Ce avantaje și soluții de amenajare ofertă mobilierul modular

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Așa cum o sugerează și denumirea, mobilierul modular este compus dintr-un ansamblu de module, adică de unități standardizate, care se pot combina în diferite formule și chiar se pot permuta între ele, dar împreună formează un întreg, datorită designului unitar și ergonomiei.  Acest tip de mobilier este proiectat special pentru a fi asamblat acasă, astfel încât să se integreze cât mai bine în spațiul în care urmează să fie montat.

Designerii de interior apreciază mobilierul modular datorită funcționalității și versatilității sale, care le oferă libertatea de a obține decoruri jucăușe și creative. Apoi, este și o provocare să amenajezi un spațiu cu piese de mobilier care se montează și se demontează ca un joc de lego. În plus, mobilierul modular este disponibil în diverse stiluri, de la clasic la modern sau minimalist, deci își poate găsi locul în orice tip de locuință.

Mobilierul modular este potrivit pentru orice încăpere

Este folosit cu precădere în bucătărie, dar mobilierul  modular poate fi o opțiune pentru orice tip de încăpere, fie ea living, birou, dormitor, camere de copii, sau dining. Dacă alegi mobilă de bucătărie modulară, aceste module pot fi echipate cu plită, chiuvetă și spații de depozitare care permit integrarea cu ușurintă a unui frigider. De regulă, modulele pentru bucătărie au incluse ușile, sertarele și rafturile, urmând să fie adăugate blatul, mânerele și plintele pentru a obține o bucătărie completă.


Amenajezi după bunul plac, cu piese cumpărate de la magazin

Amenajările unicat implică de obicei și mobilier 100% pe comandă, dar mobilierul modular oferă suficientă libertate de a amenaja spațiile după propriile preferințe funcționale și estetice. Astfel de piese sunt exemple veritabile de design modern și ergonomic, iar combnatiile dintre ele și accesorizare sunt cele care fac diferența în final. Corpurile modulare pot fi dotate cu sisteme de iluminare cu LED-uri pentru a scoate în evidență decorațiunile (obiecte de artă, vaze etc.).

Forme, culori și stiluri variate

Mobilierul modular prezintă avantajul că este disponibil într-o varietate de forme și culori atrăgătoare. De aici reies și nenumărate posibilități de a le combina. Un alt atu al mobilierului modular este designul compact, conceput pentru a evita încărcarea inutilă a spațiului și pentru a-l valoriza cât mai bine. De exemplu, într-o bucătărie de mici dimensiuni se poate opta pentru piese de colț, astfel încât să fie salvat spațiul din centrul încăperii.

Mobilierul modular poate fi integrat în orice încăpere

O altă calitate a mobilierului modular este flexibilitatea, adică ușurința de a fi integrat în diverse tipuri de încăperi. Piesele pot fi combinate și așezate după cum îți dorești. Pe lista de avantaje poate fi trecută și ușurința cu care pot fi mutate. Reconfigurarea mobilierului este posibilă și facilă, cu eforturi mici. De aici mai extragem încă o calitate al mobilierului modular, și anume posibilitatea de a reamenaja un spațiu ori de câte ori simți nevoia folosind aceleași piese de mobilier.


Funcțional și practic

Nu în ultimul rând menționăm funcționalitatea acestui tip de mobilier deoarece poate răspunde la toate nevoile dintr-o încăpere. Să luăm exemplul bucătăriei. Un sistem modular oferă spațiu pentru integrarea aparatelor electrocasnice și pentru depozitarea organizată a tututor elementelor (vase, ustensile, ingrediente). Cu alte cuvinte, oferă posibilitatea de mobilare și utilare practică și eficientă a acestei încăperi.

Sursa imagini: https://kalenda.ro/ .

Ultimele produse listate in magazin:

Newsletter Sporul casei

Primesti noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Intreaba Specialistul

Recomandari Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.