Proiect modular: căsuțe cu design simplu, unite pentru a forma o gospodărie completă

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Aceste 2 căsuțe cu design simplu unite pentru a forma o gospodărie completă, au la bază organizarea practică a vechilor case din zonă: o singură încăpere la parter, sub un acoperiș în 2 ape, cu o vatră centrală pentru încălzire și lumină.

Proiectul creat de casa de arhitectură HGA Architects and Engineers include 2 astfel de căsuțe, dar casa de arhitectură a creat și variante mai spațioase, care pot găzdui 3 până la 5 persoane, sau mai multe, dat fiind că există și dormitoare cu pat dublu.

Vei vedea un proiect versatil, dar simplu și elegant, ușor de implementat oriunde există teren suficient, ca locuință permanentă pentru o familie sau pentru o potențială casă de vacanță cu spații pentru închiriat.

2 casute cu design simplu 2 casute cu design simplu 2 casute cu design simplu 2 casute cu design simplu 2 casute cu design simplu

2 căsuțe cu design simplu, arhaic, dar modernizat

Echipa a adoptat acest model de căsuță, pentru că dintre toate cele folosite în zonă (Vermont, SUA), acesta era cel mai bine adaptat condițiilor climaterice locale. Casa scundă, apropiată de pământ, protejată de acoperișul puternic înclinat, este cel mai eficient model din punct de vedere al folosirii căldurii.

Un acoperiș atât de înclinat și strâns în jurul corpului clădirii are efectul unei căciuli călduroase într-o zi rece și umedă de decembrie.

Dar asemănările cu vechile căsuțe din zonă se opresc aici.

2 casute cu design simplu 2 casute cu design simplu

2 casute cu design simplu 2 casute cu design simplu

Materiale alese pentru a îmbătrâni elegant

În timp ce fațadele vechilor căsuțe din zonă erau alb strălucitor, fațadele acestor frumoase căsuțe moderne sunt îmbrăcate în lemn natur de cedru, care, pe măsură ce lignina din fibre va dispărea, își va schimba culoarea înspre gri.

La interior, căsuța arhaică de la care s-a inspirat acest design era închisă la culoare, în timp ca varianta ei modernă este placată cu lemn de pin alb și are ferestre mari pentru un aport maxim de lumină naturală. Aceste ferestre largi și înalte, împreună cu ventilatoarele din tavan asigură tot necesarul de aer curat.

În plus, căsuța-model era foarte mică și izolată, pentru că astfel era ușor de încălzit și administrat, în timp ce modelul adoptat aici îi valorifică toate calitățile, dar unește 2 sau 3 astfel de căsuțe între ele pentru a obține un spațiu generos, modern, aerisit, cu spațiile de zi și de noapte complet separate.

2 casute cu design simplu 2 casute cu design simplu dormitor

Eficiență în toate aspectele clădirii

Spre desosebire de căsuță arhaică, varianta modernă nu are pod, ci valorifică absolut tot spațiul interior de sub acoperiș prin camere înalte, cu tavane și pereți placați cu lemn alb de brad.

Podelele din piatra naturală completează în mod foarte eficient instalația de încălzire prin pardoseală.

Apa de ploaie este captată și folosită pe proprietate printr-un sistem de bazine și distribuție eficient. Pentru gradină sunt folosite tot plante din zonă, care necesită foarte puțină ingirjire și apa.

Cea mai mică varianta de căsuță are 95 mp, iar cea mai mare 280 mp. Vezi mai jos planurile.  În toate variantele, zonă de zi este găzduită de una dintre căsuțe, iar zona de noapte de cealaltă sau celelalte, după caz.

2 casute cue design simplu
Planul cu 2 dormitoare
2 casute cu design simplu
Planul cu 3 dormitoare
2 casute cu design simplu
Planul cu 4 dormitoare si 4 bai

Ultimele produse listate in magazin:

Newsletter Sporul casei

Primesti noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Intreaba Specialistul

Recomandari Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.