Aerul condiționat este o necesitate a oricărei case moderne în zilele fierbinți de vară, dar nu este tocmai un aparat pe care să îl vrei poziționat central. Majoritatea unităților interioare, deși designerii de străduiesc să le facă cât mai discrete și compacte, au un aspect destul de neplăcut, în special când sunt în funcțiune și lamelele de emisie a aerului sunt deschise, becurile de control sunt aprinse, etc. Funcție de poziție, are șanse mari să atragă atenția, în mod nedorit, de la amenajare sau de la ce se întâmplă în cameră.
În plus, majoritatea dintre noi nu folosim aerul condiționat decât câteva luni pe an, de ce ar trebui să ne atragă atenția în mod constant și să adune praf pe carcasă?
O serie de designeri s-au confruntat cu această problemă de estetică și au venit cu soluții foarte ingenioase pentru a ascunde unitatea interioară de aer condiționat, fără să îi reducă însă în vreun fel din eficacitate. Corpuri de mobilier, nișe sau plase decorative, orice soluție este bună atât timp cât se încadrează firesc în decorul încăperii și maschează aparatul.
Atenție la detaliile tehnice!
Când cumperi un aparat de aer condiționat, te preocupă mai ales capacitatea lui de a-ți aduce răcoare în spațiile unde ai nevoie și nu designul, neapărat. De aceea realizezi abia în momentul montajului cât de mare și proeminent este.
Să ascunzi unitatea interioară de aer condiționat nu înseamnă că va dispărea complet din vedere, ci doar îi vei disimula prezența cu diferite grilaje decorative, astfel încă să își poată face treaba nestingherit – foarte important! – iar camera să aibă un decor unitar, elegant, fără aparate nedorite la vedere.
De asemenea, orice soluție de mascare ai în minte, sfătuiește-te și cu tehnicienii care instalează aparatul de aer condiționat, pentru a nu stânjeni nici fluxul de aer și buna funcționare a aparatului în general, dar nici accesul celor care vor veni pentru întreținere.
Idei de mascare a unității interioare de aer condiționat
Sursa imagini: https://www.designrulz.com