Idei de amenajare a livingului în 2021

Dorința de a ne bucura de o locuință în care ne simțim cât mai confortabil posibil și în siguranță a crescut considerabil din cauza circumstanțelor actuale.

Acest lucru se poate observa în tendințele vieții cotidiene, precum și în tendințele legate de design. Una dintre cele mai importante camere este living-ul, deoarece este locul unde ne întâlnim cu cei dragi, unde mâncăm, dormim sau chiar lucrăm. În cele ce urmează îți vom oferi câteva idei despre cum să-l amenajezi și să alegi mobila de living la modă în 2021.

Moale și pufoasă sau aspră și rustică: texturile sunt la moda în 2021

Texturile provoacă senzații și simțul tactil este din ce în ce mai important. Living-ul este locul în care ne simțim confortabil, ne relaxăm și mai ales stăm împreună cu cei dragi. Un covor din pluș sub picioarele goale, o masă din lemn aspru sau o masă din marmură netedă sunt piese ce pot da living-ului o notă aparte.

În acest an această tendință va predomina și în cazul pereților. Tapetul, pereții goi și motivele decorative din piatră contribuie la asigurarea confortului și la schimbarea percepției asupra spațiului. Piatra, marmura, grinzile din lemn și lambriurile vor fi în tendință anul acesta.

Dacă îți dorești să faci o schimbare în locuința ta în acest an, poți să-ți lipești pe pereți un tapet care imită  marmura. În acest fel, te poți juca cu texturi complexe și face o schimbare în living-ul tău fără a fi nevoie de o mulțime de lucrări de renovare.

De la teracotă la verde mușchi: naturalețea este cheia

În 2021 vom avea nevoie în primul rând de armonie, pace și bunăstare. Din acest motiv, specialiștii au stabilit că este nevoie de un concept de culoare armonios, un amestec de culori neutre și calde. De exemplu, nuanțe de bej sau maro deschis, care contrastează cu tonurile de albastru și verde. Culoarea caldă de teracotă este una dintre cele mai căutate culori, concurând cu nuanțe suave asemănătoare, cum ar fi coniacul. Combinația dintre roz și maro sau roșu și maro conferă un aspect luminos și însorit living-ului, încât vei avea impresia că te afli pe o terasă în aer liber. În plus, dacă adaugi accente de tonuri pastelate precum verde salvie, verde mentă sau verde mușchi, vei adăuga o notă de prospețime.

Toate aceste tendințe se combină bine unele cu altele. De exemplu, poți combina o canapea de culoare teracotei și accesorii decorative într-o nuanță verde sau albastru și mobilier în tonuri de piatră gri / natural sau lemn. Poți intra pe homedelux.ro – un motor de cautare mobilă, pentru a compara diverse modele de canapele și accesorii. Explorând acest site, cu siguranță îți vei găsi produsele corespunzătoare pentru amenajarea living-ului potrivit noilor tendințe.

Mese transparente și candelabre colorate: Sticla revine în forță în 2021

Sticla a fost considerată mult timp un material rece și incomod. Două caracteristici care nu se potrivesc cu tendințele actuale de design interior. După ce sticla afumată, sticla plisată și sticla nuanțată au dominat anii 80, au dispărut din majoritatea caselor. Sticla este din nou la modă și este utilizată în principal în realizarea de accesorii decorative, dar și în realizarea de lămpi, mese și rafturi. Noile modele nu sunt deloc reci și incomode. Se încadrează perfect în conceptul actual de viață confortabilă.

Din anii 50 până în anii 70: Textile retro s-au întors

Canapelele din catifea se regăsesc printre ultimele tendințe. Mai întâi a sosit țesătura Bouclé, țesătura iconică din anii 1950, cu o notă modernă, parte a mobilierului nostru de sufragerie. Pe de altă parte, catifeaua cord, țesătura care este noul trend al anului, are un efect moale și confortabil asupra canapelelor, fotoliilor și scaunelor tapițate, subliniind formele rotunde care s-au stabilit deja ca fiind o tendință în amenajarea living-ului în 2021.

Ambele țesături creează o atmosferă armonioasă care contrastează cu mesele din piatră sau sticlă afumată, dulapurile și suprafețele, accesoriile aurite și candelabrele din cristal. Atât Bouclé cât și Cord se potrivesc perfect cu tendința de a combina texturi și sticlă. Ele reprezintă un aliat perfect al materialelor naturale, cum ar fi lemnul.

Natura câștigă întotdeauna

Culorile și texturile naturale sunt esențiale atunci când vine vorba de respectarea tendințelor de amenajare interioară, fie pentru living, fie pentru orice altă cameră. Așadar, nu este surprinzător faptul că materialele organice și fibrele naturale joacă un rol important în lumea design-ului. Piesele de mobilier din răchită sau ratan sunt la modă de câteva luni. Pernele, perdelele și husele pentru fotolii din materiale naturale precum mătase, cânepă sau in sunt alegeri care nu dau greș niciodată. Ceea ce oferă natura este la modă.

Ce părere ai despre aceste tendințe? Îți plac? Vei ține cont de ele când îți vei amenaja living-ul?

Din magazin Sporul casei:

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

X