
Fiecare dintre noi îşi doreşte să se relaxeze acasă, după orele petrecute la locul de muncă. Un spaţiu potrivit poate fi chiar baia, pe care o poţi transforma în oaza personală de relaxare. Deşi cuvântul „renovare” îi sperie pe cei mai mulţi dintre noi, transformarea băii într-un spaţiu relaxant şi confortabil poate deveni o activitate distractivă.
Praktiker îţi oferă câteva idei şi sfaturi practice pentru renovarea băii, plus sugestii concrete de produs care te vor ajuta să le pui în operă.
1. Alegerea unui stil în tendinţe
Un pas esenţial în procesul de renovare este alegerea noului stil. Printre tendinţele moderne se regăseşte design-ul simplu, minimalist, precum şi stilul Zen. Indiferent de stilul dorit, alegând cu grijă produsele necesare, rezultatul obţinut va fi unul de vis.
• Stil Minimalist
Acest tip de design este ideal pentru cei practici care nu doresc elemente decorative, ci se bucură de simplitatea dată de alegerea unui stil unicolor, în general nuanţe deschise, precum şi de liniile drepte ale unui mobiler bine ales. Stilul minimalist, prin folosirea unghiurilor şi a formelor definite, creează efectul de mărire a spaţiului din încăpere şi, totodată, este ideal pentru cei care nu doresc să dedice foarte mult timp îngrijirii băii sau curăţării elementelor adiţionale de decor. Pentru acest stil, Praktiker oferă numeroase piese de mobilier care se vor potrivi de minune, precum mobilierul de baie Emotion 85 sau bateria lavoar Neo.

• Stil Zen
Stilul Zen este dedicat iubitorilor de natură și este la mare căutare în ultimii ani pentru efectul relaxant pe care îl creează. Acest stil este caracterizat de folosirea docorului natural precum plante iubitoare de umezeală şi prin utilizarea lemnului ca principal element vizual. Ideală este combinaţia unui mobilier cu artificii lemnoase, iar mobilierul de baie Valentina ori setul de mobilier de baie suspendat Vento reprezintă alegeri inspirate pentru a urma acest tip de design.

2. Alegerea produselor
• Gresia şi faianţa reprezintă două elemente foarte importante care definesc stilul băii. Pentru stilul minimalist este ideală gresia porţelanată în nuanţe deschise, precum modelul Arion Almond de la Praktiker, într-o combinaţie cu o faianţă asemănătoare sau un model precum faianţa Oniks. Pentru a conferi acel efect de mărire a încăperii, alegerea culorilor este foarte importantă.

În ceea ce privește design-ul tip Zen, la mare căutare sunt combinaţiile de gresie care imită lemnul – gresie porţelanată Foresta Cedro – sau pietrişul – gresie Teatro, în ton cu faianţa în nuanţe de alb şi de verde. Cromatica aleasă, alături de accesoriile potrivite, ne vor aduce mai aproape oaza de linişte şi de relaxare pe care ne-o dorim.

• Accesoriile, fie că vorbim strict despre grupul sanitar sau despre elementele decorative, le regăsim la Praktiker în game diverse. Este important ca fiecare obiect să fie în armonie cu stilul ales şi să faci alegerile potrivite de la mobilier, la piesele grupului sanitar, respectiv la plantele artizanale care vor definitiva proiectul de redecorare.
3. Planificarea
• Este recomandat să îţi găseşti o echipă de specialişti care să te ajute cu renovarea. Astfel, vei putea economisi timp şi te vei asigura de calitatea lucrărilor.
• Sfătuieşte-te cu ei şi în privinţa nevoilor de hidroizolare şi cantităţilor de adezivi, chituri de rosturi şi profile de finisaj necesare. Culoarea o poţi alege cum doreşti, dar protecţia la apă trebuie stabilită cu cei care se pricep.
• O renovare nu este uşoară, în special atunci când mai ai şi alte proiecte în plan. Pentru a folosi timpul mai eficient, eliberează-ţi câteva zile din agendă pe care să le dedici doar acestui proiect. Vei vedea că odată ce ai ales stilul şi materialele, va fi o plăcere să începi renovarea.
Puţină imaginaţie, materiale de calitate pe care le găseşti oricând la Praktiker şi o echipă bună sunt reţeta unei renovari reuşite.