Cum să ai mereu luminozitatea potrivită în livingul tău

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Fie că este zi sau noapte, ochii tăi trebuie întotdeauna să se bucure de o luminozitate benefică. Pentru că trăim într-o era digitală, iar în cea mai mare a timpului ochii noștri sunt ațintiți către o sursă de lumină puternică, este foarte important ca acasă să avem gradul potrivit de luminozitate. Nu mai reprezintă pentru nimeni un secret faptul că o pereche de ochi odihniți te scapă de migrene și oferă o mai bună concentrare, mai ales dacă lucrezi până târziu în noapte.

De aceea, trebuie să îți transformi livingul într-un loc în care lumina este tot timpul potrivită cu activitățile și perioada zilei în care te afli. Iată câteva detalii de decor, ce te pot ajuta în această privință.

Luminozitatea pe timp de zi

Cea mai bună lumină de zi este cea naturală. De aceea, îți recomandăm să dai deoparte draperiile și să lași cât mai multă lumină naturală să intre în living. Întregul tău organism are nevoie în fiecare zi de cât mai multă lumină venită de afară, deorece ne menține ridicat gradul de vigilență. Concentrarea crește atunci când beneficiem de lumină naturală, iar productivitatea pe timpul zilei este întotdeauna mai ridicată. Pentru a oferi livingului tău și mai multă luminozitate, optează pentru o cromatică deschisă a mobilierului, întrucât indicele de refracție al luminii este mai ridicat în acest caz.

Lucrezi (și) de acasă? Stabilește-ți punctul de lucru cât mai aproape de fereastră, chiar în balcon, pentru a profita din plin de lumina zilei.

Livingul luminos al unei case de vacanta cu camere de oaspeti neobisnuite. Proiectul intreg aici.

Luminozitatea după lăsarea întunericului

Luminozitatea din timpul nopții trebuie să fie redusă treptat, astfel încât creierul să perceapă faptul că perioada de vigilență se apropie de sfârșit, iar corpul trebuie să între în faza de odihnă. De aceea, ai grijă să te bucuri în living de o lumină caldă și odihnitoare. Poți citi o carte la lumina unei  veioze cu abajur sau a unui lampadar cu picior reglabil, pentru a facilita trecerea dintre starea de veghe către cea de somn. Încearcă să eviți pe cât de mult posibil becurile cu lumina rece, deoarece aceasta este mai puțin odihnitoare decât lumina caldă. În plus, lumina caldă amintește de căldură lumânărilor și a focului în jurul căror se adunau străbunii noștri după o zi de muncă.

Interior in culori si lumina calde, intr-o seara rece de iarna. Proiectul intreg aici.

 

Lumină caldă sau lumină rece? 

Fiecare dintre cele două tipuri de lumină, pe care sursele de iluminat le pot oferi, au avantajele și dezavantajele lor. De fapt, nu putem vorbi neapărat de o serie de lucruri negative ale unui bec, ci de folosirea neinspirată a acestuia, în funcție de un spațiu sau de o anumită perioadă a zilei. Lumina rece este mult mai potrivită pentru citit, scris sau muncă, deoarece ne face mai atenți la detalii și contribuie mai mult la starea noastră de vigilență. De aceea, folosește lumina rece în prima parte a zilei, când productivitatea trebuie să atingă cele mai bune cote.

Lumina caldă face casă foarte bună cu momentele de după lăsarea întunericului, când ochii trebuie odihniți după o zi plină. De aceea, îți recomandăm să folosești surse de iluminat cu lumină caldă, pentru intervalul de timp rămas până la culcare. Și sursele de iluminat din cameră copilului tău să emane o lumină caldă, pentru ca organismul celui mic are nevoie de odihnă, pentru încă o zi plină ce va urma.

Sursa imagine: www.usa.philips.com

[one_third][/one_third]

[two_third_last]

 

 

Aplice interior, aplice exterior si becuri LED[/two_third_last]

Ultimele produse listate in magazin:

Newsletter Sporul casei

Primesti noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Intreaba Specialistul

Recomandari Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.