În loc de o casă mare locuită parțial, o casă mică de închiriat. Susan’s cottage

Există site-uri, precum airbnb.com, prin care oricine își poate plasa spre închiriere proprietatea personală.  Acesta site găzduiește anunțuri despre proprietăți din 190 de țări, iar sistemul a fost valorificat inclusiv de către proprietari români . Este o oportunitate grozavă pentru a obține ceva bani în plus și eventual pentru a achita contractul de credit cu care s-a făcut achiziția terenului, apartamentului sau o parte din construcția casei de vacanță.

Ideal este ca ceea ce se închiriază să fie o construcție sau un apartament separat -€“ așa-numită guest house în oraș sau casă de vacanță – și nu o parte din casă în care locuiți dvs, pentru a asigură intimitate oaspeților. Și mai bine este dacă proprietatea de închiriat se află într-o zonă de interes turistic sau de afaceri, pentru a vă asigura un flux de numerar care să acopere cheltuielile de întreținere.

Oricum ar fi, este o utilizare foarte bună și inteligentă a spațiilor de care vă puteți lipsi în viața de zi cu zi și poate încă un argument în favoarea unor construcții mai mici, productive și ușor administrabile, în detrimetul celor mari și costisitoare. În plus, o astfel de proprietate poate fi închiriată strict în perioadele în care nu o folosiți dvs și familia, așa că toată lumea are de câștigat.

 Susan’s cottage este un proiect al celor de la New Avenue Homes: o casă mică, concepută pentru 2 persoane, pe locul vechiului garaj al familiei. Susan este o doamnă pensionară a cărei singură fiică trăiește în Israel împreună cu familia sa și deocamdată vine doar în vizită – prilej cu care folosește mica căsuță de oaspeți. În restul timpului, Susan o oferă spre închiriere (și obține cam 3.000 USD lunar), însă atunci când fiica sa va reveni în SUA, Susan plănuiește să le cedeze tinerilor casa mare și ea să se mute în căsuță.

Berkeley walkway

Căsuță are doar 43.6 mp, cu zona de zi, baia și o depozitare la parter, dormitorul și un mic dressing la etaj. Suprafața aceasta include și magazia contruită pe partea dinspre stradă și dichisită cu elemente arhitectonice care amintesc de casele vechi de lemn, pentru a avea o fațadă plăcută ochiului. Intrarea principală și singura adevărată se află în curtea interioară, pavată cu cărămidă, folosită în comun cu casa mare.

Berkeley front

Spre deosebire de alte căsuțe cu dormitor în pod, dormitorul din căsuța lui Susan este spațios și suficient de înalt pe partea centrală pentru ca o persoană de înălțime medie să poată sta în picioare fără probleme.

Berkeley bedroom upstairs

susans-cottage15

Accesul în dormitor se face pe o scară în spirală, proiectată astfel pentru a “lua” cât mai puțin din aria parterului și pentru a fi ușor accesibilă de către o persoană în vârstă. În plus, spațiul de sub scară este folosit de un dulap deschis pentru depozitarea diverselor lucruri necesare în bucătăria mică, dar bine echipată.

Berkeley kitchen

Berkeley closet

Berkeley kitchen

Berkeley closet

Berkeley view upstairs

Baia este dotată cu duș, dar ar fi încăput destul de bine și o cadă, iar chiuveta cu piedestal pare suplă și ocupă mai puțin spațiu decât una amplasată pe un dulăpior, de exemplu, iar spațiul de depozitare de pe peretele din dreapta, construit pe tot peretele și cu uși culisante, completează cu success această soluție.

Berkeley bathroom

susans-cottage13

Livingul mic completează în mod firesc bucătăria deschisă și valorifică spațiul pe înălțime, până la tavan, dând impresia de spațiu mult mai mare decât cei câțiva metri pătrați cât are în realitate. Planurile căsuței sunt mai jos.

susans-cottage5 susans-cottage4 susans-cottage3

Sursa foto: New Avenue Homes

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

X