Proiect casa cu 2 nivele si 3 dormitoare: Pure House, Austria

Austriecii se mandresc cu casele lor, iar atunci cand datele problemei sunt : locuinta pasiva, elemente prefabricate, mediu rural, cultura predominant formala, rigida si obiceiuri sociale preponderent domestice, provocarea este pe masura. Misiunea Novelty AE a fost imbinarea perfecta a tuturor acestor elemente intr-un proiect de casa cu 2 nivele, care sa stea la baza unei locuinte nu numai versatile si functionale dar si eficienta din punct de vedere al costurilor si al timpului de executie.

In Austria, familia sta la baza structurii sociale astfel ca Novelty AE a realizat un concept care sa permita coabitarea a 4-5 persoane. Prudenti si moderati in comportament, aceste calitati isi pun amprenta si in modul in care isi organizeaza viata si locuinta. De aceea, spatiul tehnic – ce prezinta o dubla functiune – reprezinta o necesitate. Pornind de la premisa ca o astfel de casa este destinata zonelor din imediata vecinatate a oraselor mari, spatiile de depozitare sunt indispensabile. Parterul, open space, este exclusiv destinat activitatilor comune, de zi, insa au fost delimitate zonele in functie de destinatie.

Din considerente legate de stilul lor de viata – prefera gratarele, activitatile in aer liber, mizand pe timpul petrecut impreuna cu familia – a fost prevazuta o terasa generoasa. La etaj, zona de noapte presupune 3 dormitoare cu baie comuna. Pentru eficientizarea costurilor si a spatiului, vasul WC a fost prevazut intr-o camera separata.

Novelty AE a optat pentru gratia simplitatii arhitecturii caracteristice Austriei insa ceea ce ofera acestui concept o nota diferentiatoare este inserarea elementelelor moderne : jocul volumelor si mixul finisajelor la nivelul fatadelor.

Date tehnice

Regim de Inaltime – P+1
Tip Cladire – LOCUINTA UNIFAMILIALA
Structura – ELEMENTE PREFABRICATE PE STRUCTURA DE LEMN
Suprafata Utila – 136,6 mp
Amprenta la Sol – 112.46 mp (suprafata construita parter – 79.46 mp/ suprafata terase parter–33.00 mp)
Suprafata Desfasurata – 209.15 mp
Numar Persoane – O FAMILIE CU DOI/TREI COPII (4 SAU 5 PERSOANE)
Numar Dormitoare – 3 DORMITOARE
Numar Bai  – 2 BAI (PARTER – GRUP SANITAR DE SERVCIU / ETAJ – 1 BAIE CU DOUA INCAPERI SEPARATE)
Garaj: da/nu – NU
Numar Accese : 2, la parter

  Randari si schite etajePure_House_3

Pure_House_4

Pure_House_2

Pure_House_1

Pure_House_etaj

Pure_House_parter

[divider]

Vezi Produsele recomandate

2 Comentarii

 1. mixul 14/12/2015 Răspunde

  „austriecii” s-ar rusina cu o asemenea proprietate, si in niciun caz nu ar prefera o casa ca asta in „mediul rural” unde stiu mai bine ce fel de case sa faca – fie tradionale, fie moderne.
  o casa daca nu-i functionala, mai bine sa nu mai fie..;
  „locuinta versatila” … poate daca dormi in fiecare noapte in alt dormitor, altfel nu ma prind care-i ideea;
  despre „eficienta costurilor si executiei” .. la lozinci mai degraba;
  „Pentru eficientizarea costurilor si a spatiului, vasul WC a fost prevazut intr-o camera separata” …unde-i eficienta marita la costuri si spatiu?

  In trei propozitii, i-ati facut praf pe „austrieci” cu stilul de viata, mandria, familia si structura societatii, gratia simplitatii, … de ti se face mila de ei.

  succes la indobitocit poporul, … cu versatilul, diferentiatoarea si mixul

  P.S. m-am prins ca-i o gluma cu articolu’ cand am vazut ca austriacu’ si-a uitat lemnele prin curte; spirit practic, na..

  • Bună ziua
   Mulţumim pentru că ne citiţi.
   Firma de arhitectură care este autoarea proiectului (Novelty AE) susţine că această este o casă construită având la baza valorile austriece, pentru o familie austriacă şi reafirmă acest lucru pe propriul site. Nouă nu ne-au dat nici un motiv să nu îi credem şi sunt răspunzători pentru datele pe care le oferă spre publicare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

X