilor.

dining_foto

Înlocuieşte măsuţa de cafea cu unul sau 2 otomane

Otomanul este mană cerească pentru orice decorator, datorită multiplelor  întrebuinţări ce i se pot da şi formei complet lipsite de pretenţii, dar comodă şi îmbietoare.

Otomanul poate îndeplini la fel de bine rolul de măsuţă de cafea, sprijin pentru picioare, paravan pentru cabluri sau taburet comod – depinde de tine ce rol vrei să îi dai şi pentru ce anume.

Ottoman handmade dintr-o masa veche. Sursa imagine: http://www.makeit-loveit.com/
Ottoman handmade dintr-o masa veche. Sursa imagine: http://www.makeit-loveit.com/

Aranjamente florale memorabile

Dacă nu ai tip sau chef să schimbi altceva, atunci uimeşte cu ajutorul aranjamentelor de plante. Alege soiuri îndrăzneţe, cu personalitate, în culori puternice, care se remarcă imediat, sau roagă florista să-ţi facă câteva buchete simple şi de efect. Dar nu uită nici de plantele, fructele sau legumele de sezon – pot fi incluse în orice aranjament. Aranjează-le într-un mod inedit şi vei alcătui un eveniment memorabil prin decor.

dovleci_masa_sarbatoare

Vezi aici alte câteva schimbări rapide în casă, cu afecte spectaculoase.

Ultimele produse listate in magazin:

Newsletter Sporul casei

Primesti noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Intreaba Specialistul

Recomandari Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.